Radiojod Motol 2021

2
30.4.21 14:52

Radiojod Motol 2021

Místo pro předání aktuálních informací ohledně léčby radiojodem.
Předem všem děkuji za sdílení informací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
271
9.6.21 15:38

Radiojod Motol 6/2021

Ahoj, jelikož jsem na netu nenašla aktuální info, napíšu krátké shrnutí z aktuálního mého pobytu na radiojodu v Motole (červen 2021).
Jsem na jodu poprvé, tzn. diagnostická i terapeutická dávka mě nemine.
Veškerý personál velice ochotný.

nastup, 1. den
rovnou do -2
rano ambulance - mereni, vazeni, tlak, sono, ekg
jde se dolu do -1, prevleceni do eraru, veci se zamknou do skrinky, kam jeste do stredy clovek muze, od ct uz ne
sestricka vse vysvetli, jak to bude probihat, da naramek na ruku
obed, vecere, jinak se nic nedeje, povalujeme si, povidame, čteme, spime, pohoda

2.den
rano odber krve, moci
pak se jde na malou kapsli, hodinu nejist, nevymesovat
pak kamera - lehátko cca 30 vteřin (nevím jak to funguje, jen si prostě lehnete na lehátko :-)) a pak válení celý den

3.den
ráno kamera - lehátko a pak jiná kamera na cca 5 minut, odpoledne sdělení dalšího postupu, jinak nic
měním pokoj, spolubydlící děsně chrápe, pokoj je temnější, víc tu fouká, ale spolubydlící tu neni :-), uvidíme, jaká bude noc.
odpoledne přijde doktorka, sdělí, že kapsle terapeutická zítra bude, více info zítra
přichází sanitářka s noční košilí na zítra, pytlíkem na mobil a rukavicemi na notas (je jich nedostatek, jsou mi malé, tož mnoho toho na notasu zřejmě nenapracuji :-))
ráno odevzdáme pyžamo a ručník co máme teď, pak dostaneme nějakou textilii na utření po dobu dalších 4-5 dnů, kdy budeme nejvíce vyzařovat
ráno jsem si vzala z místní knihovničky dvě knížky, svou už moc číst nebudu, dále mám křížovky, časopisy, to by mělo do neděle stačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
15.6.21 16:57

4.den
do 7 hod sprcha, prevleceni do jineho pyžama, vraceni rucniku, stareho pyzama, lehka snidane
10 hod vizita, 11 hod jdu si pro kapsle, mam dve, pak v poledne obed a odpoledne valeni a pospavani
5.den
nic, válení se, nuda
6.den
nic, válení se, nasazení hormonů zpět, nuda! :-(, začíná bolet krk, beru si lék na bolest
7.den
bolest krku stale, ale da se vydrzet bez leku na bolest, nuda je horsi, uz je to tak akorat a ještě ze se rano uz budeme stehovat o patro vyse. Dostali jsme igelitovy pytel, kam dame ráno lůžkoviny, pyžamo, zupan, rucnik. Rano do 7 se osprchujeme a umyjeme vlasy, pak bude měření.
8.den
změřili nás a přestěhovali na -1 podlaží, tady už je to veselejší, dá se pokecat, vidíme sluníčko a můžeme se procházet po chodbě :-) byli jsme na kameře, kde se podívali co nám tam zbylo
9.den
ráno odběr, instrukce jak se chovat po propuštění, přeměření radioaktivity ve věcech, propouštěcí zpráva a pohovor s primářkou
10. den
ráno hned po snídaná opustit nemocnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
5.7.21 00:04

Ahoj, ja jsem druhy tyden po odstraneni š. žlazy pro zhoubny carcinom a asi me ceka taky radiojod. docela hezky jsi to popsala.je tam Tv?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
5.7.21 11:42

@kralovna3 Ano, tv tam je, já se teda velmi modlila, abych dostala na pokoj někoho, kdo na tv nekouká, což se povedlo. Je tam i varná konvice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24692
28.11.21 15:29

Obnovuji diskuzi. Zítra nastupuji na léčbu radiojódem do Motola, už po sedmé. :zed: Vůůůůbec se mi nechce. Jsem zvědavá, jak to bude probíhat, měla jsem teď delší pauzu, cca dva a půl roku, tak jestli se něco změnilo, či ne… :think: Hlavně aby to rychle uteklo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
29.11.21 16:00

@lucad77 Přeju, ať Vám léčba dobře dopadne a je už poslední. Absolvovala jste po operaci štítné žlázy pobyt v lázních? Jezdí se většinou do Jeseníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24692
29.11.21 19:06
@Jana Martinková píše:
@lucad77 Přeju, ať Vám léčba dobře dopadne a je už poslední. Absolvovala jste po operaci štítné žlázy pobyt v lázních? Jezdí se většinou do Jeseníku.

Děkuji moc. Ne, v lázních jsem nebyla, ono těch operací nakonec bylo víc a nějak pak už nebyla chuť, vůle ani čas. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24692
29.11.21 19:34

Radiojód Motol 2021

Den první

Nástup do nemocnice. Dopoledne klasika příjem - evidence, vážení, měření, TK, EKG, sono krku. Ubytování na patře -2 (malá změna - můžu mít svoje pyžamo a osušku i zde “dole”, předtím byl vždy striktně erár, jelikož na -2 se dávají lidi, které léčebná dávka dřív nebo později nemine, aspoň takovou mám zkušenost; asi postup přehodnotili, je to malinko změněné i v informačních letácích). Pohovor s lékařem o postupu aktuální léčby. Po obědě rentgen plic.

Co mě příjemně překvapilo, je internet zdarma, platívalo se 100 Kč za 25 hodin připojení, dnes nechtěli ani kačku. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24692
30.11.21 18:26

Den druhý

Aplikace velké léčebné dávky. Ráno převlečení do bílého eráru, svoje pyžamo a osušku schovat do skříňky, mobil dát do igelitového sáčku, na notebook/tablet jsou určené jednorázové rukavice, na utření po sprše kus netkané textilie. Užít jen nutné léky (např. na tlak). Ke snídani jen suchý rohlík a hořký čaj + tabletka Torecanu jako prevence proti nevolnosti (opět změna - dávávali se rektální čípky). Po desáté hodině jdu spolknout radiojódovou tabletu, tentokrát jen jednu (mívala jsem i tři). Začala izolace.

Jsem dost unavená, pořád bych pospávala, ale stejně pořádně nezaberu. Špatně mi naštěstí není. Snažím se hodně pít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
30.11.21 18:49

@lucad77 Ahoj, děkujeme za informace. Druhý den už dostáváš velkou dávku, to ti asi nedávají tu diagnostickou…to bys mohla mít pobyt kratší než 10 dní. Jak se to teď s teplotou v Motole, prý v zimě tam je kose a profukujou okna, jsem někde četla. S tím internetem, je tam signál? Já měla svůj internet, protože wifi tam byla žalostná. Drž se a ať ti není špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24692
1.12.21 18:16
@Ronie29 píše:
@lucad77 Ahoj, děkujeme za informace. Druhý den už dostáváš velkou dávku, to ti asi nedávají tu diagnostickou…to bys mohla mít pobyt kratší než 10 dní. Jak se to teď s teplotou v Motole, prý v zimě tam je kose a profukujou okna, jsem někde četla. S tím internetem, je tam signál? Já měla svůj internet, protože wifi tam byla žalostná. Drž se a ať ti není špatně.

No horko tady žádné není, ale to nebylo ani v létě. Pořád jedou větráky a je to starý barák, okna už pamatují mnohem lepší časy. :roll: Ne diagnostika nebyla a mám slíbeno domů o víkendu, když dost vyzářím. :potlesk: Připojení k netu ujde, mně teda stačí, ale víc než 10 mb/s se z toho nevymáčkne, to ne. :) Děkuji za podporu! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24692
1.12.21 18:20

Den třetí

Pokračuje izolace, nic moc se neděje. Špatně mi není, jen mi to válení na posteli už leze krkem. Utírat se do té nesavé, smradlavé textilie taky nic moc. Hodně piju a cucám bonbóny, aby neotékal krk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
1.12.21 19:28

@lucad77 a nedalo by se mit svuj rucnik? Ja mela svuj a pak jsem ho tam radeji nechala, spolubydlici ho zmerili a brala si ho domu. Ta jejich textilie nevysusi nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
1.12.21 19:30

@lucad77 Ajo, tam vlastně furt jede ta vzduchotechnika. Četla jsem v nějakých starých příspěvcích, že holkám byla v noci zima a říkaly si o další peřinu. Tak asi věděli rovnou, jakou dávku mají dát, ja myslela, že ta diagnostická je vždycky, asi už věděli, jaká je situace uvnitř a mohli to dát rovnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí