Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ka2ka píše:
tak obnovovatelka to prezentuje jako aktualitu, článek vyšel včera předpokládám že až x hodin po tom co se to stalo. Jinak souhlasím nikdo se nikdy nedozví co se doopravdy stalo takže na slavný jod je stejně pozdě
to jo, s tím jodem je to nesmysl, navíc je to od nás tak daleko, že fakt tady nic být nemůže. Teď už je to taky jiné než v době Černobylu, teď už by spustily poplach všechny státy.
@Alladina píše:
Radioaktivni houby kvuli Cernobylu? Ne, prosim. Na území CSSR žadny radioaktivni spad nebyl. Mnohem vetsi dopad na životní prostredi mely tepelne elektrarny spalujici uhli a nasledne kysele deste, kdyz to zjednodusim, nez výbuch Cernobylu.
Samozřejmě, že radioaktivní mrak přešel i přes ČR.
@vokishka píše:
to jo, s tím jodem je to nesmysl, navíc je to od nás tak daleko, že fakt tady nic být nemůže. Teď už je to taky jiné než v době Černobylu, teď už by spustily poplach všechny státy.
přesně tak vezmi si co se dělo když to bylo v japonsku varování ještě před tím než vůbec mrak někam vyrazil
@Alladina píše:
Radioaktivni houby kvuli Cernobylu? Ne, prosim. Na území CSSR žadny radioaktivni spad nebyl. Mnohem vetsi dopad na životní prostredi mely tepelne elektrarny spalujici uhli a nasledne kysele deste, kdyz to zjednodusim, nez výbuch Cernobylu.
prosím tě něco si o tom přečti, radioaktivní jsou ještě dnes https://www.kurzy.cz/…oka-zvirata/
@aiwwa píše:
Samozřejmě, že radioaktivní mrak přešel i přes ČR.
Dobre, tak jinak, urcita kontaminace vzduchem pres nase uzemi presla, abych se tedy vyjadrovala presneji, ale jeji dopad byl naprosto zanedbatelny a zivot ci zdraví neohrozujici. Nejake nebezpecne radioaktivni deste se tedy nekonaly.
@Alladina píše:
Dobre, tak jinak, urcita kontaminace vzduchem pres nase uzemi presla, abych se tedy vyjadrovala presneji, ale jeji dopad byl naprosto zanedbatelny a zivot ci zdraví neohrozujici. Nejake nebezpecne radioaktivni deste se tedy nekonaly.
To si úplně nemyslím vzhledem k onemocnění štítné žlázy, i endokrinolog mi potvrdil možnou souvislost s Černobylem.
Jeden lidovější článek zde
https://zoommagazin.iprima.cz/…-se-na-video
A jistě by se daly dohledat i odbornější.
@Alladina píše:
Ale to vubec neni pravda co pises, az me to nadzvedlo popravde.
@aiwwa píše:… a iod taky ne.
Když bouchnul Černobyl, tak žádné fronty na jód v lékárně taky nebyly…
@ka2ka píše:
a to nepíšu že i tady v čr jsou místa kde je radiace tak silná že když se staví barák tak musíš mít speciální izolační folii v základech
To je radon. Pokud se s tím nic nedělá, hromadí se v místnostech a obyvatelé to dýchají.
To není úplně zdravé… ![]()
@Jeseterka píše:
Já jód nesmím, to jsem asi odsouzená k smrti.
Taky štítnice?
![]()
@aiwwa píše:… Co mi to připomíná…
já už teda bábovičky nedělala, ale taky jsem lítala venku a taky mám sníženou funkci ŠŽ, brácha taky, spousta mých spolužáků taky.
@aiwwa píše:
To si úplně nemyslím vzhledem k onemocnění štítné žlázy, i endokrinolog mi potvrdil možnou souvislost s Černobylem.
Moznou souvislost, to je důležité. To je totiz něco, co se velmi tezko urcuje. Proto se tolik různí i odhadovane pocty možných obětí.
@M_Vladim píše:
Taky štítnice?![]()
neříkej že jsi taky odsouzenej
@Alladina píše:
Moznou souvislost, to je důležité. To je totiz něco, co se velmi tezko urcuje. Proto se tolik různí i odhadovane pocty možných obětí.
Hele, já tě přesvědčovat nebudu, kdo chce, má možnost si o tom zjistit více.