Reakce po MMR vakcíně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
13.6.23 13:51
@PETRAKIM píše:
Ta smrtnost se počítá ze všech nemocných bez ohledu na věk a je 1-3 z 1000 případů průměrne. Jinak jsem se ptala, jestli to máte spočítane?

Pokud ale vsichni tri jsou kojenci, tak jakou to ma vypovidaci hodnotu? Nula.
Nemuzu to brat bez ohledu na vek.

To je stejne, jako bych strasila pubertaka smrti na cerny kasel, protoze na nej muze umrit kojenec do 3 mesicu. No ten pubertak na to fakt neumre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
13.6.23 14:11
@Lucie_Sx píše:
Pokud ale vsichni tri jsou kojenci, tak jakou to ma vypovidaci hodnotu? Nula.
Nemuzu to brat bez ohledu na vek.To je stejne, jako bych strasila pubertaka smrti na cerny kasel, protoze na nej muze umrit kojenec do 3 mesicu. No ten pubertak na to fakt neumre.

Jakou to má vypovídající hodnotu? No že jste mi pořád nenapsala, podle čeho jste spočítala/došla, že na spalničky umírá průměrně 1 z 1000 nakažených včetně kojenců a Afrických zemí (asi celosvětový údaj?). A že údaj 1-3 z 1000 nakažených pro oblast ČR, který je veřejně dostupný, neuznáváte, protože není podložen daty. Takže podle čeho vycházíte ve svých tvrzeních?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
13.6.23 17:34
@PETRAKIM píše:
Jakou to má vypovídající hodnotu? No že jste mi pořád nenapsala, podle čeho jste spočítala/došla, že na spalničky umírá průměrně 1 z 1000 nakažených včetně kojenců a Afrických zemí (asi celosvětový údaj?). A že údaj 1-3 z 1000 nakažených pro oblast ČR, který je veřejně dostupný, neuznáváte, protože není podložen daty. Takže podle čeho vycházíte ve svých tvrzeních?

Ja ale netvrdim, ze je to 1 z 1000.
Je to min.

Uplne logicky, pokud jsou ve statistikach vsichni dohromady a pokud nekdo umre, jsou to obvykle kojenci, tak cislo pro deti nad 13 mesicu bude ciste z logiky veci vyrazne nizsi.

Za poslednich x let bylo par ohnisek a pokud spravne tusim, nezemrel nikdo.

Ja v tom lezela nekdy pred 10 lety s prvnim ditetem pomerne hodne dukladne, tak muzes hledat stejne, jako tehdy ja :nevim:.
Znovu na to fakt nemam kapacitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
14.6.23 00:49

Neberu to jako uplne super zdroj, protoze tam opet haze umrtnosti bez jakekoliv blizsi specifikace (obdobi, vek), ale budiz.

https://odbornost.avenier.cz/…ntni-infekce

Před zavedením očkování v roce 1966 bylo evidováno 89 712 případů (nejvyšší hlášený počet onemocnění, nemocnost 913/ 100 000 obyvatel), dlouhodobý průměr v ČSR byl 49 700 případů ročně (graf 1). Úmrtnost na spalničky je 0,01– 0,1 %, v letech 1951– 1969 byl roční průměr úmrtí v ČSR 163. Od roku 1980 pak 0.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101927
14.6.23 05:41

@Lucie_Sx No a neni to nahodou protože je drtiva vetsina populace ockovana a tedy je neprodela rocne 50 000 obyvatel, ale vyssi desitky :think:
Jinak tedy nevim jak tobe, ale me prijde rocni pocet umrti kolem 150 lidi na tak „banalni nemoc“, celkem dost. Plus tedy pochybuju, ze by očkování melo na svědomí tolik zavaznych reakci, ze by se i jen blizily 150 umrtim :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
14.6.23 06:46
@Lucie_Sx píše:
Neberu to jako uplne super zdroj, protoze tam opet haze umrtnosti bez jakekoliv blizsi specifikace (obdobi, vek), ale budiz.

https://odbornost.avenier.cz/…ntni-infekce

Před zavedením očkování v roce 1966 bylo evidováno 89 712 případů (nejvyšší hlášený počet onemocnění, nemocnost 913/ 100 000 obyvatel), dlouhodobý průměr v ČSR byl 49 700 případů ročně (graf 1). Úmrtnost na spalničky je 0,01– 0,1 %, v letech 1951– 1969 byl roční průměr úmrtí v ČSR 163. Od roku 1980 pak 0.

Ten avenier jsem taky četla a v podstatě tím vyvracite svoji první informaci 1 z 1000 včetně kojenců a Afriky. Ten údaj je ryze pro ČR a při přepočtu na kusy vám vyjde dokonce více jak 1-3 z 1000, co jsem uváděla. Jen doufám, že celou dobu neuvažujete v %, o těch jsem nepsala. U planých neštovic úmrtí nejsou (nepostřehla jsem). Proto spalničky nejsou tak "banální "dětská nemoc jako pláně neštovice, i s ohledem na komplikace při (až 30%)a po nemoci (sklerotizujici panencefalitida, která končí smrtí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
14.6.23 07:09
@j.a.n.i1 píše:
@Lucie_Sx No a neni to nahodou protože je drtiva vetsina populace ockovana a tedy je neprodela rocne 50 000 obyvatel, ale vyssi desitky :think:
Jinak tedy nevim jak tobe, ale me prijde rocni pocet umrti kolem 150 lidi na tak „banalni nemoc“, celkem dost. Plus tedy pochybuju, ze by očkování melo na svědomí tolik zavaznych reakci, ze by se i jen blizily 150 umrtim :think:

Jo, tohle je dobry zamysleni.
163 za rok mi prijde docela dost, ale jde o rok 1969! A kdyz si vezmes, ze jedna z castejsich komplikaci te doby je zapal plic - tedy nutnost antibiotik, tak v tom jsme dneska ponekud jinde, navic ta umrtnost v case kontinualne klesala - napr. mezi valkami byla cca polovicni (nebo tretinova? Proste podobny velky rozdil) nez v 19. stoleti (to jsem dohledala taky vcera, jen teda nemam ted citaci).

Co se tyce NU, tak to jsem si pred lety fakt detailne pocitala a bylo to fakt zajimave, musis pocitat s dvema davkami a jakmile jsem srovnavala komplikace po ocku s komplikacemi pri prodelani, tak treba zrovna ten zapal plic nebo prujem jede v hodne podobnych cislech - a to pro me bylo celkem sokujici, protoze nekde v Africe je treba prujem konecna - a tam se deti ockuji hromadne a NU nikdo neresi, kolik jich pak dostane prujem a konci ani nechci vedet…

Jinak ja osobne, po opravdu dukladnem tehdejsim prostudovani vseho co slo, verim i na souvislost s autismem, a tam se pak frci jeste v jinych cislech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
14.6.23 07:15
@PETRAKIM píše:
Ten avenier jsem taky četla a v podstatě tím vyvracite svoji první informaci 1 z 1000 včetně kojenců a Afriky. Ten údaj je ryze pro ČR a při přepočtu na kusy vám vyjde dokonce více jak 1-3 z 1000, co jsem uváděla. Jen doufám, že celou dobu neuvažujete v %, o těch jsem nepsala. U planých neštovic úmrtí nejsou (nepostřehla jsem). Proto spalničky nejsou tak "banální "dětská nemoc jako pláně neštovice, i s ohledem na komplikace při (až 30%)a po nemoci (sklerotizujici panencefalitida, která končí smrtí).

Tak ale sklerotizujici panencefalitida fakt neni 30%, tam je to fakt velmi nizka pravdepodobnost, ty jo, zas bych to musela hledat.

A umrtnost 0,1 - 0,01 % prece neni 1-3 z 1000…
Navic jak pisu, vubec tam neni, jakeho obdobi, oblasti a veku se to tyka… Potrebujeme dnesni cisla, protoze umrtnost jde v case (nekdy od toho 19. stol.) neustale dolu. Zacala to dost klesat nekdy od prelomu stoleti, nikoliv az s ockovanim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
14.6.23 09:43
@Lucie_Sx píše:
Tak ale sklerotizujici panencefalitida fakt neni 30%, tam je to fakt velmi nizka pravdepodobnost, ty jo, zas bych to musela hledat.A umrtnost 0,1 - 0,01 % prece neni 1-3 z 1000…
Navic jak pisu, vubec tam neni, jakeho obdobi, oblasti a veku se to tyka… Potrebujeme dnesni cisla, protoze umrtnost jde v case (nekdy od toho 19. stol.) neustale dolu. Zacala to dost klesat nekdy od prelomu stoleti, nikoliv az s ockovanim.

Ta panencefalitida nepíšu, že je 30%, tam se udává cca 1 z 1000, co prošli nemoci, což není zrovna malé číslo. 30% jsou různé přidružené komplikace při nemoci, tam pak vznikají i ta úmrtí.

A jinak ano, 1-3 z 1000 nejsou 0,1-0,01%. Ale taky to není 1 z 1000 včetně kojenců a Afriky, jak jste psala prva.

Že spalničky u nás temer vymizely je zásluha nejen očkování, ale dále hygiena, výživa a léčba komplikací, promořenost populace. Každá infekce jede často ve vlnách.

Ohledně autismu, jakožto speciální pedagog tvrdim, že máme lepší diagnostiku než před 50 lety. Takže se zachytí víc případů, v minulosti byl člověk prostě jen trochu jiný a neresilo se, jak to vzniklo, těžké případy končily v ustavu a úmrtí při porodu spolu s předčasnými porody nedávaly šanci dětem na život, jako dnes, kdy plno těchto dětí vstupuje do života se zátěží/odchylkou v nervové soustave s otazníkem, co bude po druhém roce života. S očkováním to vůbec nemusí souviset, ale osobně to nevylucuji. Jen ta mantra, po očko se mu rozjel autismus, mi přijde zcela ujeta, tam je problém mnohem dřívějšího charakteru. Autismus, správně poruchy autistického spektra, se projeví vždy do 2 let a první jasná diagnostika je možna až po druhém roce. Navíc jakýkoliv náročnější porod je rozbuška pro vznik poruch autistického spektra, LMD. Ale lehce se to svede pak na očkování. Ta komprese v porodním kanálu, horší apgar skóre skrz padající ozvy, to vše je podklad pro vznik poruch v mozku a různé formy manifestace neurologických problémů po druhém roce života.
Je to jak s boreliózou, prodělám bezpříznakové a bum, mám neuroboreliozu. Tj trochu horší porod a bum, mám dítě s poruchou autistického spektra. Ale stalo se tak po očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek