Ředkvičky pro 7m miminko
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
ředkvičky pro 7m miminko
Maminky, můžu dát dceři 7,5měsíce ředkvičky? Babička nám jich dovezla fůru, tak jestli můřu dát i Terce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
katulka.k píše:Ředkvičky jsou trochu pálivé a někdy je nechce ani můj 9-tiletý syn. Nevím, co na to řekne 7-mi měsíční mimino
Maminky, můžu dát dceři 7,5měsíce ředkvičky? Babička nám jich dovezla fůru, tak jestli můřu dát i Terce
- Citovat
- Upravit
Nevím jak na mimi,ale mě teda nafukjí šíleně a to je tak miluju ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak jí zkusím dát dvě do obídku s brambůrkem a mrkvičkou a uvidíme, co to udělá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
katulka.k píše:
Tak jí zkusím dát dvě do obídku s brambůrkem a mrkvičkou a uvidíme, co to udělá
Tohle prosím neber ve zlém, ale odpovědi zněly, že ředkvičky pálí a že nafukují a ty napíšeš, že jí je dáš k obědu a uvidíš
![]()
Ředkvičku jsem dala až v roce a půl na kousání..
Miminku bych jí nedala - kvůli chuti a možnému nadýmání..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lizbeth píše:katulka.k píše:
Tak jí zkusím dát dvě do obídku s brambůrkem a mrkvičkou a uvidíme, co to uděláTohle prosím neber ve zlém, ale odpovědi zněly, že ředkvičky pálí a že nafukují a ty napíšeš, že jí je dáš k obědu a uvidíš
Ředkvičku jsem dala až v roce a půl na kousání..![]()
Miminku bych jí nedala - kvůli chuti a možnému nadýmání..
Chudáček.vidim to na pěknej bolebřich
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já bych taky tak brzy nedávala, malá má necelých 18 měsíců a možná bych jí je dala, ale udělal se jí trošku ekzém, tak počkám až do kontroly
když jich máte kopu, snězte je vy dospělí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
i když je to už jedno tak ředkev se nedoporučuje takle malému dítěti ani kvuli možné alergii co muže vyvolat
http://www.detatko.estranky.cz/…alergie.html
POTRAVINY ČASTO ZPUSOBUJÍCÍ ALERGIE, RIZIKOVÉ DO 1 ROKU:
Ovoce:
citrusové plody, mango, kiwi, ananas, jahody, maliny, angrešt, rybíz, ostružiny
Jádra:
všechny druhy ořechů, mandle, pistácie
Zelenina:
celer, rajčata, ředkev, ředkvičky, křen, kyselé zelí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já bych takhle malému dítěti ředkvičku nedala - jak už bylo napsáno - nadýmá, může být pálivá, může vyvolat alergii… když už to chceš zkusit, tak to nějak tepelně uprav a hlavně ochutnej, jestli nepálí
ale jak říkám, já bych to nedávala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jí dala prvně okolo 11ti m. Syrovou, spíš na ožužlání. Ohryzal jí a vcelku mu chutnala. Teď jí moc nechce, pálí ho. Syrovou bych tedy 7,5m nedala - vuli pálení a možnému zaskočení kousku.
Vařenou ředkvičku si nedovedu představit. Nidky jsem nepřipravovala. Nevím, jestli taky pálí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kamča.dalmatinka píše:Lizbeth píše:katulka.k píše:
Tak jí zkusím dát dvě do obídku s brambůrkem a mrkvičkou a uvidíme, co to uděláTohle prosím neber ve zlém, ale odpovědi zněly, že ředkvičky pálí a že nafukují a ty napíšeš, že jí je dáš k obědu a uvidíš
Ředkvičku jsem dala až v roce a půl na kousání..![]()
Miminku bych jí nedala - kvůli chuti a možnému nadýmání..taky mě to hned napadlo.To je pak diskuze téma řekněte mi co si o tom myslíte ale já to udělám stejně podle svého
Chudáček.vidim to na pěknej bolebřich
Pochopila jsem, že jde o to nadýmání a nám nedělalo problémy zatím vůbec nic, kapusta, kedlubna…prostě nic. Připadá mi, že jí pořád to samé… tak dávat teda raději opravdu nebudu, ještě když jde o alergickou potravinu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
chaarleene píše:
já bych takhle malému dítěti ředkvičku nedala - jak už bylo napsáno - nadýmá, může být pálivá, může vyvolat alergii… když už to chceš zkusit, tak to nějak tepelně uprav a hlavně ochutnej, jestli nepálíale jak říkám, já bych to nedávala…
Nepálí skoro vůbec a tepelně bych to určitě upravila, chtěla jsem to přidat do obídku, takže podusit. No ale na vaše rady teda raději nedám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ředkvičky bych nedávala … vše již bylo psáno výše ![]()
Nemusím zprácovavát všechno jenom kvůli tomu, že toho mám doma kvanta
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dala jsem někdy tak po tom 7/8m jako tepelně upravenou. Stejně jako kedlubnu a pod. Nikdy na bolení břicha netrpěl a ředkvička projetá teplem nepálí. Jídlo má tom trošku jinou chuť.
Množství tak 2-3 malé ředkvičky na 2 porce jídla. Jídal 200gr
Syrovou by to snad ani nikoho nenapadlo, vůbec, když se varem dělá i ovoce…
Tak a teď se na mně sesypte, jak jsem nezodpovědná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit