Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Holky…asi jsem v háji co, bez účtenky nemohu reklamovat že? ![]()
V březnu jsme koupili ve zdravotních potřebách chůvičky za 1760,–
Mám jen originál krabici a nefunkční chůvičku.. účtenka mi samozřejmě zmizela
neznámo kam. Bohužel platilo se hotově..
Není asi žádná šance na úspěšnou reklamaci že? ![]()
@darkblack píše:
Holky…asi jsem v háji co, bez účtenky nemohu reklamovat že?
V březnu jsme koupili ve zdravotních potřebách chůvičky za 1760,–
Mám jen originál krabici a nefunkční chůvičku.. účtenka mi samozřejmě zmizela
neznámo kam. Bohužel platilo se hotově..
Není asi žádná šance na úspěšnou reklamaci že?
K reklamaci není třeba účtenka, stačí věrhodně doložit, že zboží je z té které prodejny - třeba výpisem z účtu PK.
Prodejce je většinou jen přenašeč krabic, takže tím, že reklamaci přijme a pošle dodavateli dál, nic netratí, vás uspokojí…to by musel být extra blb, kdyby to dělal jinak.
I když nemáte ani výpis z karet, šel bych tam, řekl koupila jsem tehdy a tehdy…a skoro určitě, pokud je to slušný obchod, to dohledají - třeba podle výrobního čísla na krabici. Neměl bych z toho obavy.
Řekla bych, že i záleží na tom, jaký maj kasy a pak jestli víte den aspoň přibližně… jestli maj kasy pamět, tak se účtenka nejspíš dá dohledat, ale určitě bych to zkusila, za zeptání nic nedáš…
@darkblack pokud znas presny datum nakupu, uctenku nepotrebujes.
@Pherenike @Gosi @Otakar Z.
přesný datum nákupu bohužel nevím, ale myslíte že by víc pomohlo kdybych řekla že se nákup platil poukázkami flexipassy od Sodexa?
JA ted resila pdobny problem s holky tabletem mamka kupovala v Euronicsu a uctenka i kdyz jsem ji meal a schovala tak aby byla dohledatelna nikde po 2 dennim hledani jsem to vzdala zasla do obchodu a tam rekla jen to ze byl kupovan pred Vanoci tj. v prosinci a pani behem 5 minut dohledala dle seriovky bych rekla. Takze za zeptani nic nedate. Jestli bylo placeno v hotovosti ci kartou uz ani nevim a kdyz jsemto rikala tak pani rikala ze to je jedno ze to snad dohleda.
@darkblack no na prodejně ti doklad z 3/2015 dle mě nedohledají a co se týče účetní tak pokud nevíš ideálně přesné datum, tak mám obavu, že se na tebe vykašle.. Záleží jak velká je to prodejna/síť prodejen. Sama dělám ve velké firmě a nedokáži si představit, že hledám den za dnem, kde ta platba je. I když je to placeno flexipassy. Nicméně ztratit nemáš co, zkusit to můžeš…
@darkblack určitě se dojdi zeptat. Taky jsem tahle reklamovala jednu věc a prošlo to.
No jenže jak prokážeš, kdz jsi to kupovala? nemusi ti věřit, že to bylo letros, mohlo to být před víc jak dvěma roky.
@jessikka oni maji na te krabici své vlastní číslo tak třeba podle toho.. a tuto chůvičku opravdu takovou dobu neprodavali. Za zeptani nic nedam..takze to zkusim. Bud to projde a nebo pujdu kupovat jinou chůvicku.. ![]()
@darkblack píše:
přesný datum nákupu bohužel nevím, ale myslíte že by víc pomohlo kdybych řekla že se nákup platil poukázkami flexipassy od Sodexa?
Poukázky, pokud to nebyly jediné za rok, nebo ještě líp jste nebyli první a nejlépe s komplikacemi, kdo tam jimi platil, nejspíš si to pamatovat nebudou… ale pokud má prodavačka na kase možnost nahlídnout do historie a bude ochotná, tak pokud víte aspoň přibližný týden, tak by to klapnout mohlo
@darkblack Vezmi tu krabici a řekni alespoň měsíc a oni to dohledají, já tak ted reklamovala telefon, pán nás vyhledal a vytiskl novou účtenku. Krabice stačila, je tam ten kod a to je důležité.
@darkblack píše:
To záleží taky dost na tom, co mají za pokladní systém. Řada programů umí během vteřiny najít všechny prodeje určitého zboží podle typu, některé si pamatují výrobní číslo, takže stačí přijít s věcí, oni naskenují výrobní číslo a řekne jim to, kdy to bylo prodáno.
Taky tam může stát nějaká „myslitelka“, která s tím neumí, no prostě směle tam vyražte a uvidíte. Pokud je prodejna součást řetězce, obrátil bych se - pokud nepochodíte - na nějakou centrálu.
@Otakar Z. @moje prdelky @Gosi @jessikka @louskacek2
tak paní v prodejně byla naprosto úžasná, vypsala reklamační papír a vystavila novou účtenku
![]()