Reklamace kabelky - urvaný zip

4257
15.7.11 20:10

reklamace kabelky - urvaný zip

Ahoj HOlky,

dneska jsem byla reklamovat kabelku - koupila jsem ji u Vietnamců v kamenném obchodě, dostala jsem účtenku - prostě jak v jakémkoli jiném ochodě.

Po 3 měsících se mi totálně rozpadl zip. Tak jsem se vydala ji reklamovat.

Vietnamka na mě začala,že na zipy se nevztahuje reklamace, že pokud je vada na materiálu - tak jo. No chvíli jsem se bránila, pak došla paní Zuzka (Češka) a řekla mi,že na zipy se celkově nikde nevztahuje reklamace ani u bund. Že pokud při odchodu z obchodu je zip zkontrolovaný jako funkční,tak už ho pak nemůžete reklamovat. NO to se mi nezdálo,tak jsem odešla s tím,že jim děkuji za info,že si to zjistím a bud přijdu znova,nebo si to nechám opravit na vlastní náklady.

No jenomže tam se mnou byl manžel,který odmítl cestovat přes celé město znovu a šel vyjednávat znova. Zkusili samo to stejné jako na mě a když začal se zákoníkem,tak paní Zuzka vzala paragon a začala vypisovat převzetí reklamace…

Je to fakt pravda,že na uzávěry se nevztahuje reklamace? To je přece blbost,ne? :think: To by se pak nedaly reklamovat boty, tašky, batohy, bundy, kufry - skorem nic… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
68941
15.7.11 20:36

Samozřejmě, že je to blbost, zip je normálně součást výrobku, proč by měl být ze záruky vyňatý, baby to jenom zkoušely. Kdyby ti náhodou reklamaci zamítli, pohrož udáním na ČOI, to v 95 % případů zabere, protože opravdu jednají protiprávně, no a kdyby ne, tak na ně tu ČOIku pošli, ti jim to tam obrátí vzhůru nohama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
15.7.11 21:24

Je to hloupost. A mam i praktickou zkusenost - rozbil se mi zip u tasky na rukojet kocarku. Reklamovala jsem, a mela jsem ho asi za 14 dni vymeneny. Vzali to uplne bez protestu, jako beznou vec (byl to Detsky raj v Praze).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21546
16.7.11 08:31

´je to fakt blbost. záruku máš na celý výrobek. nikdy ne jen na části. já bych po nich chtěla, ať mi to ukáží v zákoně ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák