Referent na ministerstvu - vzdělání

36
1.11.17 15:53

Referent na ministerstvu - vzdělání

Chci se zeptat, jestli někdo máte zkušenost s prací referenta na ministerstvu? Jedna pozice mě zaujala, jsem ale zřejmě „překvalifikovaná“ - mám magisterské vzdělání, přičemž pro tuto pozici je dle tabulek dostačující vzdělání středoškolské - vyšší odborné. Má cenu se ucházet? Je možný postup? Díky za vyjádření všem, co mají zkušenost. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2117
1.11.17 16:01

Budeš dělat nejspíš sekretářku nebo lepší asistentku. Za mizerný plat. Přihlaš se na stejném ministerstvu na něco ve stejném odboru s vyšší platovou třídou, nemá cenu se podceňovat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
1.11.17 16:07

S ministerstvem zkušenost nemám, ale mám s magistrátem :) Záleží co je to na pozici, pokud je to jen sekretářka, šoupnou tě do osmičky a je jim jedno, jestli máš třeba doktorát. Referentka je tady tak devítka, ale ono taky hodně záleží, jak se to nazve :D Tady třeba sekretářku šoupnou do osmičky, ale asistentka má už desítku :D Je možné, že ti dle vzdělání upraví třídu, nebo minimálně třeba dají odpovídající osobní ohodnocení. Ale nemusí to tak být. Jestli tam je nějaká pozice, která by odpovídala tvému vzdělání lépe, tak jdi do ní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
1.11.17 16:08

Jedná se mi konkrétně o místo referenta související s vysláním na ambasádu, která by neměla být čistě kancelářská (vízový proces atd.)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
1.11.17 16:12

Když mně se jeví, že na MZV neustále hledají pouze středoškoláky a nebo pak teda s mým vzděláním, ale už na vysokou pozici, kde třeba nemám odpovídající jazykové schopnosti/zkušenosti…jak jinak se tam dostat už nevím… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2117
1.11.17 16:13
@Cintaku píše:
Jedná se mi konkrétně o místo referenta související s vysláním na ambasádu, která by neměla být čistě kancelářská (vízový proces atd.)…

Nevím, jestli ti tu takto konkrétně někdo poradí, rozhodně bych se nebála zavolat na ministerstvo a zeptat se jich, pokud tě to tak moc zaujalo :-) Ani nemusíš uvádět, že máš titul, jen se poptáš, co přesně ta práce obnáší a podle toho si uděláš obrázek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
1.11.17 16:18
@Cintaku píše:
Jedná se mi konkrétně o místo referenta související s vysláním na ambasádu, která by neměla být čistě kancelářská (vízový proces atd.)…

No zase zní to zajímavě, taky by mě to asi bavilo :palec: ale souhlasím s tím, že optat se bude nejlepší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
1.11.17 16:18
@Cintaku píše:
Když mně se jeví, že na MZV neustále hledají pouze středoškoláky a nebo pak teda s mým vzděláním, ale už na vysokou pozici, kde třeba nemám odpovídající jazykové schopnosti/zkušenosti…jak jinak se tam dostat už nevím… 8o

Tak pokud nemáš odpovídající jazykové schopnosti, tak nějak nechápu tvůj zájem hlásit sw na MZV

• Citovat
  • Upravit
18151
1.11.17 17:48
@lucenka píše:
Tak pokud nemáš odpovídající jazykové schopnosti, tak nějak nechápu tvůj zájem hlásit sw na MZV

To jsem chtěla taky napsat. Jestli zvažuješ vyslání na ambasádu, tak musíš umět jazyk. VŠ mít můžeš, to není překážkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19793
1.11.17 20:38

Špatné vlákno. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
2.11.17 03:23
@Cintaku píše:
Když mně se jeví, že na MZV neustále hledají pouze středoškoláky a nebo pak teda s mým vzděláním, ale už na vysokou pozici, kde třeba nemám odpovídající jazykové schopnosti/zkušenosti…jak jinak se tam dostat už nevím… 8o

Ono MZV je dost specifické. Jsou tam diplomatické pozice, na které potřebuješ VŠ, jazyk a absolvování diplomatické akademie. Ročně je vypisováno zhruba 5-10 míst na diplomatickou akademii, takže pokud máš vyšší ambice (diplomatická kariera), koukej spíš po nich. Tam jsou ale opravdu potřeba jazyky, u diplomatů se předpokládá, že vyjedou ven.
Ostatní místa jsou ATP (administrativně technické pozice), což jsou sekretářky, asistentky, konzulární referentky, hospodáři, atd…tam opravdu není nutné vysokoškolské vzdělání a dle současného platného zákona o zahraniční službě nemůžeš přejít z ATP místa na diplomatické. Takže vezmeš-li místo konzulární referentky, budeš konzulární referentka, později můžeš být sekretářka velvyslance nebo hospodářka když si uděláš příslušné kurzy. I tady je potřeba jazyk, ale ne na tak vysoké úrovni jako u diplomatů. No a kdo nechce vyjíždět, může sedět na ministerstvu až do důchodu.
Pokud chceš ještě něco vědět, klidně napiš SZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat