Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
možná to tu už někde je, ale je tu tolik příspěvků, že se v tom nejde vyznat. Tento měsíc jsme se s přítelem začli snažit o mimi. Vysadila jsem HA a hned jsme se na to vrhli. Pracujeme na tom buď denně nebo ob den, ale dneska jsem po dvou týdnech „volna“ začala krvácet a měla jsem strašné bolesti. Ty jsem ostatně měla celé dva týdny po vysazení prášků. Těhotná už asi nebudu že?
Pokud to nevyjde, mohl by mi někdo poradit jak si hlídat tu ovulaci atd? Vůbec nerozumím těm teplotám, nebo jak si dělat ty testy atd… Budu vděčná za jakoukoliv radu.
No tak krvácení se obecně říká menstruace a většinou to značí, že těhotná nejsi ![]()
Zatím bych se na testy a teploměr vybodla, zkrátka si v klidu užívejte, je celkem velká pravděpodobnost, že do půl roku budeš těhotná, pokud nebudeš mít po HA nějak šíleně moc rozhozený cyklus.
Akorát mě zarazilo, že píše, že ms přišla po dvou týdnech, to jsi měla ms, když jsi vysadila a dva týdny nato znovu? To by byl hodně krátký cyklus
Ale aby ses ujistila, zda bude cyklus krátký, dlouhý, pravidelný, nepravidelný, tak ho nejdřív musíš nechat trochu cyklit a uvidíš. ![]()
No prostě jsem už nezačala brát další platíčko HA. zhruba po týdnu od vysazení mi začalo být divně od žaludku a bolelo mě na střídačku v podbříšku. Včera to bylo asi 15dní od poslední ms a začla jsem krvácet, ale ne nějak extra silně, ale strašně mě bolí v podbříšku. Má cenu si dělat test i během krvácení nebo až skončí? Já se v tomto vůbec nevyznám, jsem úplný amatér a vrhli jsme se do toho po hlavě a nic o tom nevíme
Ahoj Renčo,
na test bude 14 dní od poslední ms ještě brzy. To, že ms přišla takhle brzy je divné, ale cyklus může být rozhozený, pokud jsi HA brala delší dobu. Ovšem pokud máš celých 14 dní bolesti v podbřišku a navíc se ještě zhoršují, být tebou si zítra ještě rychle před svátky zajdu na gyndu (pokud tvůj doktor bude tedy zítra vůbec ordinovat), aby např. pro jistotu udělal sono nebo tam alespoň zkus zavolat a zeptat se. A s nějakýma bazálníma teplotama atd ještě počkej, začínáte, takže nejdřív se ti musí upravit cyklus a nech to pár měsíců na přírodě.
Ahoj Gino, během těch 14ti dní ty bolesti nebyly nesnesitelný, spíš, že mě tam popíchávalo. Maxi bolesti byly dneska s tím krvacením, ale teď už jsou zase pryč. Tak nevím, jestli to mohlo znamenat, že se vaječníky dávají do provozu nebo že by hned ovu? Každopádně díky za reakce!!!
s krvácením neporadím, ale moje rada na ostatní zní - nešil!!! Sexujte kdy chcete, hlavně se do ničeho nenuťte - ne nadarmo dři doporučují před oplodňujícím sexem (když se nedaří a je určitý den vypočtený) sexuálně abstinovat kvůli spermiím. Nedělej z oplození vědeckou laboratoř, třeba vám to půjde krásně normálně. Teprve pokud bys nebyla těhotná do roka, tak začni doktorem, a pak měř a sleduj ovulaci…
RencaVlkova píše:
No prostě jsem už nezačala brát další platíčko HA. zhruba po týdnu od vysazení mi začalo být divně od žaludku a bolelo mě na střídačku v podbříšku. Včera to bylo asi 15dní od poslední ms a začla jsem krvácet, ale ne nějak extra silně, ale strašně mě bolí v podbříšku. Má cenu si dělat test i během krvácení nebo až skončí? Já se v tomto vůbec nevyznám, jsem úplný amatér a vrhli jsme se do toho po hlavě a nic o tom nevíme
Může to být ovulace. Odpovídá to půlce cyklu a slabě krvácet se může taky. K tomu ty bolesti. Že by? ![]()
Ale zatím nesleduj, kdy je ovulace. Zbytečně se stresuješ. Nech tomu vlný průběh.
Ahoj, taky bych Ti doporučila pár měsíců v klidu sexovat a nenervovat se tím, kdy je ovulace apod. Tělo potřebuje většinou nějaký čas na to, aby se po vysazení HA dalo do kupy a najelo na pravidelnou MS. Pouze pokud bys měla skutečně velké bolesti nebo byla MS hooodně často (třeba co 2 týdny) nebo naopak chodila s velkým zpožděním, tak bych zašla k dr. Navíc jsem slyšela, že po vysazení HA se občas tělo musí „naučit znovu ovulovat“, protože během HA ovulace není. Takže vyšilovat hned s ovu testama mi přijde zbytečné ![]()
Jinak bych Ti ještě doporučila brát listovku ![]()
Jinak pokud bys pak chtěla začít měřit BZ, tak já jsem byla na kurzu symptotermální metody, kterou pořádala Liga pár páru www.lpp.cz (lze u nich zakoupit i příručky apod.) a kurzy pro veřejnost pořádá i Cenap http://www.cenap.cz (na těch stránkách se taky dají objednat příručky apod.). Kde se to naučit jinak to nevím, ale určitě jsou i další možnosti ![]()
Ahoj, ráda bych se přidala, jsem tu úplný nováček. S manželem jsme se rozhodli, že vysadím prášky, teď dobírám poslední platíčko HA a vrhneme se na to
zatím jen tak sbírám informace a taky bych o to chtěla vědět více.
Chtěla jsem se taky zeptat, na co je ta listovka??
Kyselina listová - doporučuje se brát ji již před otěhotněním, protože snižuje u miminka vznik vývojových vad. Dá se koupit normálně v lékárně (bez předpisu) ![]()
Páni holky, moc děkuji za všechny odpovědi. Taky si říkám, že bych se tím neměla stresovat, ale asi víte, jak to je. Jak se člověk jednou rozhodne, tak by chtěl HNED!!! ![]()
Jj, to znám, taky to tak mám
Ale snažím se být v pohodě a pořádně si to „snažení“ užít a moc se na to neupínat
Jinak jsem našla ještě tenhle web http://www.maminkam.cz/ Přijde mi, že je tam spousta těch základních informací ![]()
já to měla stejné u minulého těhotenství, vysadila jsem a do 12 dnů MS a hned potom jsem měli sex každý den..a další MS už nepřišla a já byla těhotná. Nemyslím si,že bys mohla být těhotná, po vysazení prášků je ta MS bolestivější a celkově všechno je citlivější. Sama jsem minulý měsíc vysadila a dostala MS, ted jsem měla MS znovu a povím ti..vím že těhotná nejsem protože se snažíme teprve tenhle týden ale celou dobu je mi jak tobě..to je tím vysazením hold
ale určitě ti každou chvílí přijde ovulka,přejem hodně štěstíčka ![]()
Děkuji holky za podporu. Tak snad to brzo vyjde nejen mě, ale i vám všem ostatním, který miminko chcete!!!