Ředitel neschválil žádost o neplacené volno

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
Anonymní
31.3.26 21:11

@JancaS84 a může mi dát výpověď on? Zajímají mě nějaký scénáře.

Protoze mi napsal “dejte výpověď a přihlaste se na UP” což jsem ověřovala a na UP se hlásit nemusím, kdyz si prodloužím RP

A ciste ze zvědavosti kdyz bych si nechala otevřena vrátka ale dite by do školky nevzali ani od ledna a proste bych nestihla výpovědní lhůtu? Tak doufam ze pujde na dohodu nebo co?

• Upravit
Anonymní
31.3.26 21:13

@Vladusxx ano už jsem tu psala ze jsem se přepsala :lol: vim vim. Řeším ted návrat/nenavrať do prace.

• Upravit
33706
31.3.26 21:14
@Anonymní píše: Více

A já ti to ještě trošku upřesním - od 2 let věku dítěte ti nemusí držet původní pozici na původním pracovišti. Musí ti dát práci v souladu se smlouvou, ale nemusí to být stejná práce na stejném místě.

• načítám...
36402
31.3.26 21:14

Ano, pokud nenastoupis do prace kdy máš tak ti dá Áčka a pak výpověď. Což asi v zapoctaku nechceš. Na pracák se můžeš přihlásit i když máš RP a brát zároveň i podporu, ale musíš být schopná nastoupit do práce.

• načítám...
TRG
5511
31.3.26 21:18

Může ti dát výpověď, ale proč by to dělal, že. Na jeho straně není problém.

Myslím, že rozumné možnosti máš dvě.
1. Včas dát výpověď, přihlásit se na pojišťovnu, dítě provést adaptací a prvním půlrokem se školce a najít práci od září 2027.
2. Vrátit se do práce a mezeru mezi běžnou školou a začátkem tvé práce vyplnit třeba dětskou skupinkou.

• načítám...
33706
31.3.26 21:18

Pravděpodobnější je, že ti cca měsíc před koncem RD pošlou dopis se sdělením, že tě první pracovní den po třetích narozeninách dítěte očekávaji v práci a upřesní na jaké pozici.
Protože už ale ředitel ví, že chceš neplacené volno na rok, tak ti ten dopis pošle asi dřív, abys měla čas dat výpověď.
Ale nemusí to udělat a ty prostě nastoupis den po 3 narozeninách dítěte, jinak budeš mít neomluvenou absenci

• načítám...
13048
31.3.26 21:22

Přihlaš dítě do dětské skupiny a nastup. Pokud nemůžeš nastoupit ty, proč by ti dával výpověď? To je překžka na tvojí straně.

• načítám...
33706
31.3.26 21:24

@TRG výpobed ji během RD dát nemůže, pokud se úplně nezruší zaměstnavatel

• načítám...
Anonymní
31.3.26 21:24

Tak jsem sama zvědavá, akorat mi volal kolega, ze nemají lidi a ze se asi ředitel “zlobí” ze nechci nastoupit uz v září. At jeste nedávám výpověď (což nemam rozhodně zatim v plánu) ze treba nakonec půjdeme na nějakou dohodu.. Od ledna nebo tak :nevim:

Jsme maličká škola, byla jsem tam 6 let, tak jsem fakt jeho rozhodnutím zaskočená..

• Upravit
Anonymní
31.3.26 21:27

@adresa mohl by mi ji tedy dat az v pripade ze nenastoupím po 3 letech dítěte.

Myslim ze na to tlačí kvuli úvazkům a ma vtek (volal mi kolega). Pokud nebude chtít jít na dohodu, tak dam výpověď až v nejzašším termínu.

• Upravit
33706
31.3.26 21:32

Za neomluvenou absenci ti může okamžitě zrušit pracovní poměr a v podstatě je to pro něj jediná možnost, takže pokud nenastoupíš, tak mu to usnadniš

• načítám...
33706
31.3.26 21:34

Co učíš?
Zaskočená tím, že ředitel chce, abys po RD nastoupila do práce a učila?

• načítám...
Anonymní
31.3.26 21:37

@adresa prosim? Nemam vubec žádnou povinnost nastupovat pred 3. rokem dítěte. :oops:

• Upravit
26335
31.3.26 21:40

no tak když to vidíš takhle… tak se ani nedivím, že se ředitel vzteká. On si asi nakonec nějak poradí. Jen bacha, aby se ti ta kategoričnost po návratu kapku nevymstila.

• načítám...
16302
31.3.26 21:41

A dítě nevzali do školky kvůli kapacitě? Je zřizovatel školky a školy ten samý? Někdy u nás přednostně vezmou dítě rodiče, který je potřeba jako pracovník pod státem (hasič, učitel apod.). Takže třeba kdybys hledala cesty, bylo by možné dát dítě do školky od září a nastoupit od září zpět do školy :nevim:
Výpověď musíš dát dva měsíce před třetími narozeninami dítěte (takže v září), abys výpovědní lhůtu měla ještě na rodičovské.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat