Rakovina děložního čípku - strach z operace

146
15.3.13 20:00

Rakovina děložního čípku - strach z operace

Ahoj holky.. příští týden mně čeká konizace čípku.. diagnoza - rakovina děložního čípku v počátečném stadiu… vím, že to bývá docela rychlý zákrok, ale i tak mně ta operace a vůbec vše kolem děsí… nikdy jsem neměla s čípkem problémy, až cca 6 měsíců po porodu, to vzalo dost rychlý spád a ze změn na čípku, byla během 3 měsíců rakovina…
máte s tím taky některá zkušenost? Jak probíhá kontrolapo operaci a vůbec? co je pak? :nevim:
Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9023
15.3.13 20:18

Ahoj, taky mě to zajímá, jsem hlídána a můj dr. mi dal odkaz na své stránky: http://www.konizace-ostrava.cz/konizace/
Koukni snad Ti to aspoň něco řekne, ale lepší bude, když to popíše někdo, kdo už tím prošel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
15.3.13 20:29

.Byla jsem na ní před 22 ti lety, mám další 2 děti. Nestresuj! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
15.3.13 20:32
@bublinek píše:
Ahoj, taky mě to zajímá, jsem hlídána a můj dr. mi dal odkaz na své stránky: http://www.konizace-ostrava.cz/konizace/
Koukni snad Ti to aspoň něco řekne, ale lepší bude, když to popíše někdo, kdo už tím prošel.

děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
15.3.13 20:34
@berry4 píše: .Byla jsem na ní před 22 ti lety, mám další 2 děti. Nestresuj! ;)

snažím se :-) ale pořád mně děsí to slovo rakovina a ta rychlost, jakou to vše postupovalo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
15.3.13 20:35

@Vembloudik mi na to taky přišli tak nějak, jak tobě a vůbec jsem nad tím nepřemýšlela. Udělali konizaci a život šel dál. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
15.3.13 20:38
@berry4 píše:
@Vembloudik mi na to taky přišli tak nějak, jak tobě a vůbec jsem nad tím nepřemýšlela. Udělali konizaci a život šel dál. ;)

díky… už abych to měla taky za sebou a byla taky klidná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
15.3.13 21:06

A opravdu ti doktor řekl, že je to přímo rakovina? Podstoupila jsem konizaci čípku před cca dvěma lety, měla jsem přednádorový nález 3. stupně na čípku (což ještě není rakovina, ale předrakovinové stádium, ze kterého při neléčení vznikne rakovina).
Jinak konizace čípku ve své podstatě nic není, samozřejmě jsem pochopitelně byla šíleně vyděšená a taky jsem pořád přemýšlela nad rakovinou, probrečela spoustu dní, ale po operaci mi bylo hej. Sice se zákrok provádí pod celkovou narkózou, ale nic mě nebolelo, krvácela jsem jen slabě první den a po dvou hodinách už jsem běhala po nemocnici a po týdnu zpátky za barem. Měsíc po operaci mi na kontrole lékař řekl, ať si pořídím miminko co nejdříve, jinak budu mít později problém otěhotnět. Čím později, tím hůř to půjde. Takže mám doma 14ti měsíčního syna :srdce:
Stále docházím na kontroly do CGOP (centrum gynekologicko-onkologické poradny) a můj gynekolog mi nyní opět našel nález stupně 2+, takže mě to nejspíš čeká znovu, ale jsem v klidu a neřeším, už vím, že to nic není a je to tak neskutečně častý „problém“ u žen, že se konizace dělá jak na běžícím pásu. Jen doufám, že mi lékař nedodporučí opět otěhotnět :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
15.3.13 21:35
@maki3012 píše:
A opravdu ti doktor řekl, že je to přímo rakovina? Podstoupila jsem konizaci čípku před cca dvěma lety, měla jsem přednádorový nález 3. stupně na čípku (což ještě není rakovina, ale předrakovinové stádium, ze kterého při neléčení vznikne rakovina).
Jinak konizace čípku ve své podstatě nic není, samozřejmě jsem pochopitelně byla šíleně vyděšená a taky jsem pořád přemýšlela nad rakovinou, probrečela spoustu dní, ale po operaci mi bylo hej. Sice se zákrok provádí pod celkovou narkózou, ale nic mě nebolelo, krvácela jsem jen slabě první den a po dvou hodinách už jsem běhala po nemocnici a po týdnu zpátky za barem. Měsíc po operaci mi na kontrole lékař řekl, ať si pořídím miminko co nejdříve, jinak budu mít později problém otěhotnět. Čím později, tím hůř to půjde. Takže mám doma 14ti měsíčního syna :srdce:
Stále docházím na kontroly do CGOP (centrum gynekologicko-onkologické poradny) a můj gynekolog mi nyní opět našel nález stupně 2+, takže mě to nejspíš čeká znovu, ale jsem v klidu a neřeším, už vím, že to nic není a je to tak neskutečně častý „problém“ u žen, že se konizace dělá jak na běžícím pásu. Jen doufám, že mi lékař nedodporučí opět otěhotnět :oops:

děkuji, já po první biopsii měla hned CIN3 a když jsem byla na poslední kontrole, řekl lékař, že už probíhá bujení, že se stav přehoupl do rakoviny.. proto ten strach,.. vím, že konizace jsou časté jako zubní kaz :D
tak uvidíme… každopádně díky všem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12717
15.3.13 21:47

Já jsem rakovinu čípku měla, poslední stadium, ale po 3 konizacích to ze mne všechno dostali a loni se mi ještě narodil krásný synek. Neboj se toho, samotná konizace nic není, hlavně, že se to podchytilo včas. Držím pěstičky a přeji rychlou a bezproblémovou rekonvalescenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
15.3.13 23:14

Ahoj drzim palce, taky bohuzel musim na konizaci mam I a II. stupen zhorsilo se mi to poporodu, tak se s tim nervuju do toho mam 2 mesicni mimco a rada bych jeste treba za 5 let treti dite. mam strach, ale snad to nic nebude a hlavne aby se to cele dostalo pryc. holky byli jste na tom nekdo, kdyz jste meli maly mimcoa kojili jste? a jak probihal zakrok? a jaka byla rekonvalescence? diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
16.3.13 06:23

@lovelytelle jeden den nastoupíš do nemocnice, druhý den dopoledne tě na sále uspí a odoperují, probudíš se v posteli, dvě hodiny musíš ležet a pak se můžeš najít a vstát. Mě bylo dobře a nic jsem necítila. Další den jdeš domu. Ale byla tam i pani, která nastoupila na lačno v den operace a po zákroku šla domu, možná na přání, že má doma taky mimi :nevim:
Po operaci máš šest týdnů malé šestinedělí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
16.3.13 06:34

@Vembloudik Aha, tak to tě chápu. Držím pěsti, ať to dobře dopadne!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5998
16.3.13 09:51

To mě moc mrzí, ale určitě to zvládnete :hug: zrovna jste se mi trefila do smýšlení :| já měla první špatný výsledek cytologie v těhotenství, po šestinedělí opět špatné, jenže jsem to zjistila tak, že mi volal naštvaný gynekolog s tím, že mi už v červnu posílal email, abych se na podzim znovu dostavila na stěry a už je březen a já nikde 8o Já si ten mail vůbec nepřečetla! Takže tam jdu koncem měsíce a teda nervy slušně pracují. Uf, snad jsem něco nezanedbala :( vám přeji hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
16.3.13 12:43

@maki3012 no to bych taky asi chtela, ze bych nastoupila ten den a treba max vecer nebo druhy den sla domu, plne kojim a mame jeste jedno ditko tak bych chtela byt s nima. v pondeli to bude vse resit s doktorem co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí