Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
asha píše:
A jeste mne napadlo, jestli to nema souvislost (teda ne s radiaci, ale s tim nevychazenim)… slysela jsem, ze je ted nad nama docela velka ozonova dira, slunce pali silneji nez v lete, coz jsem postrehla, kdyz jsem prisla pripalena po 15ti minutach na slunicku v 5 odpoledne… takze dejte bacha spis na tohle.
tohle je taky pravda, smahlo nás trochu slunce i přes silný opalovací krém v něděli
asha píše:
Radiace z Fukusimy, chapu dobre? Holky neblbnete, kdyby tu byla tak silna radiace, tak jsou v Japonsku vsichni davno mrtvi! Ja to na lehkou vahu urcite neberu, Drabovou moc nemusim, urcite nam nereknou vsechno, ale tohle je prehnany.
Cernobyl byl jednak za bukem a jednak tu byla uplne jina situace, tenkrat se proste o nicem takovym mluvit nesmelo.Mmch., driv bylo to zamoreni mnohem vetsi, treba kdyz se testovaly jaderny zbrane v Tichomori…
A jeste poznamka: ted radi strevni virozy, jako kazdy jaro
Přesně tak,zbytečně neplašit,černobyl tu máme za rohem a žijem ![]()
no tak nemusím hned panikařit, je mi jasné že s tím nic neudělám i kdyby to byla pravda. Spíš mě zajímalo odkud vítr fouká a jestli nad tím dumá i někdo jiný. Takže díky těm, které mě odkázaly na konkrétní informace a omluva těm, které to nějak pohoršuje o čem si tu přemýšlím ![]()
Katka86 píše:asha píše:Přesně tak,zbytečně neplašit,černobyl tu máme za rohem a žijem
Radiace z Fukusimy, chapu dobre? Holky neblbnete, kdyby tu byla tak silna radiace, tak jsou v Japonsku vsichni davno mrtvi! Ja to na lehkou vahu urcite neberu, Drabovou moc nemusim, urcite nam nereknou vsechno, ale tohle je prehnany.
Cernobyl byl jednak za bukem a jednak tu byla uplne jina situace, tenkrat se proste o nicem takovym mluvit nesmelo.Mmch., driv bylo to zamoreni mnohem vetsi, treba kdyz se testovaly jaderny zbrane v Tichomori…
A jeste poznamka: ted radi strevni virozy, jako kazdy jaro
Taky bych neplašila. Na dozimetru nemám o nic víc než obvykle. Tzn. nedetekovatelné hodnoty.
Jasně, vědci se superpřístroji už dneska najdou pidipididávečky, ale pro lidi nevýznamné. ![]()
- bodlinka - píše:Katka86 píše:Taky bych neplašila. Na dozimetru nemám o nic víc než obvykle. Tzn. nedetekovatelné hodnoty.asha píše:Přesně tak,zbytečně neplašit,černobyl tu máme za rohem a žijem
A jeste poznamka: ted radi strevni virozy, jako kazdy jaroJasně, vědci se superpřístroji už dneska najdou pidipididávečky, ale pro lidi nevýznamné.
vy máte doma dozimetr?
![]()
adusinka píše:- bodlinka - píše:vy máte doma dozimetr?Katka86 píše:Taky bych neplašila. Na dozimetru nemám o nic víc než obvykle. Tzn. nedetekovatelné hodnoty.asha píše:Přesně tak,zbytečně neplašit,černobyl tu máme za rohem a žijem
A jeste poznamka: ted radi strevni virozy, jako kazdy jaroJasně, vědci se superpřístroji už dneska najdou pidipididávečky, ale pro lidi nevýznamné.
![]()
heheh a pak že já jsem splašená
![]()
hadala bych, ze bodlinka pracuje na sledovanem pracovisti, treba na RTG
dozimetr na doma je celkem blbost, to se musi nekde vyvolavat a vyhodnocovat. na doma je lepsi geigeruv pocitac.
Pudloslava píše:
hadala bych, ze bodlinka pracuje na sledovanem pracovisti, treba na RTGdozimetr na doma je celkem blbost, to se musi nekde vyvolavat a vyhodnocovat. na doma je lepsi geigeruv pocitac.
Mám ho samozřejmě v práci.
A rozhodně ho neumím vyhodnocovat, na to jsou jiní.
Každopádně žádná změna proti „Fukušimě“ není.
marra píše:
ahojky cekala jsem kdy se tady tohle zacne resit,reknu ti ze me to teda zneklidnuje!uz jsem to nekde psala,ale…moje ssestr alezi ve zlinske nemocnici,tudiz ma okole sebe lekare..muj syn uz mesic a pul je na antibiotikach,kvuli velmi osklive vyrazce,ted se do toho dali prujmy a zvraceni,nikdy jsme takovy problem nemeli,a nikomu okolu nic nebylo..no sestra to rekla te lekarce,a ta ji an to rekla,at vubec nevylezame s detma ven,a co to jde zustat doma,ze ta radiace je u nas velmi silna,a proto ty deti tak trpi,tak envim nmno!jo a nikde se o tom nemluvi aby nevznikla hysterie ze?to ej jako klasika tohleto,nic nerict vsak ono to nejak dopadne!
To je ta doktorka nějaká bláznivá, ne ![]()
AnastazieB píše:marra píše:To je ta doktorka nějaká bláznivá, ne
ahojky cekala jsem kdy se tady tohle zacne resit,reknu ti ze me to teda zneklidnuje!uz jsem to nekde psala,ale…moje ssestr alezi ve zlinske nemocnici,tudiz ma okole sebe lekare..muj syn uz mesic a pul je na antibiotikach,kvuli velmi osklive vyrazce,ted se do toho dali prujmy a zvraceni,nikdy jsme takovy problem nemeli,a nikomu okolu nic nebylo..no sestra to rekla te lekarce,a ta ji an to rekla,at vubec nevylezame s detma ven,a co to jde zustat doma,ze ta radiace je u nas velmi silna,a proto ty deti tak trpi,tak envim nmno!jo a nikde se o tom nemluvi aby nevznikla hysterie ze?to ej jako klasika tohleto,nic nerict vsak ono to nejak dopadne!
To je ještě slušně řečeno. Tohle říct doktorka mě, tak ji za prvé vyměním a za druhé si na ní budu stěžovat na lékařské komoře.
Nehledě na fakt, že šíření poplašné zprávy je trestným činem podle tuším §199 trestního zákoníku, a takovéhle prohlášení k tomu podle mě nemá daleko.
Tak kazdy mame nejaky nazor ze,a co se tyce doktorky kdovi,treba ma nejakou pravdu,ale muj selsky rozum me samozrejme nevede k tomu abych byla doma zavrena tri mesice a trepala se s klukama nekde ve sklepe:.)takze asi tak jako:)
Tak kazdy mame nejaky nazor ze,a co se tyce doktorky kdovi,treba ma nejakou pravdu,ale muj selsky rozum me samozrejme nevede k tomu abych byla doma zavrena tri mesice a trepala se s klukama nekde ve sklepe:.)takze asi tak jako:)
Ahoj, ozivuji tuhle diskuzi… ted se resi na novinkach ze v rusku neco bouchlo a nechteji rict presne co. Z ruska jsou informace ze se tam zvysila radiace ale pry hned klesla, ze se zvysila 3× ale podle greenpeace z moskvy pry az 20× a bylo tom prevezeno asi 6lidi s radioaktivnim ozarenim. Nechteji zase rict nic.
No kazdopadne tady je odkaz:
https://www.novinky.cz/…aci-40292678
Treba tady v cr kdo bydli okolo elektrarny ma jodid draselny doma zadara, fasuji ho… no premyslim ze domu taky nejaky poridim pry to ma datum spotreby 5 let.
Tak se chci jen zeptat, jestli jste si taky poridili nebo mate v planu poridit.
Pry i v roce.2011 kdy to bouchlo ve japonsku si u nas lidi jodid porizovali.
No ma se uzit nejlip hned po vyhlaseni nejake katastrofy, po 6hodinach pry uz ani nema smysl si tabletu brat..verim ze by hned byli lekarny vykoupeny… anonymne ptz nechci vypadat za blazna, ale clovek nikdy nevi
Přesně tak, taky hoax.. Lidi tomu nerozumí a vyšilujou. V Japonsku po zhoršení rozšířili zónu na 30 KM!! To je fakt hodně, že?
A to stále nemluvíme o dávkách, které byly při Černobylu. Najděte si k tomu články, jak to tam v reálu vypadá, a strach vás přejde. Holt člověk se bojí nejvíc toho, o čem nic neví.
PS. Střevní chřipky řádí, v rodině se nám taky vyskytla.