Reakce okolí na druhého chlapečka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
646
13.3.21 21:55

My teda v červnu čekáme druhou holčičku, ale okolí i tak mělo " soucitné" řeči a uklidňovalo mě, že do třetice to bude kluk. Nechci tři děti a upřímně mi bylo od začátku jedno, co to bude. Hlavně, že se to po roce povedlo a miminko se narodí zdravé. Někteří jedinci jsou vážně omezení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.21 21:57

Děkuji za názory. I jak některé píšete, že jsem si přála holcicku, jinak by mě to tolik nebralo. Jak píšu už nahoře, ano uměla jsem si k sobě představit i dceru, tedy holcicku. Ale zároveň jsem neměla vyloženě přání. Ale jo vlastně měla. Aby moje děti byly zdravé a spokojene. Ja jen spíš nechápu.. Kdykoliv i jako bezdětné mi někdo oznamil, že čeká dítko, tak jsem pogratulovala, zaradovala se z nového života a uměla si představit tu radost nastávajících rodicu. Nikdy jsem pohlaví nijak neřešila a už vůbec bych si nedovolila něco takového vypustit. To je spíš důvod, proc me to tolik zaráží. Teď když už maminkou jsem a vím jak dlouhá cesta a nevyspitatelna je od toho, kdy člověk vůbec může mít dítě, přes 9 měsíců kdy tam dolů posíláte všechno jen aby se to dítko mělo dobře už v bříšku, přes porod který taky člověk neodhadne, jak náročný a komplikovaný může být.. atd atd.. o to víc nechápu, že tyhle věci řeknou rodice, kteří už děti mají a přece musí vědět, jak miluje člověk své děti bezohledu na to, kdo jsou.

• Citovat
  • Upravit
5753
13.3.21 21:59

Když jsou to dva kluci, tak „chudák maminka“, když dvě holky, tak „chudák tatínek ". A to nemluvím o 3 stejného pohlaví, to jsou teprve řeči. Když páreček, tak se "to povedlo“ :roll: Lidi pořád blbě kecají, kašlat na to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
13.3.21 21:59

Mít dva kluky je super!! :srdce: na ostatní se vykašli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1203
13.3.21 22:00
@Šarlota4 píše:
Jiste, ze to neni nadrazene. V zadnem pripade. Ale vnimam to jako @Serpentini . Neco se ti nelibi - pochopitelne, ale zaroven jsi pouzila k parecku negativne mysleny privlastek.

No a vidis to, negativně nesmyslim k tomu mit holku a kluka, ale k nazorum, ze mit obe pohlavi je jediny mozny rodinný usporadani. A taky nazor, ze kazda zena, co chce dva kluky, si lze do kapsy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
13.3.21 22:00

Mám dva kluky, v okolí samozřejmě slýchám řeči typu, tak ještě tu holčičku. Já jsem asi exot, ale nikdy jsem si nepřála holčičku, mě to bylo prostě jedno. Mám kamarádku, které když řekli, že čeká druhého kluka, tak celé těhotenství probrečela, nechápu to. Abych byla, ale upřímná, tak v jednou mě to štve, že nemám holku a to v oblečeni, na kluky prostě mají prd. Nedávno jsem kupovala punčocháče, pro holky milion punčoch v x velikostech a pro kluky jen pár v nejmenších velikostech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1203
13.3.21 22:03

@Oliverka28 A kdyz nechces nic se Spidermanem, mas smulu uplne 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.21 22:03

Já mám taky dva kluky a tedy, nestalo se mi, že by mě někdo litoval nebo mě měl potřebu nějak utěšovat. 8o Teď čekáme třetí a já už od začátku cítím, že to bude zase kluk :mrgreen: což mě asi na jednu stranu bude trochu mrzet, ale na druhou si myslím, že ke klukům bude třetí kluk prostě lepší. Za mě jsou dva kluci nebo dvě holky ideál. Sourozenci opačného pohlaví si, podle mě, nemůžou nikdy tak dobře rozumět jako stejného. A v okolí to tak i je. :palec: Já byla proto za druhého kluka naopak ráda a kluci se opravdu milují :kytka: A za pár měsíců nám přibyde další :lol: To jsem zvědavá, jestli si taky něco vyslechnu :lol:

• Citovat
  • Upravit
Katchulina
13.3.21 22:04
@Anonymní píše:
Ahoj všem. Jdu si trošku ulevit a vypovídat. V červnu se nám má narodit druhý chlapecek. Neměla jsem žádná prani, ale jasne, jako žena jsem chtěla poznat, jaké je to mít dceru.
Nicméně na malého prdolku se s manželem moc tesime :srdce: Je nas :srdce:
Ale co je pro mě šílené a nepochopitelné jsou reakce okolí.. Takže druhý kluk, hm jo, no to nevadí, tak hlavně, ať je zdravý. Ty jo takže to nebude ta holka? A já ti ji tak přála. A jak jsi připravena na dva kluky? Ale tak to se ještě všechno může změnit a může to být ta holka.. :roll: :roll: Tak do tretice..A stále takto. Absolutně jsem znechucena a otrávená. A když někde čtu komentáře u někoho, kdo čeká holku.. jee holčičky jsou stejně nejlepší a podobně. Je mi upřímně úplně už zle. To je fakt taková doba, že se řeší jen pohlaví? To je chlapecek a ještě k tomu druhý takové neštěstí? Úplně mi to kazí to tehotenstvi. Setkáváte se taky s něčím takovým?
Manžel rika ať se vykašlu na okolí a má pravdu.. Ale to fakt někomu nedochází jak dokáže takovým rečma akorát ublížit? :think: :nevim:

Nic si z toho nedělej, já už se nad tím jenom usmívám. Holčičku mám je přesně uprostred má dva starší a dva mladší bráchy a je to super, takto jsem nejšťastnější, sice jsem si to nevybrala, ale lépe to vyjít nemohlo a nad podobnýma recma typu pani vy jste chudák, tolik chlapů doma se už jen usmívám a dodávám, že jsme s dcerkou pro taťku a bráchy prinzecnami. I když teda ta naše princezna je snad nejvíc „kluk“ze všech. Tchyně to měla zrovna tak, akorát naopak k mému muži má čtyři dcery a ani ona se poznámkam nevyhla, to je prostě česká povaha.

• Citovat
  • Upravit
4400
13.3.21 22:06

Jako ty hormony jsou fakt zlo. Podle mě jsou to prostě jen klasické fráze a hormony působí, že na to žena reaguje přecitlivěle.
Takových diskuzí je tu milion, jak jedna nesnáší, že jí po porodu někdo radí, jiný nesnáší reakci na pohlaví, jiný nesnáší otázku na kojení. Já už radějí ani nenakukuji do kočárku, protože by se mohlo někoho dotknout, že prohodím nějakou společenskou frázi. :roll:
Mám prvního chlapečka a taky mi vcelku bylo jedno, jestli bude druhé holka nebo kluk. Nakonec to byla holčička. A tak do těch dvou let to bylo jedno, ale pak se to zlomilo a neskutečně si užívám tu milou starostlivou holčičku, která je mi parťačkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
13.3.21 22:06

Nechápu, proč to tedy vykládáš veřejně co to bude, když mas problém s reakcemi.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.21 22:09

Máme dvě holky a je to to samé.,,Škoda, tak třeba do třetice",,Škoda, že to nebyl kluk",,Tak ještě toho kluka"… Manželovi se v práci chlapi smáli, že neumí udělat kluka (hlupáci). V porodnici, když jsem byla na pokoji s jednou maminkou, které se narodil chlapeček, tak si její návštěva neodpustila věty typu,, To je táta hrdej, že má prvního kluka, co?" :roll: Vůbec takové řeči neřeš. Buď šťastná za to, že máš zdravé děti. Na pohlaví nezáleží. :srdce: Lidé si vždy něco najdou. A takové keci jako,,Lepší než dvě holky"?? 8o :roll:

• Citovat
  • Upravit
alena1995
13.3.21 22:09

Ano, setkávám i když řeknu jméno (Robin), tak reakce hrozné, až to člověku zkazí radost. V mém okolí na mě každej kouká soucitně, přitom já jsem úplně nejvíc šťastná. Šťastná, že vůbec děti mohu mít.

Já mám jednoho syna a druhého na cestě a jsem šťastná, přála jsem si vždycky dva kluky, a závidím všem, které ty dva kluky mají. Samozřejmě ikdyby nakonec byla holčička, nevadí mi to, hlavně ať je zdravá a veselá, ale někde hodně hluboko v srdci toužím po chlapečkovi. Mám - (6) synovců a (9) neteří a prostě jsem vždy víc tíhla k synovcem, holky byly takové, jiné, sice šikovnější a samostatnější, ale za to více umrcene, citlivé (známé ženy :lol: ), a na to já moc nejsem, mám co dělat sama se sebou a svým krocením občasných citových výlevů :lol:

Dej na manžela a kašli na ně!!!

Příspěvek upraven 13.03.21 v 22:11

• Citovat
  • Upravit
210
13.3.21 22:11

S manželem máme syny tři. Při druhém těhotenství měl taky kde kdo řeči, že to musí být holka. Když se narodil, tak mě starší ženy ( tety, babičky…) litovaly, že budu jen vařit a prát. Manžel je že tři dětí a tak nějak je vždycky chtěl taky, takže jsme se dalšímu nebránili.
V našem okolí byly dvě skupiny lidí. Pro první jsme blázni, že máme tři děti ( prý kvůli dávkám. No, beru jen rodičák, jinak žádné dávky nemáme. Když jsem šla ve dvou letech prostředního na poloviční úvazek do práce, tak jsem byla podle těch samých lidí zase krkavčí matka :mrgreen:. Co nadělám). Druhá skupina zase věřila, že jsme tak moc chtěli tu holčičku, že to zkoušíme znovu a držela nám pěsti. Když jsme oznámili, že bude třetí kluk, někteří nám pomalu kondolovali.
Pomohlo jen na tyto řeči kašlat. Co taky jiného. Lidi budou řešit ostatní neustále.

A mimochodem, pro mě to krásné vystihl můj děda před třiceti lety. Když se narodila má mladší sestra a táta oznamoval svým rodičům, že má druhou dceru, babička prý protáhla obličej a říkala „zase holka?!“ Načež ji uzemnil děda slovy " I cérečka je člověk!"

Teď manžel na otázku zda bude čtvrté ( konečně ta holka) odpovídá, že ano. Ale až vyhrajeme ve Sportce hlavní výhru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
13.3.21 22:17

Proto jsme si u druhého nenechali říct pohlaví. A máme 2 holčičky a je mi to jedno a to jsem si vždy přála 2 kluky :lol:. Reakce některých byla podobná tomu co píšeš, ale upřímně 5× jsem potratila, chlap i starší si přáli holčičku, mě to bylo jedno. V rodině máme kluka a vidím trochu jiný přístup než k mým holkám. U nás je zas preferovaný chlapec :lol:, jako kdyby byl něco trochu víc :nevim: pokračovatel rodu :think:.
Nenech se rozhodit a užívej si, že čekáš zdravé miminko. Ať je vše bez komplikací :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí