Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@j.a.n.i1 Tak je fajn. My měli psané na 9 kg. Ale i tak jsou to nejbezpečnější sedačky.
Zdravím. Jsem asi fakt blbka, ale musím se zeptat. Dcera vyrostla z vajíčka, tak jsme koupili protisměrnou sedačku (resp. do protisměru je do 18kg, pak je po směru až do 25kg - joie stages). Teď jsem ji namontovala a jsem z toho jelen
když nemám Isofix, je připoutaná pásem. No a jestli má být ten pás imrvere zapnutý, tak tam to dítě musím přes něj přehazovat? Nebo jak tam dáváte dítě vy? Zevnitř? Nebo pás vždycky rozepnete? Říkám si jestli jsem ji namontovala vůbec správně… ![]()
Měla jsem jinou, ale problém byl podobný. Když mělo auto krátký pásy, tak jsem ten pás vždycky odepínala, pokud mělo pásy dlouhý, povolila jsem ho a zahákla za spodní část sedačky.
@Anonymní píše:
Zdravím. Jsem asi fakt blbka, ale musím se zeptat. Dcera vyrostla z vajíčka, tak jsme koupili protisměrnou sedačku (resp. do protisměru je do 18kg, pak je po směru až do 25kg - joie stages). Teď jsem ji namontovala a jsem z toho jelenkdyž nemám Isofix, je připoutaná pásem. No a jestli má být ten pás imrvere zapnutý, tak tam to dítě musím přes něj přehazovat? Nebo jak tam dáváte dítě vy? Zevnitř? Nebo pás vždycky rozepnete? Říkám si jestli jsem ji namontovala vůbec správně…
Máme stejnou, dává ho tam manžel a nema problém, jen dávat pozor aby ho clovek nebouchl do hlavy 😅
@Anonymní píše:
Zdravím. Jsem asi fakt blbka, ale musím se zeptat. Dcera vyrostla z vajíčka, tak jsme koupili protisměrnou sedačku (resp. do protisměru je do 18kg, pak je po směru až do 25kg - joie stages). Teď jsem ji namontovala a jsem z toho jelenkdyž nemám Isofix, je připoutaná pásem. No a jestli má být ten pás imrvere zapnutý, tak tam to dítě musím přes něj přehazovat? Nebo jak tam dáváte dítě vy? Zevnitř? Nebo pás vždycky rozepnete? Říkám si jestli jsem ji namontovala vůbec správně…
Ano. Bohužel přes pás. Tohle sedačka má tuto nevýhodu. Pokud ji rozepneš a dáš tam dítě, tak pak tu sedačku pořádně nezapneš a nepřitahneš pásy tak, aby tu sedačku pevné držely. Příště vyzkoušet, pak kupovat. Pásy nepřekáží třeba u clippan triofix.tam je na pásech základna a na ní teprve sedačka.
Ale cena je jinde.
Koukala jsem na YouTube a máš to nainstalované dobře. Má to tak být ![]()
Za mě je to teda hrozný ![]()
@Janli píše:
Měla jsem jinou, ale problém byl podobný. Když mělo auto krátký pásy, tak jsem ten pás vždycky odepínala, pokud mělo pásy dlouhý, povolila jsem ho a zahákla za spodní část sedačky.
Sakriš, že mě na to nikdo neupozornil, když jsem se tu rozhodovala jestli Isofix nebo pásy
že prý je to bezpečný stejně a pásy jsou lepší v tom že se upraví sklon sedačky (no to taky nevím)
zkusím jestli to půjde někam zaháknout, rozepínat to nechci, to pak ta sedačka nebude pořádně držet ne?
@mis.13 píše:
Máme stejnou, dává ho tam manžel a nema problém, jen dávat pozor aby ho clovek nebouchl do hlavy 😅
No jo, ale s naším dítkem budu jezdit převážně já, už taky něco váží a já jsem muší váha. A jak píšeš, bojím se aby ještě nedošlo k úrazu… ![]()
@Jambik píše:
Ano. Bohužel přes pás. Tohle sedačka má tuto nevýhodu. Pokud ji rozepneš a dáš tam dítě, tak pak tu sedačku pořádně nezapneš a nepřitahneš pásy tak, aby tu sedačku pevné držely. Příště vyzkoušet, pak kupovat. Pásy nepřekáží třeba u clippan triofix.tam je na pásech základna a na ní teprve sedačka.Ale cena je jinde.
Nojo sedačky se základnou a jejich cena… To jsem si mohla koupit tuhle s isofixem ![]()
@kavenka píše:
Koukala jsem na YouTube a máš to nainstalované dobře. Má to tak být
Za mě je to teda hrozný
No vida, YouTube mě napadlo, to se musím kouknout jak tam ty děti nacpou…
A ty nemáš protisměrku nebo máš jinou která to má vyřešené lépe?
@Anonymní píše:
Sakriš, že mě na to nikdo neupozornil, když jsem se tu rozhodovala jestli Isofix nebo pásyže prý je to bezpečný stejně a pásy jsou lepší v tom že se upraví sklon sedačky (no to taky nevím)
zkusím jestli to půjde někam zaháknout, rozepínat to nechci, to pak ta sedačka nebude pořádně držet ne?
Zaháknula jsem to dolů jen na vyndávání dítěte, na jízdu jsem samozřejmě pásy upravila do správné polohy.
@Anonymní píše:
No vida, YouTube mě napadlo, to se musím kouknout jak tam ty děti nacpou…A ty nemáš protisměrku nebo máš jinou která to má vyřešené lépe?
Máme Britax Römer Dualfix a ten má isofix.
@kavenka píše:
Máme Britax Römer Dualfix a ten má isofix.
Jo aha, no já jsem to asi s tím isofixem prokaučovala ![]()