Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj Mamky. Chtela bych poradit mam 3tydenní dceru,máme potvrzenej reflux. Co mám delat? Dávam ji Nutriton a pak gastrotuss. Kojení jsem musela zrusit kuli tomu ze byla neklidna a pak hltala vzduch,kojila jsem pres kloboucky,davam ji Nutrilon AR. Mala nespi jsem ztoho celkem zoufala. Jak dlouho to bude trvat.
Ahoj…co dělat, dělej to co děláš, nic jinýho bohužel nepomůže a trpělivost. Mám teď už téměř 10ti měsíční dceru, která měla reflux asi do 7mého měsíce…je to strašný, neustále blicí dítě, neklid, nespavost protože mimču se neustále vrací mlíčko…ještě měj vyvýšenou postýlku. Zpravidla se to spraví nejdýl do roka a půl…nám to naštěstí trvalo do 7mého měsíce ale plně chápu co prožíváš…jsem přešťastná že je tohle období za námi…ale museli jsme to taky vydržet, s tím se prostě nic jinýho dělat nedá
Hodně sil a pevné nervy ![]()
Jasny doktorka taky rika ze to chce trpelivost,ale kdyz vidim jak to vadi jak rada by spinkala a nemuze hrozny. Jeste se chci zeptat kdyz ji davam ten Nutrilon AR,asi nemusim pred tim dat ten Nutriton ze? Nutrilon je pekne hustej. Meho mlika mam malo(stres atd.)
Nene nutriton už nemusíš…já teda nutrilon AR brzy vysadila, protože malá měla po něm šílený zácpy, tak jsem nasadila klasickej sunar a zahuštuju nutritonem ještě doted, ještě není úplně stopro OK…a takhle je to naprosto v pohodě. Já ani nekojila, dávala jsem hned zpočátku odstříkané, protože při prvních pokusech o kojení v porodnici se dvakrát stalo že malá promodrala…pak jsem jí dávala svoje asi jen 2 týdny, přesně jak říkáš, stres…
ty to mas stejne jak ja,v porodnici taky problem s kojenim rozkousane bradavky u mne bolest,hltani krve hruza. Taky odstrikavam,ale uz to neni ono,jezis ani mi nerikej ze jeste bude problem ze zacpou,mam taky sunar nutradefens. Ten stres je brutalni,bojim se o nu,a toho ze nebude prospivat,ale zatim sme s vahou ok. Uvidime ted v pondeli u doktorky.
![]()
Chci se jeste zeptat,asi uz mame zacinajici zacpu,davam ji ten sunar. Jak si tu zacpu resila? Dekuji. ![]()
Sama za sebe můžu říct, že pro mě ty první asi 3 měsíce byly nejhorší měsíce mého života. Když ji byly asi 3 týdny, stalo se mi že po krmení vyvrátila veškerý mlíko co spořádala a zůstala mi vyset v náručí..sice na pár vteřin ale jo…a v tu chvíli byl se mnou konec…ještě že mám takovýho muže jakýho mám, že mi opravdu šíleně pomohl…My měli děsný potíže, po první prohlídce u mudr. byl verdit „neprospívá“ … takže jsme se ji snažili do jídla nutit co 3 hodiny jak nám bylo řečeno…ale bylo to šílený, asi 2 nebo 3 měsíce krmení probíhalo katastroficky…70 ml mlíka jsme do ní tlačili klidně i hodinu a půl..řvala, řvala, řvala…histericky, vždycky byla úplně spocená a po tý hodině a půl usnula vyčerpáním…takhle probíhalo každý krmení…plus to její zvracení, zácpy, nespavost…věř mi že o stresu něco vím…byla jsem v té době s nervama hodně v háji…Ale bohužel toto všechno se musí vydržet, nic jinýho člověku opravdu nezbývá…
Jinak co vím, tak kamarádky si na ten nutradefense taky stěžovaly že způsobuje zácpu, ale samozřejmě není to tak u všech mimin…
Na zácpu jedině změnit to mlíko, protože nic jinýho dát nemůžeš, třeba ovocný štávičky od hippu který projímají nebo jogurt…my prostě rourkovali a snažili se ji ty bobky vytlačit jak beďara…chudák si fakt vytrpěla…no a samozřejmě se stolice změnila po tom co jsme nasadili jiný mlíčko…
Držím pěsti ať je toto období co nejdříve za tebou…je to hrozný období, pro mě teda bylo…
JO a ještě není dobrý ty mlíčka střídat moc…protože to mimčo si na to mlíčko musí zvyknout, zpočátku s tím bude mít vždycky trochu problém než si zvykne…takže není dobrý změnit mlíko a za týden zas protože se nebude moct vykakat…Jinak my ješě brali prášky na ztlumení žaludečních šťáv, protože to zvracení a to jak se to mimču vrací je pálí v tý trubici a asi víš jaký to je když pálí žáha, tak samo to mimčo to snáší daleko hůř…
No psychicky se pripravuju na to ze to bude boj,nase mala celkem papa dobre malokdy se vzetka u jidla,trapi ji jen to brisko,prdiky,nemuze si odřihnout,nespi atd. Kdyz se doktorky zeptam jsli na ten reflux neco je krom tho nutritonu a gastrotusu tak mi rekne ze ne, to je tezky.Sama od sebe si ntroufam ji neco dat,uz ted ma toho hodne. Davam ji aj biogaju. Taky jsem rada za to jakyho mam manzela,pride mi ze si s nou umi poradit lip nez ja. Moc mi pomaha za co sem mu vdecna. Spoleham na ten gastrotuss tam pisou ze by mohol pomoct aj od paleni zahy. Jo budu ji davat ten sunar a uvidim co a jak. Rektalkuju taky. Diky za rady aspon nekdo ma pochcopeni,pride mi ze okoli krom miho chlapa to bere trosku laxne,spis mi pride ze jim nedopina ze mala ma problem a tim padem aj ja. Stres mam aj z toho,kazdy neco radi ale je videt ze ty rady jsou od nezkuseneho cloveka ktery to nezazil.
ja mam jeste matersky mliko to ji muzu davat taky?.Nemam ho moc uz ale kdyz vystrikam 100 tak ji dam. Je to spatne?
Ony ty prášky nejsou jakoby vyloženě na reflux ale na pálení žáhy…naše malá fakt vyváděla, tak ji doktorka nasadila todle, s tím že existují i daleko silnější prášky ale ty už mají vliv na srdce..do čehož jsem samo jít nechtěla. Úplně ti rozumím s tím, že okolí to nechápe…s refluxem jsem se setkala poprvé právě u malé, nikdy dřív jsem o něm neslyšela a ani okolí s tím nemělo zkušenosti, takže každý to bral jako že je to něco normálního, ono jako je to běžný, ale už nikdo nechápe jak to ve skutečnosti probíhá a jak je to stresující jak pro mimčo tak pro rodiče. Paradox je i to, že i já sama mám reflux
Což jsem zjistila asi před půl rokem…pálí mě pořád žáha a beru na to prášky… ![]()
Jinak mateřský mlíčko určitě dávej, tím nic nezkazíš, naopak je jen ku prospěchu…nicméně určitě to kombinuj s tím nutritonem…
Co se gastrotusu týče, dávali jsme ho, jestli nám ale pomáhal? Těžko říct…má mít funkci že jakoby zabrání blinkání, to bohužel už nás nefungovalo…pak by měl pomoct proti pálení žáhy…ale jestli nám pomohly ty prášky, nebo ten gastrogus? Fakt nevím…ale říkali jsme si, že prostě ty prašule do toho klidně dáme i kdyby to mělo pomoct aspon maličko…
Ahoj. Jak dlouho si dávala tu rektálku?(měsíc,nebo víc)bojím se aby si na to nenavykla.
A tu zácpu měla jak dlouho?(promin za ty otázkyale su hned ze všeho vyklepaná)
Ahoj holky poradte jak mám dávat přikrmy když mi mala ublinkáva (raflux) spíš bych potrebovala nejakej jídelníček jesli máte skušenost s tím anebo se vám neco osvedcilo malá bude mit za týden 5 mesícu a sme pořád natom tak že v poledne spapa 120ml mléčka a pak se dojí nejakou zeleninkou a pozbytek dne papa jen mlécko, nevím jesli uz mám dávat aj neco víc a v jakych časovych intervalech. Díky za rady.