Referent – administrativa na odboru dopravy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Vím, že dřív se hodně dělalo, že na úřadech chtěli zákon o obcích (takové ty nejdůležitější informace) a jinak bych tam šla asi s tím, že co znám, to znám
hodně štěstí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Administrativa - nejspíš budeš zajišťovat poštu, kontakt s podatelnou úřadu
Né přimo referentskou (odbornou) práci.
Možná by bylo fajn si zjistit základní fakta (jaký je to úřad, jaký má obvod, co všechno se na místním odboru dopravy řeší, aby si prostě měla trošku přehled).
Budeš vlastně sekretářka, bude se od tebe nejspíš očekávat, že dobře a včas rozdělíš poštu a jiné papíry, takže žádné drámo.
Administrativní pozice na úřadech ani nevyžadují zkoušku odborné způsobilosti (povětšinou)…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den.
Chtěla bych se zeptat, zda někdo pracujete na této pozici? Přihlásila jsem se do výběrového řízení na poslední chvíli a dnes jsem se dozvěděla, že jsem do řízení přijata, a že 20.2 mne čeká pohovor na odboru dopravy. Bohužel, netuším, co bych měla umět? Kromě psaní na PC, ovládání programu, tak splňují i navíc vzdělání (mám o něco vyšší, než je požadované, VOŠ). Ale bohužel, na úřední desce již stáhli informace a požadavky na pozici. A já bych byla opravdu moc ráda místo dostat. Proto se chci na pohovor připravit i případné naučit, pokud je potřeba teoretické znalosti…
Ahojky, zcela určitě bych tam zavolala na uvedený kontakt a zeptala se, jaké mají požadavky na výběrové řízení. Na MÚ jsem dělala pohovor několikrát a vždy tam byl vědomostní test ze zákonů, které mi sdělili předem. Učila jsem se zákon o obcích, ten určitě. Pak je možné, že budou chtít i nějaký další, vztahující se konkrétně k této pozici (netuším). Vždy mi to ale teda napsali, resp. byly vyvěšené termíny testů včetně požadavků a pak termíny ústního pohovoru, pokud jsme uspěli u testu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fazulina Tohle je odbor dopravy. Ne MU. Na MU jsem řízení absolvovala také, ale bez práce a znalosti se člověk u nás nemá šanci chytit, ikdyz se naučíte nestačí to.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Fazulina Tohle je odbor dopravy. Ne MU. Na MU jsem řízení absolvovala také, ale bez práce a znalosti se člověk u nás nemá šanci chytit, ikdyz se naučíte nestačí to.
Tak ale ten odbor dopravy snad musí někde být ne? Není na městském úřadě?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Fazulina Ne
No, ale na nějakém úřadě to je, ne? Nebo to se jmenuje ta firma Odbor dopravy? Jsem jen zvědavá:-), jsem vždy myslela, že ty odbory jsou součástí nějakého úřadu (městského, krajského, ministerstva atd…:-)))
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fazulina samozřejmě, že odbory dopravy jsou na jednotlivých úřadech ![]()
pokud tazatelka nezná ani organizační strukturu a co kam spadá, pak potěž pánbůh ![]()
takže - začít studiem webovek, včetně jmen vedení úřadu, její struktury, kompetencí, spádových obcí/měst, zákonem o obcích, zákonem o státní službě 234/2014 Sb., pokud jde Čistě o administrativu, tak spisový a skartační řád MV ČR https://www.mvcr.cz/…cni-rad.aspx
ten je fakt lahůdkovej…
a jelikož jde o odbor dopravy, tak bych si osvěžila i zákon o provozu na pozem. komunikacích 361/2000 Sb.
máš co dělat ![]()
PS : ještě mrkni i na správní řád - zákon č. 500/2004 Sb., hlavně abys věděla, že existují nějaké lhůty.. kvůli doručování, právním mocím rozhodnutí, doručenkám atd.
Příspěvek upraven 11.02.20 v 14:50
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás odbor dopravy není na MU. To jsem snad napsala jasně. Stejně tak výběrové řízení si vyhlásil sám odbor dopravy, nikoli MU, jde jsem jak psala byla již několikrát na pozici referenta např investic, zakázek apod.
Díky za info. Podívám se na to.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
U nás odbor dopravy není na MU. To jsem snad napsala jasně. Stejně tak výběrové řízení si vyhlásil sám odbor dopravy, nikoli MU, jde jsem jak psala byla již několikrát na pozici referenta např investic, zakázek apod.Díky za info. Podívám se na to.
to, že sídlí Odbor dopravy např. samostatně (má třeba samostatnou budovu) NEZNAMENÁ, ŽE JDE O SAMOSTATNÝ ÚŘAD, BOŽE!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To vím. Ale jasně, jsem napsala, že MU mi info nepoda, tam jsem se již ptala. Vyberovko si dělá samostatně odvod dopravy.
Nakonec jsem z nich vydolovala, že je nutné vzdělání, práce s PC, psychika odolnost. Výhodou znalost správního řádu, zákonu o přestupcích a pozemních komunikacích.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
To vím. Ale jasně, jsem napsala, že MU mi info nepoda, tam jsem se již ptala. Vyberovko si dělá samostatně odvod dopravy.Nakonec jsem z nich vydolovala, že je nutné vzdělání, práce s PC, psychika odolnost. Výhodou znalost správního řádu, zákonu o přestupcích a pozemních komunikacích.
a co si zavolat přímo na ten odbor dopravy.. ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak proč píšeš výše, že nespadá pod MěÚ??
máš v tom docela chaos.. opravdu začni studiem organizační struktury…
u výběrka může klidně padnout dotaz na jméno tajemníka, šéfa odboru, jeho zástupce apod., na jejich webu najdeš další vnitřní členění, je potřeba se na to pořádně podívat, abys věděla, jaké přesně všechny činnosti jednotlivá oddělení odboru vykonávají..
pokud chtějí i zákon o přestupcích, tak má jít o referentské místo? jako úředníka??
nebo opravdu jen v administrativě?? (to by byla opravdu spíš jen ta pošta, v takovém případě si vygoogli možnosti evidenčních poštovních systémů a mrkni na ten spisový řád, ať víš, jak se pošta a dokumenty dělí (digitální/analogové) jak je to s jejich kopiemi, elektronickými podpisy apod.)…
@smurfka … není nutné tam volat, základní informace už přece dostala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No potěš vidle
to jako myslíte vážně, že odbor (ne obvod, to tam hlavně neříkejte) nespadá pod městský úřad? opravdu je to dobré se tam hlásit? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den.
Chtěla bych se zeptat, zda někdo pracujete na této pozici? Přihlásila jsem se do výběrového řízení na poslední chvíli a dnes jsem se dozvěděla, že jsem do řízení přijata, a že 20.2 mne čeká pohovor na odboru dopravy. Bohužel, netuším, co bych měla umět? Kromě psaní na PC, ovládání programu, tak splňují i navíc vzdělání (mám o něco vyšší, než je požadované, VOŠ). Ale bohužel, na úřední desce již stáhli informace a požadavky na pozici. A já bych byla opravdu moc ráda místo dostat. Proto se chci na pohovor připravit i případné naučit, pokud je potřeba teoretické znalosti…