Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
@Vesnickaholka ja nevim uz mi z toho trošku hrabe…v mem pripade ale nejde o uzliny na hlave…mam nejake jakoby uzliny dole na intimnich mistech…pred rokem jsem s tim byla na gynekologii a doktorka mi rekla, ze to nic neni jen uzliny…jenze neni divny ze je tam lehce nahmatam…mam je na kazde strane cca stejne, rekla ze jsem stihla tak je to normalni…ale me to obcas zacne vrtat hlavou jestli bych s tim nemela jeste nekam jit🙈pritel zase rika, ze to jsou nejaky zlazky at to neresim kdyz doktorka neresila…od ty doby jsem mela snad 5× nabranou krev…nic me netrapi…neni to primo v trislech ale jakoby ve stydkych pyskach🙈mozna se moc sleduju a ohmatavam…
Zvětšené uzliny v tříslech nemusí být hned onkologická diagnoza, samotný lymfom byva primárně častěji v jiných uzlinach. Zvětšené uzliny v tříslech bývají třeba častěji od plesnivých nehtů nebo kožních defektů.
Jak velké je to co hmatáš a kde to teda je, v třísle nebo v pyskách?? Víš, kde máš co?
Pokud gynekolog řekl, že máš podvozek OK, tak se uz víc nezkoumej.
Lymfom z krve ani nemusí být zjistitelný, mimochodem.
Edit - předčasně odesláno.
@Mosie píše:
Není možné mít rok lymfom bez klinických příznaků, obzvláště, pokud se dělaly opakovaně odběry krve a nic se nezjistilo. Mízní uzliny máme po celém těle, lymfomem mohou být postiženy pouze některé nebo všechny. Nicméně reagují zvětšením, tím pádem obzvláště ty hrudní nebo břišní utlačují okolní orgány, takže se to projeví např. bolestí břicha nebo dušností. Dále se lymfom šíří např. do jater, kostní dřeně, atd. Po roce by tedy musely existovat klinické příznaky, které na lymfom upozorní, a na základě dalších vyšetření by se na to přišlo.
Lze ![]()
@Lama Lama píše:
Lze
Máš osobní zkušenost? Mně se udělala boule na krku a byla to rakovina štítné žlázy už rozlezlá v uzlinách okolo. Zajímalo by mě, jak dlouho jsem ji měla, než se manifestovala navenek. Protože až do té boule mi nebylo vůbec nic. Ale pochybuju, že by to byl celý rok nebo víc.
Příspěvek upraven 21.07.23 v 10:38
@zmrzlik nejsem ani jedna z tech dvou….nemusis se omlouvam ja sama si prijdu trosku uz jak ty dve😔
@Anonymní píše:
@zmrzlik nejsem ani jedna z tech dvou….nemusis se omlouvam ja sama si prijdu trosku uz jak ty dve😔
Doktor vám jasně řekl, že vám nic není. Tak svou pozornost zaměřte na něco jiného a užívejte si léto. Život uteče rychle a ten ztracený čas, který jste věnovala zbytečným obavám, vám nikdo nikdy nevrátí. Hlavně NIC NEGOOGLETE! ![]()
@Hrnekmleka tohle nejsou primo trisla nebo jakoby uz v tech mistech jak byla ochlupení (stydke pysky)…mozna jsem fakt padla na hlavu a smatlam na neco co tam ma byt🤷♀️jsem dva a pul roku po porodu, mela jsem velky poraneni, doktorka sila dlouho….mozna ze to mam potom ja fakt nevim….
Gyndarku mam dobrou bych rekla, je to dokonce primarka…kdyz jsem ji to pred tim cca rokem ukazovala usmala se a rikala to jsou uzliny a zlazy, jste stihla…pak mi vzala moji ruku at si sahnu nekam do trisla ze tam je uzlina taky hmatna…velikostne je to tak do 7mm odhadem…
Nemuze to mit spojitost s bartoliniho zlazkami? Jinak dr.vi co rika, pokud to videl a tebe nic neboli, nemyslim si, ze z toho neco bude, mozna by ta biopsie neuskodila pro tvuj klid.
@lucad77 preju Vam hodne zdravi!!!
uz jsem si dneska vynadala, ze jsem blba…. resim a hledam problemy tam kde asi ani nejsou!
Cetla jsem si diskusi tady slecny ohledne RS a rikam si, tak takhle nechces dopadnout prece…
@lucad77 píše:
Máš osobní zkušenost? Mně se udělala boule na krku a byla to rakovina štítné žlázy už rozlezlá v uzlinách okolo. Zajímalo by mě, jak dlouho jsem ji měla, než se manifestovala navenek. Protože až do té boule mi nebylo vůbec nic. Ale pochybuju, že by to byl celý rok nebo víc.
Jsem hematolog. Hematoonkologii sice nedělám, ale existují indolentí typy lymfomů, které prostě mohou být měsíce a leta bez příznaků. Štízným žlázám nerozumím vůbec
@Marcicek84 biopsie? Tak to asi by mi navrhla doktorka pokud by se ji neco nezdalo…spis se potrebuju nejak zklidnit! Vystresovala jsem se zbytecne, hlavne po roce proste….ne jine problemy nemam, ani me nic jineho netrapi…
@Lama Lama dekuju za nazor, ja doufam ze opravdu v mem pripade o nic nejde…dalsi vysetreni si nikde zajistovat nebudu, prece jenom nechci byt jako blazen…spis si to zlusim nejak racionalne poskladat v hlave.
@Anonymní píše:
@Marcicek84 biopsie? Tak to asi by mi navrhla doktorka pokud by se ji neco nezdalo…spis se potrebuju nejak zklidnit! Vystresovala jsem se zbytecne, hlavne po roce proste….ne jine problemy nemam, ani me nic jineho netrapi…
Tak kdbys orisla, ze jsi vystresovana, tak ti tu biopsii pro tvuj klid predpokladam udela.Nebo t eposle nekam a pak stresujes zbytecne.Ja totiz nevim jak se chces bez tech vysledku biopsie uklidnit…navic nechapu proc ses vystresovala az po roce…
@Anonymní píše:
@Lama Lama dekuju za nazor, ja doufam ze opravdu v mem pripade o nic nejde…dalsi vysetreni si nikde zajistovat nebudu, prece jenom nechci byt jako blazen…spis si to zlusim nejak racionalne poskladat v hlave.
V zásadě je to velice nepravděpodobné a nemá to smysl dál řešit. Ale to si sama sobě těžko poručíš. Zkus psychologa. ![]()
@Marcicek84 ja nejsem zase ze bych kvuli tomu brecela nebo tak…spis mi to trochu vrtalo v hlave…
No mne zemrela kamaradka (28let) a ja ted nedavno potkala jeji dceru malou…tak asi proto plasim…kamaradka zemrela na rakovinu, ale do dnes presne nevim jestli delozniho cipku, vajecniku nebo co presne bylo spatne…nechtela jsem se vyptavat…vim jen, ze mela ke konci udelany i vyvod….jeji dceri byl rok kdyz zemřela a vzdycky kdyz tu malou vidim tak me to nejak pohlti…
Předpokládám že dotaz pokladala Hedus nebo slečna. Obe prolezle smrtelnými nemocemi bez nálezu při vyšetření u lékařů.
Reakce byla na Lamu, že ji to potvrdila. Pokud nejste ani jedna z nich, tak se omlouvám.