Spurt? zelená stolice?

niceta
6.4.12 17:37

spurt? zelená stolice?

:mavam: Zdravím všechny a prosím o rady…
Dcera má 6týdnů. Před několika dny mi skončila první menses. Beru železo. Plně kojíme.
Vždy se mi ozívala na kojení po 3-4 hodinách přes den, v noci už krásně spinká i 5hodin. Poslední 3 dny se ale hlásila po 2-1hodině. Kvůli častému kojení mám pocit, že mám nedostatek mléka. Včera ráno se u malé ubjevila zelená stolice, odpoledne dokonce brčálově zelená nezapáchající. Na radu své matky jsem dala na zkoušku Sunar Nutra Defense HA na noc. Celou noc mi prospala a ráno měla stoličku žlutou-zelenou a silně zapáchající. Od té doby je spavá přes den ikdyž jen kojíme a Sunar dáváme jen na noc.

Je to asi hodně informací ale zajímalo by mě jestli vyžadování častého kojení může souviset s 6ti týdenním spurtem? A jestli může ovlivnit menstruace kvalitu mateřského mléka a tím pádem způsobovat zelenou stolici nebo tím že beru železo?

Už jsem z toho nešťastná a vystresovaná :zed: :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
6.4.12 17:56

Já bych Sunar hned necpala… Ještě je malá, má nárok se kojit každé dvě hodiny.. :mrgreen: I v noci.. Menstruace ovlivňuje spíš chuť než kvalitu.. Jinak moje malá má taky často nazelenalou stoličku, pokud není silně zapáchající, je to v pořádku ;) O spurtu nic nevím, já od narození kojím po třech, když spí (v noci nebo v kočárku) tak po čtyřech hodinách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
6.4.12 18:13

jestli budeš dávat na noc sunar a celou noc nekojit, rychle o mlíko přijdeš. Koj jak si řekne, je ještě hodně malinká a brzo se to srovná. Hlavně to noční kojení je důležitý. A mrkni na stránky kojeni.net je tam spousta rad a informací. Stolice může být v období spurtu do zelena, jak dítě pije často, vypije dost předního mlíčka a z toho ta zelená barva ;) Jinak zelená stolice není nic špatnýho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
6.4.12 18:17

Přesně, důležité je kojit právě v noci, to fungují nějaké hormony, které podporují tvorbu mléka. Já kojila co 2 hodiny do 4 měsíců …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
6.4.12 18:20

a ještě jedna věc.. dej na svůj instinkt a na svoje pocity, ne na maminku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5256
6.4.12 18:59

ahoj, právě zažíváme to samé! mluvila jsem dnes s MUDr a varoval mě, hlavně ať necpu Sunar nebo cokoliv. Prý se mám spolehnout na své mléčko, že se to srovná. taky mám pocit, že už mám prsa prázdný, ale kojím a nevzdávám to! když spinká, vydrží i 5hod, ale pak pije co hodinu, někdy i půl… takže nevzdávat, nedokrmovat, vydržet a hlavně hodně pij, protože z vody se to tvoří!!! držím pěsti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
niceta
6.4.12 19:08

díky holky, rozhodně to nebudu hnedka vzdávat. :) Jinak s tím pitím různých kojících čajů, gravimilků a fenyklových čajů si připadám už jak průtokový ohřívač vody. :roll: :lol: Ráno je to s mlíčkem v pohodě, ale hlavně večer než se malá uráčí konečně spinkat je to náročný a už sama cítím že není z čeho bumbat :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5256
6.4.12 19:20

já si připadám taky úplně vycuclá… ale četla jsem, že se mlíčko tvoří i když zrovna saje, takže něco téct jí bude určitě! já jsem teď, po šíleným řevu, malou uložila… tak uvidíme co bude… Máš nějaký probiotika? My máme Bio Gaia a MUDr. mi je pochválil… prý nemám přestávat v užívání… tak držím pěsti a napiš jak jste dopadli ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
niceta
6.4.12 19:32
@mobifilinka píše:
já si připadám taky úplně vycuclá… ale četla jsem, že se mlíčko tvoří i když zrovna saje, takže něco téct jí bude určitě! já jsem teď, po šíleným řevu, malou uložila… tak uvidíme co bude… Máš nějaký probiotika? My máme Bio Gaia a MUDr. mi je pochválil… prý nemám přestávat v užívání… tak držím pěsti a napiš jak jste dopadli ;)

taky jsem to dneska četla :) probiotika nemáme, kde se to dá sehnat? normálně v lékárně?

• Citovat
  • Upravit
5256
6.4.12 20:04

Ano, bud v lekarne (cena kolem 600.-) a nebo tady: http://www.mimibazar.cz/foto.php?… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
6.4.12 20:29

holky hlavně to nevzdávejte;) čim víc budete přikládat, tim víc mlíčka bude. Klidně u kojení několikrát prostřídejte prsa a za pár dní uvidíte. Držim palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5256
6.4.12 21:56
@petrul píše:
holky hlavně to nevzdávejte;) čim víc budete přikládat, tim víc mlíčka bude. Klidně u kojení několikrát prostřídejte prsa a za pár dní uvidíte. Držim palce :palec:

děkuju!!! tady je ted nejdulezitejsi psychika a cele to ustat :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5256
16.4.12 23:07

ahoj, tak jak jste to zvladli? my uz mame krasne zluto nekolik dnu! :pankac: Jinak jsem v odborne literature cetla, ze zeleno muze byt i z cokolady, tak jsemji „vysadila“ a je to OK :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
16.4.12 23:18

Ahoj, určitě nedávat UM. V šesti týdnech je růstový spurt úplně normální. Kamarádka neuroložka mi ještě poradila homeopatika na posílení tvorby mléka Ricinus communis 5ch (2× denně 5 granulí). Maminky byly zvyklé toto řešit UM, ale opravdu se to dá překonat. Měla jsem to u obou dětí. Tenhle spurt pak ještě přišel u syna na 3 měsících a zase jsme to zvládli. Kojila jsem ho ještě dlouho potom a osmiměsíční dcerku taky kojím v pohodě. Takže držím pěsti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
niceta
18.4.12 17:59
@mobifilinka píše:
ahoj, tak jak jste to zvladli? my uz mame krasne zluto nekolik dnu! :pankac: Jinak jsem v odborne literature cetla, ze zeleno muze byt i z cokolady, tak jsemji „vysadila“ a je to OK :mrgreen:

Ahojky, jo my už taky v pohodě… Teďka dokrmujeme a je to už ok. Ale stále nevíme z čeho to bylo. Prý je to ale možná tím předním mlíkem. Čokoládu vůbec od porodu nejím :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure