Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chci se zeptat, mám dva kluky 5 a 2 roky. Ten starší nikdy žádnou reakci po očkování neměl, myslím horečku, ospalost a tak, maximálně rudý flek po vpichu. Zato ten mladší měl skoro po všech očkování zvýšenou teplotu, byl ukňouraný, vzteklý aspoň tři dny, místo po vpichu nateklé. Nejhorší to teda bylo po očkování na spalničky, to měl dokonce vyrážku a po Prevenaru. na kontrole po očkování TBC nám řekla doktorka, že to je dobře, že má ten vřídek nateklý, že si vytvoří aspoň dost protilátek. A tak se ptám, je „dobře“, že má takový reakce? Znamená to, že má dobrou imunitu, že si vytvoří dost protilátek nebo ne?Díky za reakce.
Ahoj. U TBC je to dobře, že měl takovou reakci (Marušce vřídek nehnisal a doktorka proto doporučila ve 2 letech kontrolu protilátek). U těch dalších očkování si nemyslím, že by to, že neměl reakci, znamenalo, že je něco špatně. Anežka taky neměla reakci (až na tu trojvakcínu v cca 1,5 roce). Maruška po Prevenaru zatím ne, po hexavakcíně poprvé dost silnou, podruhé to bylo lepší, ale to nám doktorka preventivně dala Dithiaden. Já bych byla ráda za očkování bez reakce
.
ahoj,
reakce na TBC je na místě, když není žádná, vřídek nehnisá, není to dobře.
Ostatní očkování je čistě individuální a žádná reakce nic neznamená, zrovna tak jako teplota, apod. Někdo to holt snáší líp, někdo hůř. ![]()
My teda ťuk, ťuk, měli jen jednou lehounce zvýšenou teplotu po druhé hexavakcíně, jinak nikdy nic a to jsme měli hexu a prevenar dohromady.
Ahoj, on právě ten mladší MÁ reakce, ale asi máte pravdu, nic to neznamená…
ahojky, chtela jsem se vas zeptat jak vypadal ten pupinek po reakci na ockovani tbc..male to prasklo samo a zustala ji tam silena „dirka“ stalo se vam to taky a delali jste s tim neco? u prvni dcerky uz si nepamatuju jak to bylo. díky za odpovedi.
blechonik píše:
ahojky, chtela jsem se vas zeptat jak vypadal ten pupinek po reakci na ockovani tbc..male to prasklo samo a zustala ji tam silena „dirka“ stalo se vam to taky a delali jste s tim neco? u prvni dcerky uz si nepamatuju jak to bylo. díky za odpovedi.
No já se přiznám, že mi nikdo neřekl, že je to reakce a já to považovala za uhřík, prostě hrbolek s hnisavou čepičkou. Většinou při koupání ta čepička se setřela, já to neřešila, myslela jsem, že časem ten uhřík zmizí. Pak jednou byl hodně nalitej hnisem a já to vymáčkla a zůstala tam díra, jak píšeš. Ale od té doby se to začalo pěkně hojit. Pak jsem se dověděla, že je to reakce a názory na mačkání se různí, že někteří doktoři to čistí, jiní nechávají. Nám to vymáčknutí neublížilo, ale příště už bych to neudělala.
tyjo no díky za uklidneni. ono ji to prasklo samo a ta dirka byla docela velika. ale uz se to pomalu zatahuje. koupani asi na chvilku vynechame. tak jeste jednou diky a preji pekny den.
ahojky,já byla zrovna dneska s malou u doktorky. Kájince to prasklo a vytekl hnis a pak trochu znova ale porad to mela moooc velike. kdyz to doktorka videla radsi ji to sama rovnou jeste píchla a vymackala. toho hnusu co z toho bylo a malá plakala a me se chtelo taky kdyz jsem videla jak moc ji to boli. ted tam ma malou dirko ale to se pry uz zatahne.
pisatel tohoto a podobných paskvilů,má evidentně uhřík,né-li dokonce velký vřed na mozku.Doporučuji navštívit psychiatrickou ambulanci.