Reflux u miminka na UM

1262
10.11.11 22:03

reflux u miminka na UM

ahoj.
je mozne, ze ma 6 tydenni miminko plne na UM reflux?neblinka casto, ale po kazdem jidle jako by se snazil, chrchla a je neklidny, jako kdyby to chtel vyplivnout ale nemuze…obcas se pul hodiny po krmeni i poblinka, a to je pak mokrej celej on i postylka :-(jak mu pomoci, aby ho to po jidle `netlacilo` a nechrchlal?dekuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6927
10.11.11 22:20

Ahoj,
je to mozne. Klasicke zvraceni pro reflux je do oblouku do dalky, to nejde nepoznat.
prvni dcera ho ma, v 6ti nedeli uz byla na UM AR a to nam pomohlo, zacala prospivat a celkove se ji ulevilo.

Dej postylku do zvysene polohy, po krmeni nepokladej hned, ja drzela i 20 min.
Konecnou dg ti potvrdi sono, zadanku ti vypise pediatr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1262
10.11.11 23:48
masozravka píše:
Ahoj,
je to mozne. Klasicke zvraceni pro reflux je do oblouku do dalky, to nejde nepoznat.
prvni dcera ho ma, v 6ti nedeli uz byla na UM AR a to nam pomohlo, zacala prospivat a celkove se ji ulevilo.Dej postylku do zvysene polohy, po krmeni nepokladej hned, ja drzela i 20 min.
Konecnou dg ti potvrdi sono, zadanku ti vypise pediatr.

AR je označení pro jaké UM? Žiju v Rakousku a tady je to trošku jinak znaceny:-(Mám doma pro jistotu Bebe sensitiv,byl by ten ok,co myslíš?zatím máme normální -něco jako Sunar… :kytka:
Děkuji za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
11.11.11 00:09

Moje dcera take mela reflux, take byla na UM a nepomohlo ji se zvracenim vubec nic, dokonce jsem i v CR poridila Nutriton (moucka na zahusteni) a absolutne bez efektu, spis to vypadalo, ze to zvraceni jakoby zhlenovatelo a ona nemohla prestat. Zvracela mi i 20× mezi jednotlivymi krmenimi, z toho 5× opravdu velke „kolace“ na podlaze, kdyz jsem ji nosila, aby byla vzprimene a aspon neco udrzela. Specialni mleka take nepomahala, byla i na medikaci, protoze prestala uplne jist :( . Medikace ale neresila zvraceni, to bylo porad masivni. Mela ten reflux opravdu silny, v 8 mesicich se to hodne zlepsilo, v 10 uz nezvracela skoro vubec. Prikrmy jsem zkousela uz v 5. mesici, ze by to jako melo pomoci, ale opet nic. Nezbyvalo nez vydrzet :( . Bylo to ale strasny obdobi, kdo nezazije, nepochopi. A ty tuny pradla, no radeji ani nevzpominat… Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
knopi
11.11.11 00:26
SussiK píše:
ahoj.
je mozne, ze ma 6 tydenni miminko plne na UM reflux?neblinka casto, ale po kazdem jidle jako by se snazil, chrchla a je neklidny, jako kdyby to chtel vyplivnout ale nemuze…obcas se pul hodiny po krmeni i poblinka, a to je pak mokrej celej on i postylka :-(jak mu pomoci, aby ho to po jidle `netlacilo` a nechrchlal?dekuji…

SussiK ano, možné to je. Jestli je to ale jen občas, ne pravidelně, tak bych to refluxu nepřičítala. Ten bys opravdu poznala, jak píše někdo výš - po každém krmení zvracení, ne ublinkávání, ale třeba polovina dávky. Protirefluxové opatření - krmit ve zvýšené poloze, nechávat odříhnout, postýlka zvýšená (pod nohy postýlky tam, kde má hlavu, můžeš dát knížky, tím ji zvýšíš). Zkusila bych častější, ale menší dávky. Co zkusit změnit značku mléka? Ale tady jen přemýšlím nahlas, s UM zkušenost nemám, jestli by změna značky pomohla. Jinak bych případně i zkusila během krmení, pokud to půjde, nechat odříhnout, a pak dokrmit. Možná i změnit savičku, příp lahev?

• Citovat
  • Upravit
2787
11.11.11 08:38

Ahoj, je to možné.
AR - anti reflux, vyrábí ho nutrilon. Je to takové zahuštěné mléko.
Syn má reflux taky, nejdřív jsem jen kojila, to šlo skoro všechno pak ven, málo přibíral, pořád plakala, pak jsme přešli na AR a ohromné zlepšní, syn začal přibírat až neuvěřitelně :mrgreen: , ale stejně blinká 1-2 denně pořád, většinou první ranní mlíko a večerní kaši.
No a zpočátku, taky tak chrchlal, dávil se, blinkal i ve spánku, několikrát po sobě… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1262
11.11.11 15:44
Petorka píše:
Ahoj, je to možné.
AR - anti reflux, vyrábí ho nutrilon. Je to takové zahuštěné mléko.
Syn má reflux taky, nejdřív jsem jen kojila, to šlo skoro všechno pak ven, málo přibíral, pořád plakala, pak jsme přešli na AR a ohromné zlepšní, syn začal přibírat až neuvěřitelně :mrgreen: , ale stejně blinká 1-2 denně pořád, většinou první ranní mlíko a večerní kaši.
No a zpočátku, taky tak chrchlal, dávil se, blinkal i ve spánku, několikrát po sobě… :zed:

to s tim blinkanim ve spani se mi stalo vcera poprve…malem jsem se po…sokem,ze uz to nevykasle…jeste ze mam chuvicku s videem, videla jsem , ze se divne krouti, vbehnu do loznice a malej se dusi, protoze se poblinkal:-(a to ho do postylky nedavam nikdy driv nez po pul hodine, a kdyz si poradne odrihne… no nebylo mi zrovna nejlip… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1262
11.11.11 15:47

dekuji vsem za rady, tak zkousime postupne vse co se da :lol: ve stredu na kontrolu k doktorovi, tak uvidime jestli je to reflux, nebo to neni tak hrozny…moje prvni dite, tak vsechno hrozne resim :-D a hned vidim to nejhorsi tak asi trochu plasim :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6927
11.11.11 17:17
SussiK píše:
dekuji vsem za rady, tak zkousime postupne vse co se da :lol: ve stredu na kontrolu k doktorovi, tak uvidime jestli je to reflux, nebo to neni tak hrozny…moje prvni dite, tak vsechno hrozne resim :-D a hned vidim to nejhorsi tak asi trochu plasim :oops: :oops:

neplasis :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3182
16.11.11 18:41

Ahoj. Co popisuješ mi sedí na reflux, máme ho též…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
17.11.11 21:32

Ahojky chtela bych se zeptat myslite si ze se jedna o reflux, mam malou na uplnym UM a teda neblinka pokazdy ale tak dvakrat za den se po jidle pozvraci ale tak ze z ni jde vse ven… a hlavne jak tomu zabranit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6927
18.11.11 13:23
bufinda píše:
Ahojky chtela bych se zeptat myslite si ze se jedna o reflux, mam malou na uplnym UM a teda neblinka pokazdy ale tak dvakrat za den se po jidle pozvraci ale tak ze z ni jde vse ven… a hlavne jak tomu zabranit

Ahoj,
tak u refluxu jde ven vsechno a vzdycky bez pardonu to leti obloukem metr daleko a nezabranis tomu.

AR mleko muzes zkusit, nebo prihustit to co bastite Nutritonem. Drzet po mleku na kline, zvednout postylku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
23.11.11 09:52

Ahoj maminky,
mam 4 mesicni dceru, ktera od 7 tydne ublinkavala, dali jsme nutriton a situace se dost zlepsila. Jenze nyni zacala vyzadovat vyssi davku mleka a Po kazdem jidle pri krkani vyzvraci mleko a tak dve hodiny po jidle blinka vodu ( asi zaludecni stavy nebo ja nevim, co to je). Jinak po jidle krka krasne a dokrkne se pak behem tri hodin jeste dvakrat. Dost jsem ji ted rozmazlila, jak blinka. Vzdy ji zvednu a ona si na to zacina zvykat a chce nosit.
Dnes jsme byli na 4 mesicni kontrole. Doktorka nam dala Gastrotuss. Chci se zeptat, mate s tim sirupem nekdo zkusenost??
Take jsme se ptala na prikrmy, myslela jsem , ze to blinkani pomuze. Ale rekli mi, at pockam do pateho mesice. Jsem takova rozladena.
Poradte, kdo mate mimi s refluxem.Diky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3182
23.11.11 11:32

Ahojky. Gastrotus dávám…ze začátku si myslím trošku pomohl ale ted bych řekla že do něj cpu prachy zbytečně. Má zabránit blinkání, to nedělá…nebo pálení žáhy, to nejsem schopná posoudit protože na to bereme vyloženě léky, takže gastrotusem určitě nic nezkazíš ale jestli pomůže? To je otázka. No nechápu proč by jsi měla čekat do pátého měsíce? Já mám holčičku 4 měsíce a 5 dní a přikrmuju už skoro 14 dní a to se svolením doktorky. Dokonce už se snažím nahradit 3 jídla naráz a prý bez problémů…po té tuhé stravě mi blinká určitě míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
26.11.11 14:59

Ahojky, mi jsme na tom podobně, malej začal ublinkávat od 2 týdne. Po jídle ho stačilo zvednout na odříhnutí a poblinkal se, doslova to z něho lítalo obloukem i když ležel a to i po 2 až 3hod. po jídle. Na radu dr. jsme začali bumbat nutrilon AR, blinkání se nám trochu zlepšilo, ale malej měl po AR strašnou zácpu, museli jsme ho přestat dávat. V lékárně mi doporičili přidávat do klasického nutrilonu vlákninu nutrilon, která se přidává do MM, ta nám vyhovuje a zácpu nemáme. Malej bude mít 6 měsíců a blinká pořád, s tou vlákninou je to lepší, ale stejně se denně převlíkáme min. 4krát. Gastrotuss nám dr. nedala, zakže nevím. Dokud malej přibíra tak se tím nemám trápit. Jinak malího dávám spát jenom na bok a někdy na bříško, aby se nezadusil když si ublinkne. A na noc máme monitor dechu pro jistotu bez něho bych neusla. A s příkrmy máme počkat do ukončeného 6 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová