Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Holky,mam doma asi nejakeho zroutika,dala jsem mu v 15hodin sunar 135ml a jakmile jsem oddelala flasku,ta rev sileny,zkousela jsem rozptylit,ale nic nezabiralo,ani dudel,ktery je docela tutovka…
uz driv kdyz jsem zkousela davat vodu,tak tu nechtel,hermankovy neslazeny caj taky ne…
jak plakal,tak jsem doma po 1.5hod od krmeni
nasla vzorek granulovaneho napoje od Hipu fenyklovy,udelala a on tech 100ml vdechl jako nic…myslite ze to byl spis hlad a nebo zizen?ale pak po vypiti byl spokojeny,ale neni tech 100ml moc? a kolikrat za den se muze takhle dat caj?
ve ctvrtek jdem do poradny,tak se poradime o zvyseni mnozstvi sunaru,ktery jeste kombinuji s MM a nebo o jine sytici variante…
diky moc
Myslím, že měl hlad. Říká se, že když vypije víc než 40 ml, tak je to hlad. A proč mu nepřidáš Sunar sama, když mu to nestačí? ![]()
Jinak ten fenyklovej čaj tuším max. 100 ml denně u měsíčního dítěte, u dvojměsíčního nevím. Ale nepřijde mi to moc vhodný mu nahrazovat mlíko čajem, to bych mu radši dala víc Sunaru ![]()
Míša8808 píše:
Myslím, že měl hlad. Říká se, že když vypije víc než 40 ml, tak je to hlad. A proč mu nepřidáš Sunar sama, když mu to nestačí?
Jinak ten fenyklovej čaj tuším max. 100 ml denně u měsíčního dítěte, u dvojměsíčního nevím. Ale nepřijde mi to moc vhodný mu nahrazovat mlíko čajem, to bych mu radši dala víc Sunaru
diky za prispevek,ale mudra mi porad opakuje,at mu nedavam vic nez 130ml,ze mu to musi stacit,pry at nemam kolodeje…me to tak neprijde,davame tech 130ml 4denne a 140-150ml rano a vecer(o tom ani nevi,ale maly aspon vydrzi az do rana)…
malej me vazne uplny zachvat,pritom plina,teplo-zima,odbrknuti po jidle,prdeni-vse ok…ja mu nechtela mezi tema krmenima davat dalsi sunar,sve mliko jsem uz v zasobe nemela…proto me napadlo to piti…
Taky tipuju, že je to hlad. Holt některé děti nejsou tabulkové, ale co má pak člověk dělat? Nechat dítě řvát hlady? Dětem na UM jsem vodu začala dávat až s příkrmy nebo pokud bylo v létě horko, jinak ne, UM by mělo stačit
Zkus přidat UM a uvidíš ![]()
fragolo zdravim…maly vypije bez problemu 150ml na noc,vic jsem zatim nedala,jelikoz staci…krmime ve 21.hodin a vydrzi zatim do 6hodiny,po 4.hodine zacina pofnukavat ze spani,ale neplace…po ranu davam taky vic mlika nez pres den,preci jen kdyz je 9hodin bez jidla a piti…
ale ted to byl extrem,maly nesel vubec uklidnit,nechtela jsem mu davat od krmeni dalsi sunar po hodine a pul-at nema boleni,tak me napadl ten napoj…cistou vodu ublinkava…
jinak odstrikavam svoje,ale je to bida,ale micham s umelym
Já nechápu, jak doktorka může říct, že mu to MUSÍ stačit, každý dítě je jiný. Můj synovec je o 4 dny starší než naše Viktorka a má v půl roce (před necelými dvěma týdny) měl 10 kg!! Je teda kojenej, ale stejně, doktorka ségře neřekla, že mu má dát dietu. Když chce tak chce, neuděláš nic.
Máš ho nechat o hladu jako?
Já taky dávala vodu jen v horkách nebo pak při příkrmech, dokud dostávala jen mlíčko, tak nic…
miso,ja bych dala vic,ale vis,nechci nejak prekrmovat apd,tudiz se vzdycky poradim s doktorkou,jsem nezkusena prvomatka
urcite maleho nenacham hlady,ve ctvrtek to nejak poresime a nebo se prejde na vic sytici mleko…uvidime i v poradne jak jsme za mesic pribrali…
jinak synovec je tada cvalda,ale kdyz tak úpekne prospiva,tak svagrova mu nebude otrhovat prso,kdyz chce…
Já jsem taky prvomatka, ale myslím si, že to je jeden z nejzákladnějších instinktů miminka - říct si, kdy má hlad… nám říkali v porodnici, že nemám brát ohled na to, po kolika hodinách jí, že miminko ví nejlíp samo, kdy chce a potřebuje jíst…
Tak budu držet palce ![]()
Míša8808 píše:
Já jsem taky prvomatka, ale myslím si, že to je jeden z nejzákladnějších instinktů miminka - říct si, kdy má hlad… nám říkali v porodnici, že nemám brát ohled na to, po kolika hodinách jí, že miminko ví nejlíp samo, kdy chce a potřebuje jíst…![]()
Tak budu držet palce
misko,dik za povzbuzeni,ja s tebou souhlasim,napsala jsi to dobre ![]()
No, ono se v porodnici klade matkám na srce, pokud jsou děti na UM, aby se UM nedávalo dřív, než po 3 hodinách. Ono je to sice pěkné, ale naše děti třeba jedly menší dávky a častěji. 3 hodinz bych je prostě nedržela, vydržely třeba 1,5 hod, déle jsem je bez jídla neudržela. „Ošulení“ čajem nepomohlo, mimčo je pak sice napité, ale řve hlady a pak dostane najíst a zvrací
Jak píšu, ne všechny nacpat do tabulek.
Prostě bych dala UM, jak si řekne, nebrala bych ohledy na intervaly. Pokud by mimčo řvalo hlady, UM bych přidala. Vícesytící Um je sice pěkná věc, ale ne na všechny děti zabírá. Pokud mimču UM, které dáváte sedí, moc bych s druhem neoperovala a nechala to, na kterém mimčo je
Přes noc ti vydrží krásně, tak to pak zase může prcek dohánět přes den ![]()
Fragolo - my jsme to měli taky, baštila častěji, ale menší dávky než stejně staré děti. My jsme teda kojily, ale měla jsem málo mlíčka a náš uřvánek nepočkal než se udělalo další, tak jsme časem skončili na UM, ale nikdy mi doktorka neříkala nic o tom, kolik jí mám maximálně dávat, to až v souvislosti s příkrmy. ![]()
holky,diky moc ![]()
pouzivame UM sunar complex+lactobacily navic+tretinu mnozstvi ma jeste materske…
trosku ublinkava,ale nic velkeho…
ja si rikam,ze kdyz vydrzi v noci 9hodin bez jidla,tak pak to potrebuje nejak dohnat…ja nemam rada styktne dane,ze po 3hodkach a jen urcite mnozstvi,mudra takova bohuzel je,asi to bere moc vseobecne,no ve ctvrtek to sni proberu cilene ve prospech a spokojenost maleho,o to mi hlavne jde…
fragolo a kdyz jsi davala detem UM,tak mela jsi nejaky strop co se tyce mnozstvi za den? a nebo jsi davala dle pocitu…???
malej je nasoska,tak mu davat stylem co vypije,tak to by se nechytlo ![]()
jinak klobou dolu pred tebou,ze zvladas tolik deti a jeste te „nekleplo“
ale bez deti by ten zivot byl prazdny a smutny,ja mam zatim jedno a jako prvomatka si rikam,ze bohate staci,ale urco prijde okamzik,kdy vymeknu a zatouzim po dalsim kriklounkovi ![]()
RadanaH píše:
fragolo a kdyz jsi davala detem UM,tak mela jsi nejaky strop co se tyce mnozstvi za den? a nebo jsi davala dle pocitu…???malej je nasoska,tak mu davat stylem co vypije,tak to by se nechytlo
Já se přiznám, že jsem množství vypitého UM nějak nesledovala a dávala jsem podle pocitu. Prostě, o co si děti řekly, to dostaly. Samozřejmě jsem nedávala UM při každém kňournutí, to ne, to by taky bylo špatně.
Tak to s MUDr. proberte a uvidíš, co ti na to řekne
Ale už vidím tu naši, co by mi na to řekla ![]()