Reflux - dospělý, bere někdo léky 2x denně?

81
6.4.22 19:08

Reflux - dospělý, bere někdo léky 2x denně?

Pěkný večer, má tu někdo reflux jícnu a bere prášky 2× denně? Dřív jsem brala omeprazol, ale přestal fungovat, tak mi dr predespala pantoprazol 40mg, ale také nezabiral, tak mi řekla, ať zkusím brát 2× denně a to mi zabírá… Bral někdo prosím podobné léky 2× denně? Po jaké době jste dávku snížili? Vysdit úplně asi nikdy nebudu moct, mám branicni kýlu a nedovirajici kardii… Problémy mám pálení na hrudi, v krku, bolest žaludku, rihani, pachuť v puse, knedlík v krku… Díky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3796
6.4.22 19:37

@lacimechka
Ano, já beru 2× denně pantoprazol.
A zřejmě ho budu brát už napořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
6.4.22 19:44

@ropucha 02 jak dlouho ho prosím bereš? 20 mg, nebo 40 mg? Pomáhá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
6.4.22 19:52

20mg, tak minimálně 6 let. Když nemám potíže, tak jen ráno, když potíže mám, tak 2×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11825
6.4.22 20:34

Sama problém nemám ale dělám v nemocnici a někteří pacienti měli i třikrát denně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
6.4.22 20:36
@Vladusxx píše:
Sama problém nemám ale dělám v nemocnici a někteří pacienti měli i třikrát denně…

Super, to bude asi můj další level :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11825
6.4.22 20:41
@ropucha 02 píše:
Super, to bude asi můj další level :roll:

Samozřejmě to měli většinou jen přechodné kvůli tomu že byli např. Po operaci a brali nějaké léky na bolest nebo ATB které jim o to víc dělali problémy s zaludkem…ale jde to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.22 20:48

Beru 3× denně pantoprazol, mezitím ještě cosi na urychlení pohybu trávicí soustavy, plus mám léky na bolest když je třeba. Diagnóza reflux, který poškodil i žaludek samotný, část střeva a jícen, jsem mesic po třetí operaci, odstranili mi velkou část žaludku a 1 m střeva včetně dvanáctníku, snad poslední operace a vypadá to, že pomohla, leky budu od příštího měsíce postupně snižovat. Lékař je optimista a snad budu do cca jednoho roku úplně bez léků, případně budu brát jen nárazově při potížích.
Dnes jsem měla k obědu řízek!!! malinký kousek, ale oooó ta slast a poprvé po x letech takové nezdravé jídlo a nebylo mi z něj špatně, nepopsatelné. Už se těším až si po letech zase dám čokoládu nebo Coca colu :lol: Dle lékaře už můžu jíst vše co snesu, jen malinké porce, hodně žvýkat a zkoušet postupně, takže mě čekají lepší zítřky. Za měsíc po operaci mam nahoře 4kg, konečně :potlesk: a začínám se cítit lépe, jako člověk.
Zakladatelko jestli máš pocit, že pantoprazol 40mg 2× denně je moc, vzpomeň si na mě :lol:.
Před operací jsem brala 12 tablet různých léků denně a v poslední fázi než mě řízly jsem mohla jíst už jen piškoty a banán že vše ostatního mi bylo zle.
Tak snad tě to povzbudilo, nejsi na tom vůbec zle.

Anonym, zdravotní informace.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.4.22 21:10

Mela bych brat 2× denne 40mg Controloc, ale pokud nepocituji obtize, beru jen 1×. Je jasne, ze jen leky vse nespasi. Pokud se zprasim, cpu vecer, jim nezdrave jidlo a HLAVNE stresuju, tak je to peklo. Kdyz jsem " disciplinovana" je to o mnoho lepsi.

• Citovat
  • Upravit
24692
6.4.22 21:18

Taky trpím na reflux. Beru Omeprazol 20 většinou jen ráno. Ale když si chci dopřát, nebo když vím, že půjdu někam na oslavu, nebo že budu muset jíst později večer, než jsem zvyklá, beru si ještě jeden prášek odpoledne. Pravidelně třeba na dovolené. Nebo, jak již bylo řečeno, když jsem užívala ATB, to jsem taky přechodně potřebovala prášky dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
6.4.22 21:27
Brala jsem 2× denne omezapro
@Anonymní píše:
Beru 3× denně pantoprazol, mezitím ještě cosi na urychlení pohybu trávicí soustavy, plus mám léky na bolest když je třeba. Diagnóza reflux, který poškodil i žaludek samotný, část střeva a jícen, jsem mesic po třetí operaci, odstranili mi velkou část žaludku a 1 m střeva včetně dvanáctníku, snad poslední operace a vypadá to, že pomohla, leky budu od příštího měsíce postupně snižovat. Lékař je optimista a snad budu do cca jednoho roku úplně bez léků, případně budu brát jen nárazově při potížích.
Dnes jsem měla k obědu řízek!!! malinký kousek, ale oooó ta slast a poprvé po x letech takové nezdravé jídlo a nebylo mi z něj špatně, nepopsatelné. Už se těším až si po letech zase dám čokoládu nebo Coca colu :lol: Dle lékaře už můžu jíst vše co snesu, jen malinké porce, hodně žvýkat a zkoušet postupně, takže mě čekají lepší zítřky. Za měsíc po operaci mam nahoře 4kg, konečně :potlesk: a začínám se cítit lépe, jako člověk.
Zakladatelko jestli máš pocit, že pantoprazol 40mg 2× denně je moc, vzpomeň si na mě :lol:.
Před operací jsem brala 12 tablet různých léků denně a v poslední fázi než mě řízly jsem mohla jíst už jen piškoty a banán že vše ostatního mi bylo zle.
Tak snad tě to povzbudilo, nejsi na tom vůbec zle.Anonym, zdravotní informace.

Ty jo, mne teda tvuj prispevek vubec nepovzbudil, spis mi to nahnalo strach. Preju, at uz je jenom lepe.

Zakladatelko ja brala Omezaprazol a vubec to nepomahalo. Sesypala jsem se v prosinci, do ted jsem nemela gastroskopii, holt britske zdravotnictvi, takze nevim, zda mam vredy nebo zda se mi nedovira ta zaklopka. Horeni na hrudi a v brichu mam porad, ale uz aspon jim. No jim, ja se primo cpu, protoze ted je mi pro zmenu zase spatne, kdyz se nenajim vcas. Zmenila jsem hodne stravu, sleduju,. co mi vadi a co ne a ji, m teda hodne [probiotickych potravin, Denne kefir a kysane zeli,.
Myslim si, ze mi to zpusobil stres a moje zubarka, ktera diky Covidu nemela dostatek casu na spravovani zubu a ja mela loni diky tomu 5× antibiotika. jsem presvedcena, ze mi to proste znicilo dobre bakterie a premnozili se mi ty spatne.
Jinak zkousim vsechno mozne, ruzne suplementy, plus dychani do bricha a specialni cviceni na reflux.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
29.3.24 10:05
@Jana525 píše: Více

Zdravim, muzu se zeptat jak jste dopadla s tim refluxem? Jsem na tom podobne.

Taky se chci zeptat jestli tady ma nekdo zkusenost.. Stale nevim jak to je kdyz ma nekdo reflux (najednou) a teda dieta a IPP zabiraji diky Bohu, k tomu denne cvicim, ale s tim, ze nesmim kavu, cokoladu atd.. jinak je zle. Zajima me jestli je to uz celozivotne a nebo se lecba pak vysadi a muzu se alespon vratit ke kave? Jasne kazdy ma jinou diagnosu a kazdy jsme jiny, ale pokud nekomu zacne reflux najednou a zrejme z nezdraveho zivotniho stylu. Nikdy jsem nemela problemy a kavu piju cely zivot a najednou takovy zlom :roll:
Diky vsem za odpovedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
16.4.24 11:09

S refluxem mám zkušenost. Vytvořila jsem si ho taháním těžkých břemen, nemám brániční kýlu. Pantoprazol 40 beru dvakrát denně asi pět měsíců. Tak dlouho ho beru proto, že jsem nedodržovala dietu a jedla větší mnozstvi jídla, jsem stihla bála jsem se, že ještě zhubnu. Nyní jsem se polepšil a tak večer zkouším 20 mg. Z obavy z Pantoprazolu jsem si začala kupovat Mastichu, je úžasná, nemá žádné vedlejší účinky, ale nesmí se brát dlouho, tak ji střídám s Pantoprazolem. Četla jsem, že je třeba posilová bránící systémem cvičení. Nejdůležitější je dechové, hluboký nádech do oblasti ledvin, já to dělám na čtyři doby stejně dlouho zdržím dech a výdech. Jsou ještě další cviky, ale tento je klíčový. Kéž bych se tě hrůzy zbavila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24692
17.4.24 19:54

Už nějakou dobu beru Nolpazu 40, protože mi Omeprazol přestával účinkovat. Poslední zhruba rok Nolpazu (Pantoprazol) beru ráno i večer. Asi už napořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
21.5.24 00:15
@Renka41 píše: Více
zdravim, muzu se zeptat tu Mastichu berete v kapslich nebo ty natural kaminky jako zvykacka?
Dekuji :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast