Reflux a prdy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
389
7.4.12 16:04

reflux a prdy

Ahoj maminky, mám téměř 9 měsíců starého klučíka a trápí mě 2 věci. Reflux, který stále nemizí i když už od 6 měsíců nekojím a od 4 měsíců dávám příkrmy a prdy, kvůli kterým se mi v noci budí,není to extra hrůza, ale vydržel by spát i celou noc, jen kdyby ho z těch prdíků nebolelo břicho a nebudil se mi (stčí zvednout změnit polohu on se vyprdí a spí dál, někdy slyším jak po postýlce cestuje než si najde tu polohu sám). A teď dotaz, vy co vaše děti trpěli refluxem, taky jste měli problém s prdíky, nebo to nemá souvislost?A je tady nějaká maminka, co má stejně staré mimčo a v noci prdí o stošest?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1102
7.4.12 19:09

Podle mé zkušenosti s prdíky a refluxem spolu jdou ruku v ruce. Syn skoro 6 lůt se nyní na reflux léčí byť jsem na něj upozorňovala již od narození existuje vyšetření při kterém se zavede sonda do žaludku..Nás nyní léčí antirefluxními léky pokud to nepomůže čeká nás nejspíš operace.. Upozorňují, že nás neléčený reflux vedl k tomu, že je syn každých 14 dní nemocný ..chřipka horečky.. :zed: a dostal léky na astma,,..(které se přičítá právě refluxu nežli astmatu..ale průběh je jako u satma)jen se modlím aby se vše zlepšilo a my nemuseli na operaci..zvracel jen do 7 měsící ale rád papa..Nenech se uchlácholit lékaři a jdi si po tom ať se to řeší :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
7.4.12 20:36

Ahoj, já mám teda 4 měsíční mimčo, ale taky ublinkáváme a v noci prdíme. Vždycky se mu snažím pomoct nožičkami nahoru, protože spí ve vaku a uklidním ho dudlem, ale někdy to nepomůže a začne kňourat a je po spaní. Držím palečky ať Vás to brzo přejde :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
7.4.12 21:55

Děkuji za přípěvky. Já jsem si říkala, že počkám do roka jestli se to nezlepší a pak zajdem na sono. Musím říct, že i přes antirefluxní mléko Beba AR, pořád blinká, je to samozřejmě lepší než třeba v těch 4 měsících, ale čekala jsem rapidní zlepšení po tom půlroce a zatím jaksi nepřichází. Je pravda že malého trápí trošku rýma, žádná hrůza jen mi přijde že pořád posmrkává, což mi mudr potvrdila, že může být následek refluxu a má pořád červený krk, takže n kždé kontrole se bere stěr, protože mudra si není jistá jestli nemá v krku nějaký bacil. Tak jen doufám, že to bude lepší, dávala bych jen tuhou stravu, ale tím pádem by malý musel vypít aspoň 400ml tekutin, což je nemyslitelné,neboť co vypije jde ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
8.4.12 11:54

Ahoj, já mám tedy jen tříměsíční mimčo, ale reflux nás také trápil…doktorka nám doporučila Gastrotus baby, je to sirup, který je volně prodejný v lékárně, ale těžko se dá sehnat, všude byl jen na objednávku. Jinak ten sirup je kašovitý a dává se po jídle, udělá prý v jícnu jakoby zátku a jídlo se nevrací ven. Nám tedy pomohl, dávala jsem ho asi dva týdny a je po blinkání. Jasně, že někdy ublinkne, ale už jen málo , rozhodně ne tolik, co to bývalo.
A prdíky nás trápí taky, zkusila jsem vše možné, ale nezabíralo nic, a jestli to souvisí s refluxem netuším, po pravdě mě to ani nenapadlo… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
8.4.12 14:30

Gastrotuss jsme už zkoušeli, pomáhal cca 14 dní pak jsem měla pocitže je to zpátky ve starých kolejích, tak sem mu to necpala. jestli všk poáhá vám, tak vám jen gratuluju. Na reflux jsme zkusili všechno, ale nejlepší lék na toto je asi čas i když tady sem tam čtu příspěvky, že ani tento zpravit nemusí. A právě mě ty prdy s tím refluxem napadly, na ty prdíky nám samozřejmě taky nic moc nepomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
15.5.12 13:08

@justina20 našla jsem tuto diskuzi. Můj syn (8m) trpěl na koliky opravdu strašně a teď má vše stejné jak popisuješ. Hodně se budí, většinou ho musím pochovat, vyprdí se a pak ale chce prso, jinak usíná hodinu..Reflux má také stále silný, také jsem čekala zlepšení a naopak teď blinká opravdu hodně. Hlavně když mu dám nějaké tekutiny po jídle, to si krkne a letí z něj i vše co vypil a blinká i tři hodiny po jídle. Ale myslím, že je to tím, že tráví hodně času na bříšku. Myslím, že reflux s prdy není spojen. To spíše, když miminko spolyká hodně vzduchu při jídle-to pak blinká i má koliky. Nepříjemné je, že všechny antikolikové opatření se neslučují s antirefluxními. Jen probiotika a rourka..Přeji hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
19.5.12 11:38

Ahojky, mám 4 měsíční holčičku, včera nám potvrdili reflux, plně kojím. Doktorka mi řekla, že mám odstříkávat a zahušťovat, jenže já se kojení vzdát nechci. Už déle jak měsíc ublinkává spíše vodu než mlíčko. Začalo to, když dostala dusivý dávivý kašel a rýmu. To měla měsíc v kuse, ucpaný nos a neskutečný dávivý kašel. Kašel a rýma už přešly, ale ublinkávání je čím dál větší… Malou mám od narození ve zvýšené poloze, v noci neublinkává, nad ránem dávám spinkat na bříško a taky neublinkává. Jen přes den, po každém kojení. mám jí skoro pořád buď to na rukách nebo v lehátku, takže na rovném neleží. Na rovném leží jen v kočárku a to taky většinou neublinkává. Má problém s odříháváním. Než si říhne, trvá to věčnost, ale jak si říhne, tak neublinkne, ale pak během pár sekund jako by si chtěla říhnout znova, ale to už blinká a tahá to ven… Od 2 měsíců taky dávám probiotické kapičky…Prdy jí trápí taky, u kojení se kroutí jak paragraf než si prdne… Stolici má jen 1× týdně.
Nemáte někdo zkušenost, jak kojit, aniž bych musela zahušťovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
19.5.12 14:15
@kikiet píše:
Ahojky, mám 4 měsíční holčičku, včera nám potvrdili reflux, plně kojím. Doktorka mi řekla, že mám odstříkávat a zahušťovat, jenže já se kojení vzdát nechci. Už déle jak měsíc ublinkává spíše vodu než mlíčko. Začalo to, když dostala dusivý dávivý kašel a rýmu. To měla měsíc v kuse, ucpaný nos a neskutečný dávivý kašel. Kašel a rýma už přešly, ale ublinkávání je čím dál větší… Malou mám od narození ve zvýšené poloze, v noci neublinkává, nad ránem dávám spinkat na bříško a taky neublinkává. Jen přes den, po každém kojení. mám jí skoro pořád buď to na rukách nebo v lehátku, takže na rovném neleží. Na rovném leží jen v kočárku a to taky většinou neublinkává. Má problém s odříháváním. Než si říhne, trvá to věčnost, ale jak si říhne, tak neublinkne, ale pak během pár sekund jako by si chtěla říhnout znova, ale to už blinká a tahá to ven… Od 2 měsíců taky dávám probiotické kapičky…Prdy jí trápí taky, u kojení se kroutí jak paragraf než si prdne… Stolici má jen 1× týdně.
Nemáte někdo zkušenost, jak kojit, aniž bych musela zahušťovat?

Zkoušela jsem zahušťovat nutritonem před kojením, ale neměla jsem moc trpělivost, jelikož mi připadalo, že to moc nepomáhá. Ale znám maminky, kterým nutriton pomohl. A pokud přibral, tak bych neřešila. Syn má 8 měsíců, blinká fakt hodně, ale prostě čekám…a musím říct, že teď už dávám tři příkrmy a občas UM a blinká stejně, takže určitě koj co nejdéle!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
19.5.12 14:18

@kikiet jinak se doporučuje zvýšená poloha i v kočárku, při kojení, nemačkat bříško, nedávat těsné kalhoty, po kojení opatrně manipulovat atd. Nejíst nadýmavé věci, nenechat plakat. Mně syn dělá to co Tobě, dlouho neříhá, pak si krásně říhne a pak už to lítá..přeji hodně štěstí a trpělivosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
11.7.12 13:33

Ahoj, podle mě prdíky s refluxem moc nesouvisí. U nás prdíky vymizely kolem 3.měsíce (Babycalm, Espumisan, opakované odříhnutí, masírování, schoulení do klubíčka v náručí), ale reflux nás trápí pořád (6,5 měsíce). Zkoušeli jsme antirefluxní opatření, opakované odříhnutí, Gastrotuss, Nutriton do MM i UM, teď Nutrilon AR a velké zlepšení stále nepozoruju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí