Rakovina a hlídání dítěte

1
15.6.24 20:22

Rakovina a hlídání ditete

Dobrý den,
Potřebuji poradit. Jsem na mateřské a v září se mám vrátit zpět do práce. Jsem domluvená s maminkou(téměř 70let),že bude hlídat syna (dva a půl roku). Jednalo by se pouze o dopolední hlídání.
JENZE maminka se nyní dozvěděla, že má rakovinu a bude muset jít na operaci, pokud to bude vůbec možné.
Chtěla jsem se zeptat, co byste dělaly vy na mém místě. Zda byste zkoušely vyjednat v zaměstnání odklad nástupu, nebo rovnou ukončit pracovní poměr a starat se o dítě a maminku, nebo hledat soukromou školku(ikdyz mi syn přijde ještě malý), nebo to nechat být a doufat, že hlídání maminka zvládne.
Děkuji za nazory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8661
15.6.24 20:24
@Scrummi píše: Více

Určitě nenechávat hlídat babičku. Ta bude mít co dělat sama se sebou (únava, léčba), natož se starat o dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10924
15.6.24 20:25

Promin, ale ani kdyby byla zdrava, tak bych ji kazdej den dite nedavala na cely dopoledne. Nase ma 2,5 roku ted a je to nezastavitelna strela, akorat by ji strhala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77375
15.6.24 20:26
@Scrummi píše: Více

hledat soukromou školku, proč by měl být malý? píšeš, že má 2 a půl,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
15.6.24 20:27

Maminka bude mit dost svych starosti.js bych teda ani zdrave mamce nedavala hlidat kazdy den.zkus si najit skolku/hlidani. pokud nenajdes, tak odloz nastup do prace.bic jineho asi nezbyva :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
15.6.24 20:36

Našla bych si soukromou školku nebo skupinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.6.24 20:50

Ve 2,5 letech není zase tak malý, nějakou skupinu, lesní školku, soukromou školku zvládne. Maminka toho bude mít hodně, léčba, dojíždění, únava..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
15.6.24 21:04

Dva a půl už je krásnej věk na dopolední jesle, aby si dítě zvyklo na celodenní školku. Napiš na dětský skupinky v okolí. Teď jsem hledala pro dceru, psala jsem do pěti institucí a všude by dceru od září vzali.
Dcera při hlídání třetí osobou moc dobře pozná, že teď je nutný být s jiným člověkem protože prostě nemůžu. Neskáče radostí, ale nepláče. A to jí teprve dva roky budou. Navíc jak to říkala jedna chůva v jeslích, to dítě si to odplakat jednou musí. I děti, který chodily dopoledne do jeslí, umí plakat jako starší ve školce. Protože celej den je prostě mnohem delší. Takže to tak nehroť a nech mámu vyřešit si sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luccifera
15.6.24 21:10

Ve 2,5 uz mi dcera chodila v klasickem rezimu do skolky, druha ve 2 letech a 9 mesicich

• Citovat
  • Upravit
31197
15.6.24 21:17

Nejmladsi ditko chodilo od 22m do jesli na 3 cele dny, ja 60% uvazek. Davalo to nejlepe ze vsech deti. 2.5r dite i pro zcela zdraveho 70r je dost zahul. Tchyni v te dobre bylo asi 67r, puvodne chtela hlidat 1 den v tydnu a nedala to, zdrava, jen mene pohybliva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
15.6.24 21:19

Našla bych si soukromou školku. Ve 2,5 letech není malý a většina děti to OK zvládne. Určitě bych nenechala hlídat maminku.

Dávala jsem 2,5 leteho dysfatika do soukromé školky - max. 10 dětí a super.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.6.24 21:22

Urcite nedavat, moje maminka taky skoro 70 let za posledni rok prosla lecbou rakoviny a jsem teda vzdy neskutecne nas…nastvana, kdyz ji sestra da hlidat 2 decka, idealne nemocne.

• Citovat
  • Upravit
1102
15.6.24 21:30

Nemocnou maminku bych hlidat nenechala. Jestli tvuj nadtup do prace neni nezbytne nutny, klidne bych si 2,5lete dite nechala doma a starala se o mamku. Ja jsem mela obe deti ve skolce az kolem ctvrteho roku a nelituju ani minutu:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
16.6.24 05:52

V rozhodnutí by záleželo, co je to za práci, za obor, jestli ještě počká výpadek praxe. Dále jestli nutně potřebujeme můj plat a taky, jestli je víc sourozenců, kteří se mohou podělit o péči o mamku.
Po zkušenostech z rodiny nedoporučuji nechat péči o starého nebo nemocného jen na jednom sourozenci, je to cesta do pekla.

Do dětské skupiny není malý. V tomto věku už chodí spouta dětí úplně normálně, protože doba a hlavně výše RP v kombinací s drahotou nepřeje dlouhodobé RD. Většina žen, které mají rozumnou pracovní příležitost, se jí chopí nejpozději okolo 2.narozenin dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
16.6.24 06:26

Byla bych doma a starala se o dite a o maminku. A davat, byt zdrave, 70lete na hlidani takhle male dite kazdy den, to mi teda prijde silenost a vubec nechapu, jak vubec muzes zvazovat, ze by to zvladla pri lecbe rakoviny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí