Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím všechny ![]()
Chystáme se v září na dovču, zatím to vypadá na Kos v Řecku, tak by mne zajímalo, zda-li někdo Řecko letos navštívil a má tipy na dobrý hotel právě zde?
Trošku mne děsí, že na fotografiích vypadají všechny hotely příjemně, ale když si člověk vyjede recenze, tak se některé popisy opravdu neshodují s nabídkou CK a z fotografií by někdy člověk zvracel
Plánujeme dát tak do těch 17tis za osobu, letíme dva a neradi bychom dali celkem dost peněz za něco, co vypadá supr, ale realita nás zklame ![]()
Ještě dodám, že bychom raději hotel né uplně na samotě, spíše blíže k centru, ale kompromis je samozřejmostí ![]()
Díky za reakce a omlouvám se, že se to prozatím netýká přímo dětí – i když doufáme, že se budeme vracet ve třech ![]()
@0Minnie0 Byli jsme tam před dvěma lety, byla to jedna z nejhezčích dovolených. Nevím teda zda se vlezete do 17 tis, pokud chcete all incl a lepší hotel. My byli v Princess of Kos ***+, a platili jsme necelých 19tis..Hotel byl celkem ok, jídlo nám chutnalo moc. Jinak ostrov je super, my si půjčili na dva dny motorku a buginu, procestovali jsme celý ostrov..Počasí taky vyšlo, takže za mě Kos supr.
@0Minnie0 A joo teď čtu, že pojedete v září..tak to se asi vlezete do 17tis ![]()
Vyprdněte se na Kos a jeďte sem
já být bez dětí, tak neváhám https://www.pelikan.cz/cz/web/?…
edit: tedy promiň, že ti do toho tak kecám, nemyslím to zle, jen tip ![]()
@El-Brno Haha..shodou okolností jsme se ten rok rozhodovali mezi Srí Lankou a Kosem..finančně to vyšlo skoro na stejnou, jenže jeli jsme jen na 8 dní, tedy 2 dny tam, 2 zpátky..a to rozhodlo..Nelitujeme ![]()
@Emisis tak to já bych jela radši dál, protože na Srí Lanku se člověk hned tak s dětma nedostane, zatímco na Kos může prakticky kdykoliv
bože, jsou tak levný letenky, za takových 13 tisíc se tam člověk dostane a je fakt, že pokud je týden s cestovkou málo, svůj vlastní „zájezd“ si tam na dýl zařídit není problém… známí tam byli měsíc a dohromady dali za vše asi 28 tisíc, to je luxus… jenže to si bohužel pracující s 20 dni dovolené může nechat zdát ![]()
Tady je navíc slibovaných 8 nocí přímo na místě, což kolikrát cestovky nedodrží ani u evropských destinací za mnohem vyšší cenu…
My byli v cervnu na Kosu 13.000 osobu ve 4* al. In. Dovca fajn, ale na priste si urcite vyberem jinou destinaci. Ackoliv hotel i pokoje ciste personal skveli a vstricny. Ale tak nejak uz bych Kos nevolila
@0Minnie0 Nevím, jak letos, máme mrně, ale Kos je náš srdcový ostrov…Já tam byla už asi 4×, manžel 2× a naši tam taky jezdí opakovaně. Byli jsme tam i v září, není s ničím problém, jen v obchodech už mi to přišlo vybrané - když jsem chtěla pak nějaké dárky před návratem, tak nebylo co vybírat. Ale jinak počasí super.
My byli naposledy na Marmari, jezdíme vždy s polopenzí - hotel Blue Jay Beach - jídlo super formou bufetu a moc chutné, variabilní, personál, služby taky super, ubytování dle obrázku v katalogu kousíček od moře.
Pak jezdíme na Kefalos - tam hotel Ionikos - v porovnání s Blue Jay Beach teda nic moc. Jídlo nám moc nechutnalo - snídaně stále stejné, dostaneš tác s jídlem, nemůžeš si přidat, přilít, obměnit, nic. Večeře se den předem „objednávala“ - dostali jsme popis jídla a napsali jsme do seznamu, co chceme. Pokoje taky nic moc, moderní tak možná v 80. letech. Ale jako přežít se to dá, čisto bylo…Ale jsou i lepší místa prostě. ![]()
Naši jezdí na Kefalosu do apartmánů Zafira, bez polopenze. Všechno si taky pochvalují, pan domácí moc příjemnej, pokoje dle fotek pěkné.
Měli jsme půjčenou motorku, celý ostrov jsme si objeli, tohle je moc fajn. Nejsi vázaná na průvodce, zůstaneš, jak dlouho chceš, jedeš, kam chceš…
S průvodcem jsme byli na protějším ostrově Nissyros - v kráteru sopky. Moc pěkný výlet, krásný malý přístav.
Na pláži skoro nikdo nebývá, aspoň v těch místech, kde jsme bydleli my.
Aaaach, jela bych hned… ![]()
Ahoj, byli jsme v Iberostar Astir Odysseus, nový 5☆. Jako hotel super, ale pláž byl úzký proužek. Měli jsme auto a raději jsme každý den cestovali na pláže na jižní straně ostrova. Na severní část už bych nejela, i kvůli silnému větru. Možná radši hotel v okolí Kardamena. Jinak ostrov je maličký a s autem se dá ostrůvek krásně procestovat, auto tedy doporučuji zapůjčit.
U kardamery je to nejlepsiiiii
jak uz tu bylo psano..jih je klidnejsi - nefouká tam tolik a nejsou vlny… na severu to fičí o sto šest a velké vlny ![]()
@Emisis Vždyť psala za 17 tis/osoba, to se vejdou s přehledem, my jeli minulý rok za 25 pro oba, do **** s all v sezóně.. Vše bylo super, až na spoustu hmyzáků kvůli tropické zahradě, tak nedoporučuji ![]()
@LadyPet je to mozne.. Ja tehdy projela spousty serveru last min a recenze nekterych hotelu byly priserne, nakonec jsme si nechali poradit v cestovce od zname
Tak já doporučuji hotel Mitsis Blue Domes. Bomba. Mě se tam strašně líbilo. Strava úžasná, strašně velký výběr jak na snídani, obědy i večeře. Měli jsme all… takže různé drinky koktejly, přes den tam mají otevřené různé restaurace, zmrzlina, hamburgry, sushi no na co si vzpomeneš. Pokoje supr, nejlepší postel na které jsem kdy spala
Ráda na tuto dovolenou vzpomínám. ![]()