Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@MartinL45 píše: Více
A proč by to měl mazat? Tím se stoupenci těchto teorii ještě víc utvrdí v tom, že mají pravdu, a v tomhle pravdu mít budou. Pokud na tom něco je, tak ať se o tom diskutuje, když se je to jenom fáma bez reálných podkladu, tak se to znemožní samo. ![]()
@jege píše: Více
Chleba taky stojí všude jinak.
Tak prostě jdeš tam, kde ti to vyhovuje.
Ze zdravotní indikace je samozřejmě na pojišťovnu.
@Havlova píše: Více
Jo, jenže té pojišťovně to pak platíme všichni a někdo si z toho mastí kapsu.
![]()
vždyt se často řeší, že pojišťovny platí za stejné zákroky různým nemocnicím jinak. Větším platí víc. Tam ti to nevadí?
@rmot píše: Více
Ale mě by zajímal konkrétní zdroj této informace, zajímá mě o jaké odborníky se jedná (z jakého oboru), jak vypadá případná represe, kolik takových lidí je…
Ne, to jsou samoplátecké ceny, ty vůbec nejdou přes pojišťovnu. Tam se cena řídí sazebníkem výkonů.
@Lazura píše: Více
Nesmysl. Nejsou zaplnene onkologicke oddeleni dvacetiletymi. Na onkologii pracuji jako doktor, jsme velke pracoviste, dvacatniček s karcinomem prsu mame cca stejne jak pred 10-15 lety. Doporučuji statistiku na svod.cz, diagnoza C50, nez doktor google
Incidence narusta setrvale uz desetileti, ale ze by to bylo v teto vekove kategorii nebo po covidu nejake dramaticke, tak to fakt ne.
Tak to je vidět obecně v diskusích, ne jen o covidu a tečkování. Třeba s těmi šaržemi stačí napsat něco v duchu „ona psala něco o různém obsahu v různých šaržích, ježiš to je ale naivní blbka“. Netřeba dokládat studie dokazující, že ve všech zkumavkách byla naprosto identická látka, nejlépe od dvaceti nezávislých laboratoří z celého světa. Jako bude požadavek hned v diskusích, kde někdo napíše, že se různé šarže liší. V tomto se mi trochu stýská po době po revoluci, kdy se o věcech skutečně diskutovalo a v podstatě žádné téma nebylo tabu. Ale lidi to nadšení ze svobody slova docela rychle přešlo a jsme opět u toho, že se ve společnosti stanoví na něco předem jasný názor a kdo si dovolí se od něj odchýlit, je automaticky dehonestován, aniž by vůbec došlo na skutečnou objektivní diskusi.
Můžeš dehonestaci někde ukázat? Antivaxery zvou do televize, je jich plno všude, na Twitteru, všude můžou prezentovat své názory - máme svobodu a svobodnou diskuzi.
Každý Lojza z hospody je dnes odborník na očkování. A stejně tak se jim může oponovat.
Takže, když úmyslně vyvolávám paniku, podávám neověřené informace, vlastně ani nevím, kde se daná informace vzala, nereaguju na dotazy jinak, než všude je toho plno, tak je to vlastně v pořádku?
Neměla by být diskuze, v těchto případech, věcná?
Příspěvek upraven 10.07.26 v 10:34
@Pauznuto píše: Více
Bylo ti to tu docela jednoznačně vysvětleno mnou i melody, tak přemýšlím, jestli to skutečně nechápeš, nebo se jen snažíš rozbouřit diskusi.
Zase toto. Vidím, že je čas diskuzi ukončit. Nemá cenu se bavit s někým, kdo neví, co je mimořádná situace.
(že jsem znovu do takové diskuze lezla, moje chyba) ![]()
Příspěvek upraven 10.07.26 v 10:41
Pokud bych například položil otázku „prý nebyla ve všech šaržích identická látka, máte někdo podrobnější informace?“, tak vyvolávám paniku? Kdo z toho zpanikaří? Pokud toto někoho vyplaší a raději se kvůli němu nemají takové diskuse vést, není na místě spíš poskytnout psychiatrickou pomoc takovému jedinci, než kvůli tomu zakazovat diskuse?
@vokishka píše: Více
Samozřejmě, že vadí, pokud to není nějak relevantně zdůvodněno. ![]()