Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, moc prosím někoho o radu, kdo má podobnou zkušenost nebo kdo tomu trošku rozumí. V březnu jsem proděla plicní zánět způsobený chlamydiemi. Bohužel se na to, že zánět způsobily chlamydie, přišlo až dva měsíce po infekci, protože mě začala přepadat obrovská únava, bolesti kloubů atd, tak mi udělali různá vyštření z krve, včetně chlamydií. Byla jsem přeléčena antibiotiky, dva měsíce bylo vše relativně dobré, ale teď mi je opět mizerně, mám ranní ztuhlost prstů na ruce, kdy nedokážu sevřít ruce v pěst, každý sebemenší pohyb mi je nepříjemný, nejraději bych nevylezla z postele, ale musím, mám dvě malé děti. Teď mi ještě z krve vyšel nějaký vysoký antinukleární faktor, který je prý typický pro revmatologické záležitosti. Jinak crp i sedimentace jsou ale v pořádku. Paní doktorka říkala, že zatím vše nasvědčuje reaktivní artritidě, přiklání se k léčbě kortikoidy, ale říkala, že by zatím zkusila nějakou alternativní léčbu…
Budu moc ráda, pokud se tu najde někdo, kdo má z něčím podobným zkušenost, nebo tomu rozumí a poradí mi. Předem moc děkuji.
Vyšlo ti zvýšené ANA? A nevíš kolik? jestli 1:320, 1:160 atd…
Ohledně reaktivní artritidy…dávka antibiotik byla malá, bylo by potřeba zkusit delší dobu - www.chlamydie.info, tam píšou lidi svoje příběhy…
Na byliny bych nesázela, to je malý bojovník proti chlamydiím, můžeš zkusit třeba Wobenzym, ale ten bych dala, až budeš mít prokazatelně chlamydie negativní, IgM i IgG. Základ je zbavit se chlamydií, úplně, protože umí spustit leccos.
Já sama mám ANA 1:160 (negativní je při 1:40 tuším) a to jsem po roční léčbě Plaquenilem (antimalarikum), zkusila bych ho dřív než kortikoidy, nemá tolik negativních účinků. Ale chlamydií tě nezbaví. To je základ. Zkus se objednat do Prahy k Mudr. Klubalovi, ten ti udělá všechny krevní testy a nasadí antibiotika na dobu jakou budou potřeba…
Zkus firmu energy.cz, a případně následně vyšetření přístrojem diacom.
@Verun83 píše:
K cemu to? O chlamydiich vi a k lecbe to nijak neprispeje. ( K diagnoze taky ne, ale to je jina kapitola)
@neprihlasena MGN píše:
Vyšlo ti zvýšené ANA? A nevíš kolik? jestli 1:320, 1:160 atd…
Ohledně reaktivní artritidy…dávka antibiotik byla malá, bylo by potřeba zkusit delší dobu - www.chlamydie.info, tam píšou lidi svoje příběhy…
Na byliny bych nesázela, to je malý bojovník proti chlamydiím, můžeš zkusit třeba Wobenzym, ale ten bych dala, až budeš mít prokazatelně chlamydie negativní, IgM i IgG. Základ je zbavit se chlamydií, úplně, protože umí spustit leccos.
Já sama mám ANA 1:160 (negativní je při 1:40 tuším) a to jsem po roční léčbě Plaquenilem (antimalarikum), zkusila bych ho dřív než kortikoidy, nemá tolik negativních účinků. Ale chlamydií tě nezbaví. To je základ. Zkus se objednat do Prahy k Mudr. Klubalovi, ten ti udělá všechny krevní testy a nasadí antibiotika na dobu jakou budou potřeba…
Ahoj, děkuju za tvou odpověď, no já měla antibiotika pouze 6 dní, ale prý působí měsíc. Měla jsem dvě balení po třech tabletkách
testy na chlamidie jsem měla všechny pozitivní, jak iga, igm, igg. Teď po dvou měsících mi je dělali znovu a čekám na výsledky. Dnes jsem bolestí nemohla ani spát, prsty nateklé jako klobásy
teď jsem to trošku rozhýbala, ale nic moc no. Ten wobenzym si koupím, a co je to to antimalarikum, mě každý straší, že po kortikoidech budu oteklá a přiberu 2krát tolik, co mám teď ![]()
@Verun83 píše:
Také děkuji za tvou odpověď. Zkusím pohledat co je to ten přístroj diacom ![]()
@Verun83 píše:
@mroe tak si najdi co diacom dela.
To nemusim, vim, o cem je rec, podobnych „pristroju“ je celkem dost, jen se ruzne jmenuji. Myslim si o tom svoje. MMCH ani na jednech strankach neni k dispozici cenik. Proc asi?
Sama mam nekolik zkusenosti s pacienty, kteri se „lecili“ nebo jim cosi diagnostikovali timto a podobnym pristrojem. Ani jeden zadny problem nemel - asi proto, ze medicina jejich problem nedokaze odhalit.
Proti tomu samozrejme neni zadny argument.
Jen jeden pacient odesel presvedcen - mel mit mensi( a zrejme hure funkcni) jednu ledvin. Ledviny mel normalni a mensi mel tu druhou - ovsem naprosto v norme. Tak asi tak moje osobni zkusenost.
@mroe tak si myslí svý, zakladatelka se ptala na alternativní možnosti, toto je alternativní možnost, jen jsem předala svou zkušenost… vyšetření stojí 200,–… takže zas taková strašná suma to není…
to není tvoje zkušenost, ale to máš vypravování z doslechu… nebyla jsi u toho, tak nemůžeš objektivně posoudit.
@mroe a místo abys zakladatelce něco poradila, tak tady píšeš tyhle nepřínosné příspěvky
@Verun83 píše:
@mroe tak si myslí svý, zakladatelka se ptala na alternativní možnosti, toto je alternativní možnost, jen jsem předala svou zkušenost… vyšetření stojí 200,–… takže zas taková strašná suma to není…
to není tvoje zkušenost, ale to máš vypravování z doslechu… nebyla jsi u toho, tak nemůžeš objektivně posoudit.
Ano, ptala se na alternativni moznosti lecby, ne na spolehlivy zpusob, jak odevzdat penize za nic. S touto „lecbou“ zkusenosti nemam, ale mam zkusenosti s konkretnimi pacienty, kteri se tak „lecili“, ano..
Ahoj, dle paní doktorky mám reaktivní artritidu po yersiniové ifekci. Léčba probíhá 8. měsíc. Krevní testy v pořádku, teď mi vyšel pozitivní ANP 1:640. Klouby bolí hlavně na ruce, občas otékám v obličeji, podle mě léčba kortikoidy nezabírá. Dr. se moc nezabívá pozitivním ANP, ani mi pořádně nevysvětlila co to je. Pořádně ni nemohu dělat, v ruce neudržím delší dobu nic, po mírné zátěži jjsou klouby na ruce oteklé a velmii boletivé.