Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Tak VZP určitě něco hradí, ale jen v případě, že si to nenecháš dělat expres. když jo, pak pojišťovna nehradí nic. ale pokud není protéza dle tvých představ/nesedí ti, pak by jsi neměla mít povinnost ji hradit ![]()
Prostě jí to nezaplatíš…Ale budeš si muset najít jinou zubařku. Pokud ti dostatečně nevysvětlila, co bude dělat a navíc ti to nesedí, prostě bych to neplatila.
Tak korunku s drátkama jsem teda ještě neviděla
Většinou se dělají ty keramické, ale to jsou pálky. No, mně bude zubařka dělat novou keramickou korunku na jeden zub a bude to stát 18 tisíc
Původní korunku jsem měla asi 12 let a už tenkrát to vyšlo na 6 tisíc
Žádné drátky jsem tam teda neměla, od normálního zubu to bylo k nerozeznání.
Když se ti ta náhrada nelíbí, tak at ti udělá nějakou kvalitnější.
No to je sila!! Ja mam taky jednu zubni nahradu, ale je to vlastne zub kterej je zasazenej na mym puvodnim zubu. Mela jsi jeste zbytek puvodniho zubu, nebo tam uz byla jen dira?
Když ti zub chybí tak na něj nejde dát korunka. Jak ji nahradit jsou 2 varianty 1. implantat v miste zubu a na to pak korunku 2. můstek-zub před a za se trochu obrousí a na to se vyrobí 3 spojené zuby.
Co se týče placení taky bych nic nedávala, pojišťovna určitě něco hradí.
A vzala jsi si ji nakonec nebo ne?
A z jakého důvodu se tahle náhrada zhotovovala? Plánuje se do toho místa implantát? Takovéto sundavací náhrady se zhotovují většinou na překlenutí doby, než se zhojí kost po vytrhnutí zubu pro zavedení implantátu a ty pojišťovna opravdu neproplácí. Jestli se tam neplánuje implantát, proč se nezhotovil fixní můstek? Nějak nechápu, proč jste vůbec dostala „snímačku“… ![]()
Dík všem za odpovědi. Není to korunka, měl to být dle slov zubařky nasazovací zub, nemám kořen, tak se tam korunka dát nemůže. Ale myslela jsem, že to bude uchycené nějak zezadu a nebude to vidět. A navíc mi to vůbec nesedne. Dávalo se to kvůli estetice, jelikož jsem říkala zubařce, že na implantát teď bohužel nemám. Stojí asi okolo 25 tis. Spíš mě zajímá, jestli peníze na mě může nějak vymáhat, v případě, že nezaplatím a náhradu si nepřevezmu.
A podepisovala jsi, že souhlasíš s výrobou náhradního zubu? Šel by dát můstek-ale to jsou vlatně 3 korunky vedle sebe a nevím, jaká by byla cena.Za korunku jsem naposedy platila 4500,–Je keramická.
On náhradní zub nejde uchytit jen vzadu-asi jste si špatně rozumněly-musí být pevný.
Bohužel ceny za péči o zuby jsou vysoké.
@Anonymní píše:
Dík všem za odpovědi. Není to korunka, měl to být dle slov zubařky nasazovací zub, nemám kořen, tak se tam korunka dát nemůže. Ale myslela jsem, že to bude uchycené nějak zezadu a nebude to vidět. A navíc mi to vůbec nesedne. Dávalo se to kvůli estetice, jelikož jsem říkala zubařce, že na implantát teď bohužel nemám. Stojí asi okolo 25 tis. Spíš mě zajímá, jestli peníze na mě může nějak vymáhat, v případě, že nezaplatím a náhradu si nepřevezmu.
Může tvrdit, že jste uzavřeli „ústní smlouvu“, ty budeš argumentovat tím, že ti nepopsala, co vyrobí a tohle ti nesedí. musela by to hnát k soudu a to se jí nevyplatí. V ruce nic nemá.
@Bábrdl A hlavne kazdej zubar by mel mit model kterej ukaze jak to bude ve finale vypadat. Ja jsem tady na to hrozna, chtela bych vedet dopredu vsechno. Nejhorsi je kdyz clovek musi svolit k necemu takovymu jen proto ze si nemuze dovolit neco lepsiho. Drzim palce.
Díky všem, žádný model mi neukazovala ani jsem něvěděla jak to bude vypadat. Zkusím napsat reklamaci.
@Anonymní píše:
Já se jen zeptám, nebude takový zub přece jen lepší než nemít žádný? Když si teď implantát nemůžeš dovolit? Pokud bys to měla mít na měsíc tak to chápu, že to nechceš, ale jestli se jedná o delší dobu..Horší na tom je, že Ti nesedí.. - jak se projevuje to, že Ti nesedí? Zkusila bych to uhrát kdyžtak na to, že ho špatně vyrobila..
Právě mě ta náhrada nesedne, nemohla jsem skousnout. A s těmi drátky to vypadá hůře než s dírou ![]()
Ahojky, holka, xmediax nema praudu, náhradu budeš moset zacvakať celú, ústná dohoda má plnú platnost, zubári stačí predať poukážku exekutorom a ák nechceš mat odstavený byt, tak radši zaplať, lebo toto všetko poradené sú kieci, čo si sa mohla dočiest. Táto protéza sa jmenuje medzerník, áko sa mi zase potvrdilo, xmediax to naozaj o5¨nevie, nu robia sa ako preklenutie pred implantatom, ja uklizim v zubném ambulatóriu, takže to viem. Byť zubárkov, neváhala bysom s exekučným úradom, teda v dobrem zaplať i keby si mala zmenit zubara. Ák si súhlasila s medzernikom, což si súhlasila a tažko preukážeš že nie, ák sa náhrada začala robit, pýtá sa toto ako súhlas, kedže už je náhrada vyrobena. Modžeš miet výhrady ako, že k dásnu nesedie, ale nie, že sa vrnklá, vinklá či akože inák lodžie. ahojky
Prosím o Váš názor, omlouvám se, ale radši anonym. Chybí mi zub čtyřka. Zubařka mi poradila, že zhotoví náhradní zub, který bude uchycen drátkem zezadu. Představovala jsem si něco na způsob korunky. Známá něco takového má a není poznat, že nějákou náhradu má. Dnes jsem si šla pro onen zub a čekal mě šok
Byla to malá zubní náhrada s růžovou „dásní“ velikost asi 4 cm a jedním zubem.Po nasazení jsem jednak vůbec nemohla skousnout a navíc celkem silné drátky jsou zepředu a působí to naprosto příšerně i při malém úsměvu. Náhradu jsem nepřevzala, ale doktorka vyžaduje platbu za její vyhotovení. Původně to mělo stát 2500 Kč nyní chce 1500 Kč za práci. Co mám dělat? Vůbec mi to nesedne a viditelné dráty okolo zubů nechci
Poradí někdo, co v tomhle případě? Nebo máte někdo náhradu, která není vidět? Ještě další věc je, že mi mudra řekla, že pojišťovna neplatí nic, na VZP mi řekli, že hradí částečně. Jak to vyřešit? Díky.