Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@lechem Ale prdlasj.
Řekla bych, že se spíš snaží na sebe upoutat pozornost a zkouší, co si může na maminku dovolit.
Ahojky já mám dva syny a ještě me tedy nikdy nebouchli ale mladší syn ma strašně rad když jen tak přijde a kousne kde se mu to hodi:-)
Většinou ho servu a když to přezene tak dojde i na bacnuti pres zadek.
Myslím ze tvou reakci každý pochopí a zkusila bych i promluvit si s ni.
To u nás taky hodně zabírá oni dost dobře chápou co dělají špatně.
Držím palecky at už se ti to nikdy nestane ![]()
Tým, že jej úder vrátiš, tak jej ukážeš, že je vlastne „normálne“ sa mlátiť
. Ty si dospelá, svoj afekt musíš ovládnuť a dorazne jej to vysvetľovať, opakovať.. V situáciách, keď neposlúcha a vyvádza a daná situácia je pre ňu alebo okolie nebezpečná, je plácnutie po zadku výnimočne prípustné, ale nesmieš s malým deckom jednať v afekte. Ona ešte svoje emocie ovládať nevie, a ty ju to musíš učiť…
Snažila jsem se marně více pochopit souvislosti. Příšerná gramatika, nesmyslný slovosled, překlepy…nechceš to napsat znovu a normálně?
@jahuhudka píše:
Nějak nechápu jde o tvoje dítě nebo cizí
no je to moje dite, holčička, ja ji moc miluji a nechci ji nejak omezovat ale už mi hodne lidí říkalo že je rozmazlená a nevychovaná. Chtela bych to zvládnou i bez toho aby nedostala na zadek i když jenom raz a zásadne ji plácnu rukou aby jesem citila jaku silu malo to plácnuti aby ji to nebolelo moc.
@jahuhudka píše:
Já bych řekla, že nepíše o svém, ale o cizím dítětiPokud si dala facku cizímu, zasloužila bys
tak cizimu by jsem nikdy nedala facku proboha na to má mámu.
@Anonymní píše:
no je to moje dite, holčička, ja ji moc miluji a nechci ji nejak omezovat ale už mi hodne lidí říkalo že je rozmazlená a nevychovaná. Chtela bych to zvládnou i bez toho aby nedostala na zadek i když jenom raz a zásadne ji plácnu rukou aby jesem citila jaku silu malo to plácnuti aby ji to nebolelo moc. [/citace/
A teď jsi jí dala facku jo? No tak to asi u tebe neplatí, že výchovu zvládneš
@Berousik píše:
Snažila jsem se marně více pochopit souvislosti. Příšerná gramatika, nesmyslný slovosled, překlepy…nechceš to napsat znovu a normálně?
napísala som len to čo ma v tom momente napadlo, gramatika je určite od veci lebo som slovenka
@Anonymní píše:
tak cizimu by jsem nikdy nedala facku proboha na to má mámu.
Přečti si prosím, co jsi vyplodila…a v tom mne malá 4 roční holka kopla do holene…Všichni řikají že malu moc rozmazluje že je nevychovaná
@Anonymní píše:
napísala som len to čo ma v tom momente napadlo, gramatika je určite od veci lebo som slovenka
Nejde o gramatiku
@Anonymní píše:
no je to moje dite, holčička, ja ji moc miluji a nechci ji nejak omezovat ale už mi hodne lidí říkalo že je rozmazlená a nevychovaná. Chtela bych to zvládnou i bez toho aby nedostala na zadek i když jenom raz a zásadne ji plácnu rukou aby jesem citila jaku silu malo to plácnuti aby ji to nebolelo moc.
Neomezuj, to víš že ne.Za pár let na Tebe nezvladatelný rozmazlenec vezme sekeru.
Byla jsem pro malou ve školce, bavila jsem se s učitelkou neco jsem ji říkala a v tom mne malá 4 roční holka kopla do holene, ja v avektu jsem ji vlepila ale ne silnou jenom taký obšuch, potom ona vzala mikinu a napřáhla se s ni po mne a trebila mne zipem do tváře, na to jsem ji dal po zatku jednu. No zasloužila si po zatku ne po tváři ale byl to afekt. Ono ma to tak vzalo že dostala po tváři když by ji stačilo po zadku ale hlavne to že to videla učitelka. Bylo mi až do plaču že malá schytala (jinak když zlobi tak dostane po zatku) ale vic mne dostalo že na mne zautočila před učitelkou že se o malu starám jenom ja a ona na mne takto. Všichni řikají že malu moc rozmazluje že je nevychovaná. Ale nechci ji zakaždým dát na zadek když neco udelá. Jak ji potrestat když na nic nezaberá, když dostane na zadek tak to už mne fakt vážne štve ale dostane jednu po zadku a když plyve tak po puse ale jenom fakt málo lebo skoušela jsem to po zadku ale na to kašle. Domlouvala jsem ji ale ona si z toho nic nedelá. Nevím jak ji dohovorit nebo co s tým aby dělala to co má alebo alespon aby mne nemlátila nebo nekopla.