Radiace a spekulace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
65118
10.8.19 16:37
@ka2ka píše:
tak obnovovatelka to prezentuje jako aktualitu, článek vyšel včera předpokládám že až x hodin po tom co se to stalo. Jinak souhlasím nikdo se nikdy nedozví co se doopravdy stalo takže na slavný jod je stejně pozdě

to jo, s tím jodem je to nesmysl, navíc je to od nás tak daleko, že fakt tady nic být nemůže. Teď už je to taky jiné než v době Černobylu, teď už by spustily poplach všechny státy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115914
10.8.19 17:10
@Alladina píše:
Radioaktivni houby kvuli Cernobylu? Ne, prosim. Na území CSSR žadny radioaktivni spad nebyl. Mnohem vetsi dopad na životní prostredi mely tepelne elektrarny spalujici uhli a nasledne kysele deste, kdyz to zjednodusim, nez výbuch Cernobylu.

Samozřejmě, že radioaktivní mrak přešel i přes ČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27634
10.8.19 17:17
@vokishka píše:
to jo, s tím jodem je to nesmysl, navíc je to od nás tak daleko, že fakt tady nic být nemůže. Teď už je to taky jiné než v době Černobylu, teď už by spustily poplach všechny státy.

přesně tak vezmi si co se dělo když to bylo v japonsku varování ještě před tím než vůbec mrak někam vyrazil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27634
10.8.19 17:22
@Alladina píše:
Radioaktivni houby kvuli Cernobylu? Ne, prosim. Na území CSSR žadny radioaktivni spad nebyl. Mnohem vetsi dopad na životní prostredi mely tepelne elektrarny spalujici uhli a nasledne kysele deste, kdyz to zjednodusim, nez výbuch Cernobylu.

prosím tě něco si o tom přečti, radioaktivní jsou ještě dnes https://www.kurzy.cz/…oka-zvirata/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
10.8.19 17:51
@aiwwa píše:
Samozřejmě, že radioaktivní mrak přešel i přes ČR.

Dobre, tak jinak, urcita kontaminace vzduchem pres nase uzemi presla, abych se tedy vyjadrovala presneji, ale jeji dopad byl naprosto zanedbatelny a zivot ci zdraví neohrozujici. Nejake nebezpecne radioaktivni deste se tedy nekonaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115914
10.8.19 18:08
@Alladina píše:
Dobre, tak jinak, urcita kontaminace vzduchem pres nase uzemi presla, abych se tedy vyjadrovala presneji, ale jeji dopad byl naprosto zanedbatelny a zivot ci zdraví neohrozujici. Nejake nebezpecne radioaktivni deste se tedy nekonaly.

To si úplně nemyslím vzhledem k onemocnění štítné žlázy, i endokrinolog mi potvrdil možnou souvislost s Černobylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115914
10.8.19 18:10

Jeden lidovější článek zde
https://zoommagazin.iprima.cz/…-se-na-video
A jistě by se daly dohledat i odbornější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
10.8.19 18:16
@Alladina píše:

Ale to vubec neni pravda co pises, az me to nadzvedlo popravde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36861
10.8.19 18:22
@aiwwa píše:
Když bouchnul Černobyl, tak žádné fronty na jód v lékárně taky nebyly…
… a iod taky ne. :P :P :P
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36861
10.8.19 18:37
@ka2ka píše:
a to nepíšu že i tady v čr jsou místa kde je radiace tak silná že když se staví barák tak musíš mít speciální izolační folii v základech

To je radon. Pokud se s tím nic nedělá, hromadí se v místnostech a obyvatelé to dýchají.
To není úplně zdravé… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36861
10.8.19 18:43
@Jeseterka píše:
Já jód nesmím, to jsem asi odsouzená k smrti :pankac:.

Taky štítnice? :mavam: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36861
10.8.19 18:44
@aiwwa píše:
já už teda bábovičky nedělala, ale taky jsem lítala venku a taky mám sníženou funkci ŠŽ, brácha taky, spousta mých spolužáků taky. :pocitac:
… Co mi to připomíná… :think: 8o… sakra! :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
10.8.19 18:46
@aiwwa píše:
To si úplně nemyslím vzhledem k onemocnění štítné žlázy, i endokrinolog mi potvrdil možnou souvislost s Černobylem.

Moznou souvislost, to je důležité. To je totiz něco, co se velmi tezko urcuje. Proto se tolik různí i odhadovane pocty možných obětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27634
10.8.19 18:46
@M_Vladim píše:
Taky štítnice? :mavam: :roll:

neříkej že jsi taky odsouzenej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115914
10.8.19 18:47
@Alladina píše:
Moznou souvislost, to je důležité. To je totiz něco, co se velmi tezko urcuje. Proto se tolik různí i odhadovane pocty možných obětí.

Hele, já tě přesvědčovat nebudu, kdo chce, má možnost si o tom zjistit více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová