Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@alicezulice Naštve je slabý slovo takovou chuť jsem na něj měla ![]()
@iila píše:
A nezkouší se meloun náhodou poklepem? Když to pěkně duní, je zralý…?
A má být suchá stopka (netuším, kde jsem tu informaci vzala, ale léta podle toho vybírám, jen občas jsou zákeřní a stopky uřežou).
Jinak bezpeckový meloun s peckama bych asi reklamovat šla, tam není sporu. Párkrát se mi stalo, že jsem koupila bezpeckový víno a bylo s peckama, jenže nikdy nevím, jestli jsem chudák podvedená, nebo blbá, že jsem se překoukla.
@martina1988 píše:
@alicezulice Naštve je slabý slovo takovou chuť jsem na něj měla
No vidis, tak po tom, co nam tu napsala vedouci marketu Sabina uz vis (a ja tez), ze priste ho pujdes pekne vratit a nemusi ti to byt vubec blby. ![]()
@martina1988 píše:
@alicezulice Že bych jim tam donesla ten dnešní
To vis, ze jo. Vyndej ho z kose a rano tam naklusej.
![]()
@alicezulice To bych musela hrabat popelnici a to se mi fakt nechce ![]()
Nezralý meloun se reklamovat dá. Záleží ovšem na Tobě, jak hodně si za tím dokážeš stát, protože někde to uznat nechtějí, ale viděla jsem jednou nějaký pořad, kde se o tom mluvilo, že zákazník má právo meloun vrátit. Tak jsem to takhle asi 2× udělala a peníze jsem zpět dostala. Jednou mi je vrátili bez řečí a po druhé byla taková menší výměna názorů a prachy jsem zpět dostala taky. Pokud tomu chceš předejít, nech si melouna rozkrojit ještě v krámě a když bude dobrý vezmeš si ho, když ne, tak ho tam necháš.
Tyjo tak to jsou pro mě zajímavý informace, že e nezralej meloun může reklamovat, to by mě nikdy nenapadlo
jinak má letošní zkušenost je, že nejlepší melouny mají v bille, sladký, červený, mňamka. s jinýma marketama mám zkušenosti spíš blbý ![]()
Lze reklamovat meloun, už jsme to několikrát praktikovali. Třeba i ty jiné druhy, koupím nějaký exotický, rozkrojím a je nahnilá, hnusná dužina, tak to vracím. Krám mám kousek, tak když je to víc jak 30Kč, jdu reklamovat. Nikdy jsem neměla problém. Je to jako jakékoliv jiné zboží.
@stazinka09 zuujala mě tato diskuse. Líbí se mi názory, jako je ten tvůj a @klafina123 A už začínám chápat proč nám tady prodávaj tak nekvalitní potraviny. Když třeba půl republiky smýšlí jako prvních pár příspěvků, tak to možná ani lepší nebude, když jim ani nevadí shnilé, nebo hnusné ovoce a nikdy by to nešli reklamovat. Ach jo, toho oni přesně využívaj, vědí, že jsme tady tupé stádo, které si nechá všechno líbit ![]()
@Liz to tupý stádo bych teda formulovala jinak, třeba já si dobře vybírám ovoce i zeleninu co kupuju (prohlídnu si pořádně každej kus - zas tolik času to nezabere) a proto jsem nikdy nemusela reklamovat, ale koupit hnusnou zeleninu, která se třeba do dvou dnů zkazí a pak ji jít reklamovat
no to radši nekoupím nic… ![]()
Normálně, vloni v Kauflandu jsme reklamovali - po rozkrojení jakoby nahnilý, hnusný - vůbec to neřešili, vrátili peníze. Letos byl zase nedozrálý, ale to sežraly slepice, nikomu se s tím nechtělo vracet.
Naprosto nechapu, proc se tady nekdo smeje reklamaci melounu, ovoce nebo jine zeleniny. Meloun jsem uz reklamovala, bez problemu. Nicmene, kdo chce jist nejakou silaz, prosim, ja teda ne.
@Verunecka289
tak to je snad jasný, že si nekoupím shnilý ovoce rovnou, ale do některých nevidíš a rozkrojíš až doma. Např. i u citrónů se to stává, tak s jedním neběžím, ale když koupím třeba síťku, tak tam jdu to vrátit. Mě kolikrát ještě poděkujou a zkontrolujou si zbytek. Nebo jsem koupila luštěninovou směs na polívku a doma v ní objevila moly a nebyla prošlá, tak jsem je na to upozornila a prodavačka zjistila, že to je celá vadná šarže, takže to vraceli dodavateli.
Ja bych reklamovat sla, snad platim penize za neco, do ceho nevidim, ne? Ja takhle sla loni i jabka, kilo stlo 59kc, 3 jablka stala 42kc. Rozklojila jsem a uvnitr byla pekne jeta..Na povrchu nic, zadne otluceni, zadna vada. Prodavacka na me hledela jako na blbce, ale ja se v takovych vecech nenecham.
A ano, jako pis Liz, nedivim se, ze se nam tady cpe odpad, kdyz to kazdy resi tim, ze vsechno hodi do kose.
Příspěvek upraven 19.08.13 v 08:41