Reflux - stalo se nám :(

1701
27.1.14 18:19

reflux - stalo se nám :(

Dobrý večer. Mám 7m holčičku a v čtvrtek se mi začla dusit a kolabovat. Volala jsem rychlou, odvezli nás, do neděle tam holčička byla. Po všech vyšetřeních to uzavřeli s tím, že to byl reflux. Už jí mám doma, je veselá, hraje si, směje se, hezky papá, spinká…a já mám pořád v sobě tu hroznou úzkost, strach, při každém zaplakání nebo zakníkání mi naskočí husí kůže, nemůžu spát, žaludk mám sevřený…hledám maminky, kterým se to taky stalo…potřebuju o tom mluvit nebo mi z toho hrábne :,( :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
27.1.14 18:23

:hug: strašný, malá se mi dusila jednou u nemoci, zničehonic byla najednou skoro modrá a šla k zemi, naštěsti to byly jen hleny, já jí je „vymlátila“ pak jsem málem omdlela úlevou.
A reflux, jo? To tak najednou? :think: Takže to bylo vrácené jídlo nebo co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
27.1.14 18:24

@Lonna :roll: chudáku, bála bych se úplně stejně :hug: A jinak běžně ublinkává nějak víc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1701
27.1.14 18:30

Jj zničehonic. nakrmila jsem jí v židličce a běžela dát prádlo do pračky. přivolalo mě její pobrekávání, což po jídle neni normální. a našla jsem jí úplně bílou, přivřený očička, apatická…zvedla jsem jí, třásla s ní, trochu se chytla, ale pak mi začla vláčnět v náručí, ještě víc blednout a začly jí modrat rtíky. tak jsem volala rychlou, než přijli, tak mi takhle zvláčněla ještě jednou…já v tu chvíli myslela, že mi umře v náručí. strašný, prozvracela a prosrala jsem pak noc ve špitále…teď mam pořád hroznej strach a obtěžuje mě to..nejsem v pohodě, bojim se, když zapláče, bojim se co bude, až půjde usínat, bojim se, coo bude v noci…
@Berousik neublinkává, tak normálně…ale našli jí, že má zůženej hrtan/hltan, teď nevim, a díky tomu se jí to jídlo vrací a ona ho vdchla no…aspoň tak jsem to pochopila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6872
27.1.14 18:34

:hug: :hug: musíš se z toho otřepat, věřím, že je to stav na palici… :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.14 18:44

Co zkusit ten dětský nápoj Kulíšek? Má to pomáhat na tyto věci.. Třeba to zabere i vám.. Zkus vypnout, chodit na procházky, ikdyž ono se to teď v té zimě říká co..
Drž se!

• Citovat
  • Upravit
1258
27.1.14 18:48

Me se kluk poprve dusil zvratkama uz v porodnici. Preslo ho to az v sesti mesicih. Nekdy byly lepsi dny, kdy to vyletelo jen pusou, jindy se dusil i 4× za den. Vubec nezalezelo jestli zrovna dojedl nebo je dve hodiny po jidle. Nikdy to nastesti nebylo na zachranku. Mela jsem porad takovou tu ustni odsavacku na sopliky a jak se zacal dusit, tak jsem ho rychle zvedla a odsavala z nosu. Mela jsem porad strach, brala jsem si ho sebou i na wc v noci jsem poradne nespala..
Preju aby se vam to uz nestalo, je to sileny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
27.1.14 18:48

@Lonna byla bych na nervy úplně stejně :hug: :hug: A dali vám nějaká doporučení ohledně toho jídla třeba? Na co si dát pozor, aby se to neopakovalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
27.1.14 18:50

@Lonna dcera reflux mela ale nikdy se nam nestalo, ze by se tim takle dusila, jinak zvracela i nekolikrat denne, litalo ji to pusou i nosem. Asi jsme meli stesti, verim, ze po takovem zazitku ti neni dobre. Co doporucili doktori, kdyz se to bude opakovat, pripadne jak tomu zabranit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
27.1.14 18:51
@Lonna píše:
Jj zničehonic. nakrmila jsem jí v židličce a běžela dát prádlo do pračky. přivolalo mě její pobrekávání, což po jídle neni normální. a našla jsem jí úplně bílou, přivřený očička, apatická…zvedla jsem jí, třásla s ní, trochu se chytla, ale pak mi začla vláčnět v náručí, ještě víc blednout a začly jí modrat rtíky. tak jsem volala rychlou, než přijli, tak mi takhle zvláčněla ještě jednou…já v tu chvíli myslela, že mi umře v náručí. strašný, prozvracela a prosrala jsem pak noc ve špitále…teď mam pořád hroznej strach a obtěžuje mě to..nejsem v pohodě, bojim se, když zapláče, bojim se co bude, až půjde usínat, bojim se, coo bude v noci…
@Berousik neublinkává, tak normálně…ale našli jí, že má zůženej hrtan/hltan, teď nevim, a díky tomu se jí to jídlo vrací a ona ho vdchla no…aspoň tak jsem to pochopila

Já Ti nijak neporadím, nevím jak :? nicméně Ti ze srdce přeju, aby to bylo poprvé a naposledy a Ty ses z toho co nejdřív vzpamatovala. Muselo to být strašný a když to čtu, tak je mi slabo za Tebe :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1701
27.1.14 18:52

No říkali krmit vsedě, dbát na odříhnutí, hlídat, zvýšit matraci pod hlavičkou, aby neležela přímo rovně, ale šikmo a když by s to stalo znova a znova se dusila, tak s ní zatřást nebo na ní houknout, aby se lekla, tim se nadechne a jít s ní k otevřenýmu oknu…já teda doufam, že už s nám to nstane…nemělo by. taky se mnou „chodí“ i na záchod :D je to šílený :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
27.1.14 18:56

Pokud ublinkava tak zkus jeste gastrotuss sirup, jednak sklidni zaludek a vytvori jakoby zaklapku takze se to jidlo nevraci. U nas tenle sirup zabiral nejvic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
27.1.14 18:56

Ty brdo, tak mě blinkali obě jak blázen, sem tam je zakuckali s vyvalenýma očkama, ale až tak ne. A neodbyly vás v té nemocnici?
Držím pěsti, aŤ je dál vše OK, vůbec si to nedokážu představit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258
27.1.14 19:03
@bubli píše:
Pokud ublinkava tak zkus jeste gastrotuss sirup, jednak sklidni zaludek a vytvori jakoby zaklapku takze se to jidlo nevraci. U nas tenle sirup zabiral nejvic.

Ten me zas hrozne zklamal.. Blil uplne stejne a navic se nemohl ani vykadit. To same Nutriton. Asi jak komu to sedne.. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
27.1.14 19:06

@Lonna Ahoj, taky se to stalo moji male, kdyz mela cca 6 mesicu. Krasne si spinkala, asi za pet minut mi neco rikalo, ze se mam na ni dojit podivat a ona chudinka uplne paralyzovana, plnou pusinku zvratku, jen vyvaleny ocicka, ani nevydala hlasku. Kdybych ji nezkontrolovla a hned nejednala, tak se mi zadusi! Hodne jsem se od te doby bala, polohovala ji vzdycky na bok, nikdy jsem ji uz nedala spat na zada, dokud se sama nenaucila pretacet, tak jsem mela pocit, ze se budim pri kazdem divnem zvuku… Ale nastesti se to uz neopakovalo…
Myslim, ze jsem udelala tu chybu, ze si poradne neodrihla po vecernim krmeni a to zpusobilo to blinkani.
Jak uz byla pohyblivejsi a umela se sama pretocit, coz bylo nastesti behem kratke doby, tak jsem byla mnohem klidnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí