Reklamace u vodafonu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9450
19.12.13 16:50

Reklamace u vodafonu

Dobrý podvečer.

Reklamovala jsem MT samsung s3, který jsem měla dotovaný od vodafonu k paušálu - stál mě 1kč - závazek na 24 měsíců s plněním 3400kč měsíčně na tarifu.

Dnes skončila reklamační lhůta 30ti dnů a mobilní telefon není k vyzvednutí.
V pondělí volal prodejce z vodafonu a sdělil, že technik se k věci vyjádřil, že věc byla poškozená neoprávněným zásahem do systému (aktualizovala jsem android na vyšší verzi, telefon totálně zkolaboval a nešel rozjet).
Ptal se, zda chci telefon opravit za 3400 kč bez DPH nebo nechat tak. Opravu za takové peníze jsem odmítla a čekám na přístroj, který měl být nejpozději dnes k vyzvednutí.

Teď by mě zajímalo, když nedodrželi reklamační lhůtu 30ti dnů, zda můžu odstoupit od smlouvy a požadovat výměnu za nový kus?
Vrácení peněz asi ne - to by mi vrátili 1kč? Ale co pak s tím měsíčním plněním 3400.

Jak máme zítra nelíp postupovat a argumentovat?

Děkuju za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
19.12.13 16:54

@carambol ne, nemůžeš. Oni se Ti v dané lhůtě ozvali, nabídli řešení, takže nevím, co bys chtěla :think: a měsíční plnění dál dodržet, protože jinak Ti dají mobil doplatit. Pokud byl poškozen Tvou vinou, nemůžeš přeci chtít něco po Vodafonu? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9450
19.12.13 16:58

Řešení nabídli, ale reklamace se bere za vyřízenou až v momentě, kdy je věc na prodejně připravená k převzetí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
19.12.13 16:58

Chyba byla že jsi aktualizovala ten android na vyšší verzi- to můžeš dělat až když končí záruka… takže v tomto bohužel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.12.13 16:59
@carambol píše: Řešení nabídli, ale reklamace se bere za vyřízenou až v momentě, kdy je věc na prodejně připravená k převzetí.

jéditi.. a co si za ten jeden den chceš vzít? jasný, rozbila sis mobil a teď z toho hurá něco vytřískat, že :mrgreen: odio, to je zase :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9450
19.12.13 17:00
@Terulisekk píše:
Chyba byla že jsi aktualizovala ten android na vyšší verzi- to můžeš dělat až když končí záruka… takže v tomto bohužel

No to mi řekli, že můžu - oficiální aktualizace, které mají na svých stránkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
19.12.13 18:05
@carambol píše:
No to mi řekli, že můžu - oficiální aktualizace, které mají na svých stránkách.

A chodi ti aktualizace samy nebo jsi to udelala sama? Me vzdy prijde nabidka na aktualizaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
20.12.13 01:40

@carambol No, tak v tom případě bych zkusila zavolat na infolinku jejich a optat se co s tím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9450
23.12.13 08:27

Aktualizace chodí samy. Vyšší verzi androidu mají v nabídce na stránkách vodafonu.

Nicméně vyřešeno - telefon jsem si vzala zpět. Muž hledal na netu a zjistil, že stačí přehrát zpět 4.3 android a telefon se normálně rozjel.

Vada byla ta, že nešlo volat ani přijímat hovory. Telefon fungoval, ale když mi někdo volal, já jsem to vůbec neviděla, telefon hovor nezobrazoval.

Chtěli 3500 za opravu bez dph + dopravné a diagnostiku a přitom stačilo deset minut na přehrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák