Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Tamtama píše:
@Tečička to už jsem taky několikrát udělala, ale jemu je to jedno, klidně je půjde odnést se mnou a sám si je vyhodí
Byla jsem to samé. Máma pohrozila, že když nebudu uklízet, vyháže mi hračky oknem a demonstrativně otevřela okno. No a hračky lítali
Abych je nemusel auklízet, tak sem je radši vyházela sama. Bordelář sem doteď, ale nemyslím, že bych kvůli tomu byla horší člověk ![]()
@Tamtama píše:
@Tečička to už jsem taky několikrát udělala, ale jemu je to jedno, klidně je půjde odnést se mnou a sám si je vyhodí
Mám tu samou zkušenost s dcerou
Hrozila jsem vyhozením do koše a ona se naprdla, vzala ten koš a začala tam sama házet. Pokrok byl, že ten binec opravdu zmizel
, já to večer dala do igelitky a schovala do sklepa, těšila se, jak po tom bude plakat a ona si ani jednou nevzpomněla.
Od té doby už ani do toho koše neuklízí. Rozčiluje se, že neví jak se uklízí, když jsem jí to nenaučila
To jí bude teprve pět, až bude v pubertě, asi se půjdu zhoupnout na větev ![]()
@Kakika píše:
Mám tu samou zkušenost s dcerouHrozila jsem vyhozením do koše a ona se naprdla, vzala ten koš a začala tam sama házet. Pokrok byl, že ten binec opravdu zmizel
, já to večer dala do igelitky a schovala do sklepa, těšila se, jak po tom bude plakat a ona si ani jednou nevzpomněla.
Od té doby už ani do toho koše neuklízí. Rozčiluje se, že neví jak se uklízí, když jsem jí to nenaučila
To jí bude teprve pět, až bude v pubertě, asi se půjdu zhoupnout na větev
No z puberty mám hroznej strach. Když už teď práskne dveřma nebo mě skoro pošle někam… Čtyřleté dítě ![]()
@Ivulka88 píše:
Dost mi vadí, že moji rodiče ho jenom peskují co má a co nemá dělat. Protože vím že se na ně vždycky hodně těší a první co schytá jsou výčitky a dlouhé proslovy o tom jak by se měl chovat.
Pokud Tě to uklidní, tak já dostanu za uši stejně, když se u mé babičky objevím. (né jak mám vychovávat děti ale já jak bych se měl chovat) a to mám skoro 50 let a babička 90
'
Oni vidí svět jinak, ale myslí to dobře.