Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@petra_dwo samozřejmě jsou i protisměrné sedačky 0-18, které jsou na pásy( tedy bez isofixu) a to třeba Besafe IZI Combi, nebo Besafe IZI Kid- ty jsou protisměrné až do 18 kg, Combi se dá i otočit do posměru
nebo Britax First class plus- ta je protisměrná 0-13 a posměrná 9-18kg
nebo třeba Römer MaxWay, ta je protisměrná 9-25kg
Díky moc všem, určitě právě chci proti směru a isofix nám nejde do auta namontovat. Tak jsem se bála, jestli vůbec taková sedačka existuje. Díky za rady!
Holky nebo i pánové
. Můžu poprosit také o radu. Máme VW Multivan-2. řada sedadel je otočných, vím, že protisměr je mnohem bezpečnější. Není nějaký problém, pokud dám děti právě do druhé řady a otočím sedačku, tak aby byli v protisměru? Dík za případnou odpoved.
@aneta Opl píše:
Holky nebo i pánové. Můžu poprosit také o radu. Máme VW Multivan-2. řada sedadel je otočných, vím, že protisměr je mnohem bezpečnější. Není nějaký problém, pokud dám děti právě do druhé řady a otočím sedačku, tak aby byli v protisměru? Dík za případnou odpoved.
na otočené sedadlo v autě ( třeba ten případ VW Multivan sedadla ve 2 řadě) můžete dát posměrnou sedačku, a tím vznikne protisměrná, ale pouze za předpokladu, že protisměr dovoluje za jízd yvýrobce auta- což u VW povoluje a jsou tam i pásy a hlavně že toto povoluje také výrobce autosedačky.
Ale pozor, nemůžete na protisměrné sedadlo dát protisměrnou sedačku, např. vajíčko, protože by v tom případě bylo dítě po směru jízdy a to se nesmí.
@steeve diky za info. Minuly rok jsem cetla tve rady a diky nim sel nas syn do protismeru hned po vajicku. Diky za to, ze tu jsi a maminam radis. ![]()
Děkuji, to je mi jasné, že vajíčko by mi tam otočit nepomohlo, oba mají sedačky 9-18 kg.
Ahoj, rada bych obnovila tema. Nase dcera ma 4 mesice a uz vyrasta z vajicka, ma 9kg. Uvazuji o koupi nove sedacky, ale prave bych rada aby sedela protismeru conejdele. Nechapu jak nekdo muze posadit pul rocne dite ve smeru jizdy, prijde mi to hrozne nebezpecne. Uvazuji o koupi sedacky 0-18, maxi cosi milofix nebo britax. Prosim mate zkusenosti?. Jeste jsem se chtela zeptat zda jde tu sedacku dat i na predni sedadlo?
@magdík123 Nevím, já nikoho, kdo dává půlroční dítě po směru neznám
a jinak ano, je to nebezpečné a taky zakázané. Zkušenosti ani s jednou zmiňovaných nemám, ale každopádně bych ji na přední sedado nedávala, neb je to mrcha velká a neuvidíš přes ní doprava, což je celkem podstatné.
@magdík123 Do vajíčka bych dávala klidně i 2-3 kg přes povolenou váhu. Sedačky jsou nadimenzované. Ona nebude už tolik přibírat, jak se najede na příkrmy. Co vím, tak na thu byla jedna sedačka, co šla dát proti směru, ale taková no name. Jmenované sedačky nedjou dát proti směru, ale na přední sedadlo jo. Ale na jednu stranu nechceš dát po směru, ale dala by jsi dopředu? ![]()
http://www.babyweb.cz/…-veku-ditete
@avm3 Obě jmenované sedačky proti směru rozhodně dát jdou… a jinak tedy nevidím nic tak strašného na tom, když jezdí dítě vepředu, rozhodně lepší než dávat 4 měsíční po směru ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@avm3 Obě jmenované sedačky proti směru rozhodně dát jdou… a jinak tedy nevidím nic tak strašného na tom, když jezdí dítě vepředu, rozhodně lepší než dávat 4 měsíční po směru
Aha, tak to se omlouvám, nevěděla jsem a blbě četla
, že jdou dát po směru. Proto jsem nechápala ten nesmysl, že chce protisměrnou a udává posměrné a ještě je chce dát dopředu… beru zpět.
@magdík123 Tak se omlouvám a beru zpět. Obě značky, co píšeš mají u jiných typů dlouhodobě dobré výsledky (sami máme Britax 9-18 a 15-36). Takže bych koupila tu, kterou si můžeš odzkoušet na živo. A tam bych se zeptala na to přední sedadlo.
@avm3 Tak já zastávám názor, že dítě na přední sedadlo klidně ano, ale ne v tomhle typu sedačky, protože přes ni řidič pořádně nevidí… já sama občas děti vepředu vozím, buď v třídvéřáku nebo když potřebuju složit půlku zadních sedaček, ale už tedy mohou jezdit po směru.
@j.a.n.i1 Já nevím první jsem tam vozila ve vajíčku, páč jsme měli 3 dvéřové a dozadu jsem měla strach - zdálo se mi to, pro případ bouračky - bezpečnější. Teď máme větší auto, děti dvě, tak jsou obě vzadu, ani jsme nenechali vypnout airbag…
Jinak my měli autosedačku u kočárku - tenkrát jsem o nějakých atestech atd neměla ani ponětí, ale nějaké atesty měla, to jo. A u obou holek jsme překročily váhovou kategorii o 1-2 kg. Šli do větší okolo roka.
@avm3 Tak my měli vajíčko do 13kg a to nepřekročili ani náhodou, mladší tuhle váhu nemá ani ve 2 letech a starší ji dosáhl někdy ve 3 a kousek. Do větší šli oba tak kolem 15 měsíců, starší tedy jel asi 2× vyjímečně dříve, protože musel dopředu (zadní sedačky byli sklopené kvůli nákladu) a nám airbag nejde vypnout.