Radiace a spekulace

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3911
13.4.11 10:49

Radiace a spekulace

Ahojky,
minulý týden mi volala mamka „holky nechoďte ven, Francouzi mají poplach a zákaz vycházení“. Prý děti a staří nemají vůbec chodit ven a prý je to k nám blízko. Říkala jsem si, no jo babička už stárne a propadá paranoie. Ale pak mě to nedalo a hledala jsem informace na internetu, a tam, světe div se NIC. Což mi přišlo divné. Tolik řečí a najednou v bezedné studni informací jako je internet NIC? No a mamka říkala že brácha je 86 a že v době Černobylu taky bylo informační embargo aby lidi nepanikařili.
To že je dcera už pár dní neklidná a má průjem, jsem ředila spíš mezi výsledky doplňování vitamínů práškovou formou, která se jí moc nelíbí, ale když jsme zmokly tak jsem se šla hned raději „vydrbat“ do sprchy, aby na mě něco nezůstalo :mrgreen: je mi jasné že to asi k ničemu není, ale zajímá mě jestli i někdo z vás nad tímto přemýšlí (protože víc asi udělat nemůžeme).
Ještě jsem teda vtipně druhý den volala mamce, jestli mám malou do jejich 18tin zavřít do černé věže nebo jestli už můžeme ven a prý když neprší tak by to nemuselo být tak hrozné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11502
13.4.11 10:52

Tak nad tímhle fakt neuvažuju. Stejně by se s tim nic nedalo dělat, takže se zaobývám jinými věcmi než tímto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
13.4.11 10:59

ahojky cekala jsem kdy se tady tohle zacne resit,reknu ti ze me to teda zneklidnuje!uz jsem to nekde psala,ale…moje ssestr alezi ve zlinske nemocnici,tudiz ma okole sebe lekare..muj syn uz mesic a pul je na antibiotikach,kvuli velmi osklive vyrazce,ted se do toho dali prujmy a zvraceni,nikdy jsme takovy problem nemeli,a nikomu okolu nic nebylo..no sestra to rekla te lekarce,a ta ji an to rekla,at vubec nevylezame s detma ven,a co to jde zustat doma,ze ta radiace je u nas velmi silna,a proto ty deti tak trpi,tak envim nmno!jo a nikde se o tom nemluvi aby nevznikla hysterie ze?to ej jako klasika tohleto,nic nerict vsak ono to nejak dopadne!

• Citovat
  • Upravit
29730
13.4.11 11:04

Radiace z Fukusimy, chapu dobre? Holky neblbnete, kdyby tu byla tak silna radiace, tak jsou v Japonsku vsichni davno mrtvi! Ja to na lehkou vahu urcite neberu, Drabovou moc nemusim, urcite nam nereknou vsechno, ale tohle je prehnany.
Cernobyl byl jednak za bukem a jednak tu byla uplne jina situace, tenkrat se proste o nicem takovym mluvit nesmelo.

Mmch., driv bylo to zamoreni mnohem vetsi, treba kdyz se testovaly jaderny zbrane v Tichomori…

A jeste poznamka: ted radi strevni virozy, jako kazdy jaro ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
13.4.11 11:07

Tak nad tímhle teda fakt neuvažuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
13.4.11 11:09

A není to tohle? http://domaci.eurozpravy.cz/…radi-e-mail/

Prý běžel nějaký mail po netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
13.4.11 11:09

A jeste mne napadlo, jestli to nema souvislost (teda ne s radiaci, ale s tim nevychazenim)… slysela jsem, ze je ted nad nama docela velka ozonova dira, slunce pali silneji nez v lete, coz jsem postrehla, kdyz jsem prisla pripalena po 15ti minutach na slunicku v 5 odpoledne… takze dejte bacha spis na tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
13.4.11 11:14

A i kdyby, co byste s tím chtěly dělat? Zahrabat se pod zem a nikdy nevylejzat? Nikdo s tim nic neudělá a pochybuju, že by samotný nevycházení z domu bylo něčemu platný, když se to šíří vzduchem a ten vzduch se dostane všude, nebo že by bylo v domech vakuum? Jak už tu někdo psal, Japonci jsou v epicentru a žijou a virozy fakt řáděj jako každej rok a Černobyl byl opravdu mnohem blíž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
13.4.11 11:16
adusinka píše:
A není to tohle? http://domaci.eurozpravy.cz/…radi-e-mail/Prý běžel nějaký mail po netu.

jo, tak to mi přišlo několikrát, hned jsem to mazala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
13.4.11 11:17

:mrgreen: Je mi líto,ale nechaly jste se napálit… je to klasický Hoax (poplašná zpráva) Mezi hoaxy je na žebříčku na prvním místě. Tady najdete jeho verze i vyjádření odborníka :wink: http://www.hoax.cz/…-z-fukusimy/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
13.4.11 11:24

Tak tohle fakt neřeším, jednak určitý množství radiace tady je furt, záleží na jakým podloží teda zrovna bydlíš, ale určitý množství je prostě přirozený… A přirovnávat to k černobylu… Nevim nevim, tehdy tady byl komunismus o tomhle se mluvit nesmělo a hlavně… Tam ta elektrárna opravdu vybuchla, což se myslím ve fukušimě ani nestalo… :nevim: Navíc v černobylu ze začátku ani nevěděli, jak silná radiace od tam vychází, první zprávy prej mluvili o tom, že je všechno v pořádku, že ta míra radiace je ještě bezpečná, ale tehdy to měřili na měřáku, kterej prostě vyšší hodnoty už naměřit nedokázal… Na to, jakej průser to je přišli až později a potom mlžili a mlžili… Podle mě teď je ta situace jiná… Navíc Japonsko je od nás o hodně dál… Takže mě tohle nechává docela klidnout. Spíš jsem se pobavila nad tím, když mi babička jako ověřenou informaci říkala, že když bude pršet mám si brát děštník, aby na mě ta radioaktivita nedopadla :mrgreen:

Jinak tady je o tom informací víc než dost - http://www.sujb.cz/ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska7908
13.4.11 11:28

zakladatelko, neplas :wink: kdybych se musela nad kazdou vyrazkou pozastavovat ze to ma dcera mozna z raidace a ze ma prujem tamhle z toho, prisla bych do blazince!nereste hovadiny,to je stejny jako s tou sopkou na Islandu, panika jako prase.ja mam samozrejme taky strach o dceru, ale o dost zavaznejsi mi pripada problem treba ze je nekde zase nejaky uchyl nebo ze dostane meningitidu, kdyz ma treba uz 2 dny 40ky,TO jsou zavazne veci a ne resit jestli je tu nejaka radiace a jeste aby me mudra strasila, ze moje dite ma vyrazku proto, ze ve Fukusime neco bouchlo a zeMAM ZUSTAT DOMA :mrgreen: a to jako nebudes vubec chodit s detma mesice ven nebo jak???

• Citovat
  • Upravit
lucineeccka
13.4.11 11:30

souhlasím :palec:

asha píše:
Radiace z Fukusimy, chapu dobre? Holky neblbnete, kdyby tu byla tak silna radiace, tak jsou v Japonsku vsichni davno mrtvi! Ja to na lehkou vahu urcite neberu, Drabovou moc nemusim, urcite nam nereknou vsechno, ale tohle je prehnany.
Cernobyl byl jednak za bukem a jednak tu byla uplne jina situace, tenkrat se proste o nicem takovym mluvit nesmelo.

Mmch., driv bylo to zamoreni mnohem vetsi, treba kdyz se testovaly jaderny zbrane v Tichomori…

A jeste poznamka: ted radi strevni virozy, jako kazdy jaro ;)
  • Citovat
  • Upravit
2058
13.4.11 11:39

Tohle fakt neresim, je to zbytecna panika. Cernobyl byl neporovnotalne bliz, navic, informacni embargo bylo spis z politickych duvodu. Pokud vim, tak v Japonsku komunisti u moci nejsou. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3911
13.4.11 11:54
adusinka píše:
A není to tohle? http://domaci.eurozpravy.cz/…radi-e-mail/Prý běžel nějaký mail po netu.

to bude asi ono.. máma říkala něco o zprávách na čt24 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová