Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj,
jak je to prosim se stridanim ruznych druhu mlicek?bohuzel neznam ceske znacky, zijeme v Rakousku a tady mi doktori tvrdi, ze nezalezi na znacce, ze jsou vsechny stejne a chutnaji stejne…
Mattymu je ted 6 tydnu, davam mu mlicko s cislem 1, po kterem vypada spokojene a dobre spinka, ale zase ma boleni briska, a velke potize s kakanim, bez pomoci(cipky, teplomer atd) uz to temer nejde a kdyz tak je to zelene a velmi malo…zatim jsem mluvila s par doktory a pry je to normalni…
pred 2 dny jsem zkusila koupit jinou znacku mlicka, take cislo jedna, jen by mela byt specialne na boleni briska azacpy a vysledek?nespi, je stale hladovy a boleni briska neustalo…SAB kapicky davame do mlicka pravidelne, teply sacek take, masirujeme, cvicime nozickama,a nic nepomaha:-(
muze nekdo poradit, prosim?mam zkusit jeste jine znacky mlicek(co ja vim tak u nas v Rakousku jsou:Milupa,Aptamil, Hipp…nevim jestli v CR take.)nebo je jeste nejaka jina moznost?
Diky moc
SussiK píše:
Ahoj,
jak je to prosim se stridanim ruznych druhu mlicek?bohuzel neznam ceske znacky, zijeme v Rakousku a tady mi doktori tvrdi, ze nezalezi na znacce, ze jsou vsechny stejne a chutnaji stejne…
Mattymu je ted 6 tydnu, davam mu mlicko s cislem 1, po kterem vypada spokojene a dobre spinka, ale zase ma boleni briska, a velke potize s kakanim, bez pomoci(cipky, teplomer atd) uz to temer nejde a kdyz tak je to zelene a velmi malo…zatim jsem mluvila s par doktory a pry je to normalni…
pred 2 dny jsem zkusila koupit jinou znacku mlicka, take cislo jedna, jen by mela byt specialne na boleni briska azacpy a vysledek?nespi, je stale hladovy a boleni briska neustalo…SAB kapicky davame do mlicka pravidelne, teply sacek take, masirujeme, cvicime nozickama,a nic nepomaha:-(
muze nekdo poradit, prosim?mam zkusit jeste jine znacky mlicek(co ja vim tak u nas v Rakousku jsou:Milupa,Aptamil, Hipp…nevim jestli v CR take.)nebo je jeste nejaka jina moznost?
Diky moc
Zkousela jsi Nutrilon, ten by meli mit taky v Rakousku , mala sice boleni trosku ma, ale spis je to z tojho, jak pije z flasticky a napolyka se vzduchu
Nutrilon je Aptamil
zkus to, u nas je to vitez, ale jinak dodam, ze to chce probiotika, fenyklovy caj a vydrzet, kolem 4 mesice to prejde
Nam se osvedcil Hipp Bio Combiotic v kombinaci s kapickama Babycalm a k tomu anticolic lahvicka od MAM - skoro nevim co jsou prdiky, maly je spokojeny:-)
Jo, na Aptamil jsme presli pred 2 dny, na krabici stoji ze je proti zacpam a boleni briska, ale nijak se to nezmanilo, az na to, ze je stale hladovy
nevite, jestli neni treba Hipp lepsi??uz jsme docela zoufali, boli me to za nej ![]()
a fenyklove cajicky mi nechce pit, vzdycky me s nima popliva rostak
mam tvrdohlave dite ![]()
a ted hloupa otazka?co jsou probiotika?kde je muzu sehnat a jak se podavaji?juuujstydim se, uz jsem to vicekrat slysela ale neznam
![]()
Když je stolička zelená, tak je buď hladová a nebo může mít malé alergii na bílkovinu kravského mléka. Určitě bych dávala mlíčko s označením HA (nevím jak v rakousku) - je to hypoalergení. Tím člověk nic nezkazí spíše může dítěti ulevit… Nutrilon je pěkně hnusny je strašně hořky, vůbec nechápu jak to některým dětem chutná. My dáváme na noc Nutra Defence od Sunaru, ten je dobroučký
ale nevím jestli je k dostání v Rakousku. A tobě ho nemůže někdo poslat (rodina?)??
Gretchen píše:
Nam se osvedcil Hipp Bio Combiotic v kombinaci s kapickama Babycalm a k tomu anticolic lahvicka od MAM - skoro nevim co jsou prdiky, maly je spokojeny:-)
A jak velké máš mimčo, prosím tě?
TeaTereza: to platí u kojených miminek, že zelená stolice je hladová, ale je tu způsobeno mlíčkem, které obsahuje poměrně dost jednoduchýh cukrů. Jinak u dětí na UM někdy zelená stolička bývá, je to i na některých mlíčkách napsaný.
My máme hipp bio combiotik, zkusila bych vyměnit mlíčko, ale tak po 7-14dnech.
EvaG píše:
TeaTereza: to platí u kojených miminek, že zelená stolice je hladová, ale je tu způsobeno mlíčkem, které obsahuje poměrně dost jednoduchýh cukrů.
No já nevím, ale neslyšela jsem, že by zelená stolice byla v pořádku. Ani u dětí na UM.
Ovšem odborník nejsem takže nemůžu to tvrdit. ![]()
TeaTereza píše:EvaG píše:No já nevím, ale neslyšela jsem, že by zelená stolice byla v pořádku. Ani u dětí na UM.
TeaTereza: to platí u kojených miminek, že zelená stolice je hladová, ale je tu způsobeno mlíčkem, které obsahuje poměrně dost jednoduchýh cukrů.
zelená je v pořádku pokud nečpí a výrazně nezapáchá. Plno dětí na UM má zelenou stoličku.
Alergie na kravskou bílkovinu se projevuje jinak.
Zelena stolice znamena, ze se mu rozjizdi travici system. pokud by kakal malo hnedou stolicku, znamena to, ze je hladovy
.
jojo, HA je u nas take, od Hippu jsem ho urcite videla, myslim ze i znacka Milupa ho tady ma,ale Sunar tady nemame, zkusim se zeptat moji mamky, urcite mi ho posle, pro vnoucka udela cokoliv
zelena znamena teda ze bud je hladovy(coz mi neprijde, v 6 tydnech pije cca 800-900 ml za den)anebo alergii?a co znamena ta alergie?to je jen ted jako miminko nebo uz to ma na cely zivot?jsem s miminkama naprosty zacatecnik a pocitala jsem na 100 procent s tim , ze budu kojit tak jsem ted trochu prekvapena a nepripravena
![]()
EvaG píše:TeaTereza píše:zelená je v pořádku pokud nečpí a výrazně nezapáchá. Plno dětí na UM má zelenou stoličku.EvaG píše:No já nevím, ale neslyšela jsem, že by zelená stolice byla v pořádku. Ani u dětí na UM.
Alergie na kravskou bílkovinu se projevuje jinak.
Možný to je ![]()