Redukce vícečetného těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3913
14.8.25 10:15

Nevím, jestli bych šla ve tvém případě na redukci, ale napadá mě:

1. hned to probrat se svým nefrologem a kardiologem. Na jejich názor bych asi dala víc než na ten gynekologický. Pokud by to bylo stále nerozhodně, zkusila bych ještě sehnat druhé názory nějakých kapacit (gynekologie, nefrologie i kardiologie) z velké nemocnice. Piš a otravuj, snad se tě nekde ujmou.
  1. Ať už na redukci půjdeš, nebo ne, jestli jsi tak riziková (plus buď budeš mít dvojčata, nebo budeš po redukci, obojí je další riziko), řešila bych svoje těhotenství co nejdřív s velkou porodnicí, ideálně hned od 14 tt dál. V Čechách bych si vybrala Apolinare, na Moravě nevím. Stejně budeš asi na rizikovém, tak budeš mít na dojíždění čas.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
14.8.25 10:37

Pracovala jsem kdysi se slečnou, která se rozhodla, že jedno dají pryč. Necítila se na dvojčata. Druhé pak odešlo samo asi za týden nebo dva. Už nejsme skoro 18 let v kontaktu, tak víc nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.25 10:39

@Kelsey1 procitala jsem uz snad stovky diskuzi o vicercatech a tohle se bohužel stává poměrně běžně i bez redukce, kdy jedno odejde samo brzy a za pár týdnů i druhé. Mě doktor řekl ze celkove ta dvojčata s sebou nesou mnohem větší riziko potratu, at jsem na to připravena.

• Citovat
  • Upravit
3541
14.8.25 11:23

Konzultovala bych se specializovanou klinikou, např. ÚPDM a případně v těhotenství pokračovala pod jejich dohledem. Pokud by byla slušná šance, že obě děti donosíš, tak bych na redukci nešla, je tam riziko, že přjdeš o obě. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí