Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Děvčátka
Brala jste některá prášky na vysoky krevni tlak než jste zjistila že jste těhotná?
Zjistila jsem že jsem asi v 6tt a brala jsem do te doby prášky Ramipril Actavis.
Už jsem je vysadila a v pondeli budu volat doktorovi zda je miminko v poradku, zda jsem mu tim neublizila.
Mate s tim taky někdo zkušenosti?
Dekuji
Příspěvek upraven 28.03.21 v 13:53
Zkušenost s těmito prášky nemám, ale určitě to mimi nijak uškodit nemohlo.
@Anonymní píše:
Zkušenost s těmito prášky nemám, ale určitě to mimi nijak uškodit nemohlo.
Dekuji za útěchu
![]()
hned v pondělí budu volat doktorovi aby mi zmenil prasky ktere miminko neohrozí.
No já nevim asi jak který doktor, já před těhu brala Carzap, a pri zmince ze se chceme snazit o dite mi to doktor vymenil za Dopegyt, s tim ze na tom Carzapu otehotnet nemuzu ze to je nebezpecne pro plod.Vy jste těhu neplanovali? Nebo jak ses poradila s dr?
@niki V píše:
No já nevim asi jak který doktor, já před těhu brala Carzap, a pri zmince ze se chceme snazit o dite mi to doktor vymenil za Dopegyt, s tim ze na tom Carzapu otehotnet nemuzu ze to je nebezpecne pro plod.Vy jste těhu neplanovali? Nebo jak ses poradila s dr?
Vcera jsem byla u doktorky a dala mi presne jak rikas Dopegyt.
Rikala ze ty prasky cp jsem mela plodu neuskodili. Tak doufam ze je to pravda.
Ja brala ty nejslabší 2,5mg 1 denně.
Doktorka rikala ze mam ted 10 dni hlidat tlak zda se mi upravi do normalu.
@Lucifercika tak to je fajn a je i pravda ze na zacatku tehu jeste neni utvorena placenta tak snad by se k miminku ani škodlive latky jeste nemeli dostat. A tlak mas hodne vysoky pred tehotenstvim? Dopegyt je slabsi ja v prvnim tehu brala je konci 2-2-2 denně. Ted mam zatim 1-0-1 a zabira krasne a tlak mam nizky.Ale asi se to bude zase zvysovat jak poroste mimco.Ted jsem 11tt
@niki V píše:
@Lucifercika tak to je fajn a je i pravda ze na zacatku tehu jeste neni utvorena placenta tak snad by se k miminku ani škodlive latky jeste nemeli dostat. A tlak mas hodne vysoky pred tehotenstvim? Dopegyt je slabsi ja v prvnim tehu brala je konci 2-2-2 denně. Ted mam zatim 1-0-1 a zabira krasne a tlak mam nizky.Ale asi se to bude zase zvysovat jak poroste mimco.Ted jsem 11tt
Prasky na tlak beru uz asi 3 roky a mam vysoky ten spodní 130/90
Tak mi nasadila prvne Piramil 2,5mg a naposledy mi v lekarne dali Ramipril Actavis 2,5mg ze to ma stejne látky.
Od pondeli mam Dopegyt a merim si tlak a zatim dobry 110/84
Za 10 dni mam volat doktorce a poradit se s ni zda mi prasky sedi ci ne. Tak snad to bude dobrý ![]()
Ja jsem 6+3 coz je ted 7 týden. Tak by to melo byt o. K. Na gynekologii jdu ale az 12.4. Tak doufam ze bude vse v poradku, srdicko by melo jit slyset aj by mel mimisek jit videt pekne na ultrazvuku.
Potize zadne nemam, (nevolnost, spineni, divne chute) tak doufam ze roste dobre. S partnerem jsme zdraví az tedy na ten muj vyssi tlak ![]()
@Lucifercika mám to uplně stejně jako ty, vysoký spodní tlak od 28let kdy se na to prislo v prvnim tehotenstvi, a to nejsem tlusta, jim zdrave
.Tak budu držet palec ať je vše ok a ty příste uvidís srdíčko ![]()
@niki V píše:
@Lucifercika mám to uplně stejně jako ty, vysoký spodní tlak od 28let kdy se na to prislo v prvnim tehotenstvi, a to nejsem tlusta, jim zdrave.Tak budu držet palec ať je vše ok a ty příste uvidís srdíčko
Dekuju taky preji at se tobe i mimiskovi vede dobre a i prvnímu děťátku co mas ![]()