Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@dajdulka25 píše:
jako po tydnu bych se s nima vubec nebavila, hlavne jim nepodepisuj jejich vyjadreni, trvej si na svem!
no, já jsem jim to podepsal ať si to pošlou na opravu, přeci když jim to třikrát opakuju, že to takhle jasně zní, jak mi tu vadu uznaj že mám právo na peníze, a ani mi řeknou že to je opravitelný, že peníze mi nevrátí, a dají to na opravu… Tak se přeci s nima nebudu hádat do krve, ale jak vidím, tak prostě příště jim na to kašlu…
dal jsem sem ty dva paragony, tan vlevo je první z vyjádření, a to OPRAVA bylo dopsáno po tom, co jsem tam přišel..
Jak to tedy chápety vy?
Teďka koukám že to jde blbě přečíst.
Obsah reklamace: Zákazník uvádí, že ho tlačí paty na mřížkách ( podle mně, to nejsou mřížky ale zvlněná přilepená vložka), prodavačka se ještě přihlouple smála, že se s tímto nesetkala a že neví pod jaký kód to napsat.
Stav převzetí: mírně nošený (4 dny)
Zákazník požaduje: zrušení kupní smlouvy ( je zaškrtnuté), tohle je to hlavní na tom posouzení snad ne?
a Vyjádření zní: Posouzení, a potom za mé přítomnosti dopsána oprava. tu ale já nevyžuduji.
Ten druhý protokol (novější- po posouzení) je úplně stejný, pouze je jinak zákazník požaduje, oprava ( to se mě ani neptali, říkal jsem že chci peníze) a vyjádření oprava.
Jak tohle chápete?
@jenda26 píše:
Teďka koukám že to jde blbě přečíst.
Obsah reklamace: Zákazník uvádí, že ho tlačí paty na mřížkách ( podle mně, to nejsou mřížky ale zvlněná přilepená vložka), prodavačka se ještě přihlouple smála, že se s tímto nesetkala a že neví pod jaký kód to napsat.
Stav převzetí: mírně nošený (4 dny)
Zákazník požaduje: zrušení kupní smlouvy ( je zaškrtnuté), tohle je to hlavní na tom posouzení snad ne?
a Vyjádření zní: Posouzení, a potom za mé přítomnosti dopsána oprava. tu ale já nevyžuduji.
Ten druhý protokol (novější- po posouzení) je úplně stejný, pouze je jinak zákazník požaduje, oprava ( to se mě ani neptali, říkal jsem že chci peníze) a vyjádření oprava.
Jak tohle chápete?
no chapu to tak, ze vam tam napsali, ze zadate opravu, ne vraceni penez..do pul roku mate narok odstoupit od smlouvy, dokud se v teto dobe objevila vada vyrobku, no to by koukali, kdyby tohle zkusili na me…jako po tydnu vzit boty do reklamace, to je snad hodne blbej vtip!jestli dobre chapu, tak ted boty mate v Humanicu na reklamaci, dali vam ty jejich „klasicke“ 3dny nebo 30dnu?
@dajdulka25 píše:
no chapu to tak, ze vam tam napsali, ze zadate opravu, ne vraceni penez..do pul roku mate narok odstoupit od smlouvy, dokud se v teto dobe objevila vada vyrobku, no to by koukali, kdyby tohle zkusili na me…jako po tydnu vzit boty do reklamace, to je snad hodne blbej vtip!jestli dobre chapu, tak ted boty mate v Humanicu na reklamaci, dali vam ty jejich „klasicke“ 3dny nebo 30dnu?
Ano, nyní jsou na opravě po dobu max 30 dnů. Nevíte někde nějaký zákon o půlroční odstoupení od smlouvy když nastane závada. Myslím přímo ze zákonu. Zítra se tam zase zastavím, abych to s nimi prodiskutoval, už jsem psal na humanic.cz v tu chvíli jsem nevěděl jak se zachovat, ale hádal jsem se s nimi, aby mi vrátili peníze.
@jenda26 píše:
Ano, nyní jsou na opravě po dobu max 30 dnů. Nevíte někde nějaký zákon o půlroční odstoupení od smlouvy když nastane závada. Myslím přímo ze zákonu. Zítra se tam zase zastavím, abych to s nimi prodiskutoval, už jsem psal na humanic.cz v tu chvíli jsem nevěděl jak se zachovat, ale hádal jsem se s nimi, aby mi vrátili peníze.
pisni mi SZ poslu ti co mi napsala jedna pani ![]()
Mám stejnou zkušenost..po měsíci se mi rozpadly boty, které jsem reklamovala a následně jsem se dozvěděla, že je to moje chyba, že boty vyžadují citlivost, kterou jsem jim nedala..takže doporučuji v HUMANIKU NIKDY NIC NEKUPOVAT..
Taktéž jsem se po jedné reklamaci v Humanicu před deseti lety zapřísáhla, že už tam nevkročím, a doteď jsem to dodržela. Prý jsem na ty boty byla moc těžká. S 60 kily a do pánských bot, neb dámské v mém čísle nevyráběli. Nakonec jsem to uhádala, ale vyslechla jsem si na svou adresu takové věci, že už fakt nemám zapotřebí tyhle předražený šmejdy ještě zkoušet.
Tak to jste mě nepotěšily já si koupila v Humanicu ani ne před měsícem adidasky a najednou koukám na obou mám tvz.žraloka
A to vnich jen jezdím autem do práce a v práci se přezouvám ony nejsou ani špinavé tak jsem zvědavá co na to řeknou ![]()
Ahoj, taky mám špatnou zkušenost, na balerýnkách se mi po 2 dnech urval podpatek, takovej pidi plastovej, a to byly na venkovní!!! použití, čili ne ta 1.pouze vnitřní kategorie. Prej moje vina a že mi to na reklamaci nevezmou. Byla to zn. Esprit a stály po slevě 900, fakt mě to nas.. Humanic, Národní tř. v Pze. Příjemná prodavačka rozhodně nebyla. A to Bati vezmou a opraví téměř cokoliv (viz zkušenosti mojí mámy).
Ahoj, tyky jsem si o nich koupila boty ve stredu. Šla jsem v nich jednou do prace a z prace. Doma jsem zjistila že barvěj takže z bíli ponožky mam modrou a že na obou botach je protlačena pata.Zítra je jdu reklamovat tak jsem zvědava jak to dopadne.
Před 11-ti dny jsem si v obchodě Humanic zakoupila baleríny, Před 3-mi dny jsem je šla reklamovat. Stala se mi velice nepříjemná věc odlepily se mi obě podrážky a látka se mi roztrhla. Tyhle boty sjem nosila 5 dní, ale okolnosti mi nedaly možnost zajít je reklamovat dříve než za 3 dny. Když jsem znova šla do obchodu pro rozhodnutí dostala jsem tohle: Vámi reklamovaná obuv je v takovém stavu, že nelze určit prvotní příčinu poškození. Zákazník je povinen pokud je to možné obuv reklamovat bez zbytečného odkladu dáleneužívat. V případě, že by obuv byla reklamovaná včas, nemuselo by dojít k poškození. Jediné slova k tomuhle mám že boty v Humaniku už nikdy nekoupím a svůj příběh budu říkat dál svým známím a blízkým. ![]()
Koupila jsem si značkové boty Mustang za 1500,– Kč v HUMANICU. Po TŘECH MĚSÍCÍCH byla špička boty zcela odřená, protože bota byla špatně vyrobena, a to tak, že podrážka je kratší než vrch boty. Samozdřejně se také ošlapala podrážka a propadla vystýlka boty. Při reklamaci mi nepříjemná prodavačka tvrdila, že jsem boty okopala vlastní vinou. V ten den jsem měla na nohou bílé polobotky, které nosím 2 roky a jsou bez jediného šrámku, a ukézala jí to, tak pokračovala, že jsem boty okopala při chůzi do schodů. Tak já si koupím boty za 1500,– a půjdu s nimi kopat do schodů. Jsou to sprosté krávy, kterým jde o vlastní prémie za neuznané reklamace. Po Třech dnech mi další STODVACETIKILOVÁ KRÁVA tvrdila, že boty jsou mechanicky poškozené. Tak, jsem jí řekla, že šmejdy boty zakoupené v Humanicu jsou jen na to, aby v nich člověk ležel na gauči nikoli chodil. Na to mi donesla ukázat své ošmatlané boty, zakoupené někde na tržišti, že je má taky odřené. Při její tonáži tyto křupky za 100,–Kč byly v perfektním stavu oproti botám za 1500,–Kč zakoupených v HUMANICU při mé váze 65 kg. Na to přišla jako by vedoucí, a na otázku kdo boty vyrobil, mi tvrdila, že Humanic. Taková stupidní LEŽ, že to nemá obdoby. VEŠKERÉ JEDNÁNÍ V TÉTO PRODĚJNĚ MÁME NAHRÁNY A POKUD ZA MĚSÍC REKLAMACE NEBUDE VYŘÍZENA KLADNĚ A NEBUDOU MI VRÁCENY PENÍZE, TAK BUDEME JEDNAT NA VYŠŠÍ ÚROVNI. TUTO SPROST´ÁRNU A OKRÁDÁNÍ SI NIKDO ZE ZÁKAZNÍKŮ NENECHTE LÍBIT A JEDNEJTE. INSTITUCÍ I PÁK JE NA TATO JEDNÁNÍ DOST, A KUPOVAT PODVRHY ZA CENU ZNAČKOVÝCH BOT NEMUSÍME.
Humanic boty nevyrábí, pouze dováží, takže vám lhali.Boty se vyrábí především v Bangladéši a Vietnamu, tak se nedivte, že nic nevydrží. Další lež zákazníkovi, že peníze za uznanou reklamaci už nevrací a dají vám jejich poukázky. NENECHTE SE NAPALIT!! Na vyplacení hotovosti máte ze zákona nárok, to je jen jejich trik, abyste si u nich opět něco koupili. Pokud by vám dělali potíže, obraťte se na ČOI.
Posudky dělají vedoucí na prodejně, ne nějaká kvalitářka, další lež.
Nejlepší nakupovat jinde a vyhnete se případnému zklamání. Vy je zajímáte jen do té chvíle, než zaplatíte u pokladny. Pak v případě problému vám dají najevo, jak je obtěžujete a co jako chcete.
Brtr si koupil boty asi za 3500, po pár měsících se rozpadly, a když tam byl reklamovat, tak mu řekli, že boty byly „maximálně používané“, takže nemá na nic nárok. (Glosoval to: To jsem je měl nosit minimálně?) Čili za mě do Humanicu taky NIKDY! Navíc teda moji velikost (41/42) stejně skoro nemají…
V Humanicu je problém, že jejich vyjádření je konečné a už se dál s člověkem nechtějí bavit. Žádej o další postopení..posílají to do Brna. Řekni, že chceš člověka, který je zodpovědný za kvalitu v Humanicu a ať ti dají kontakt. Tam brnkni a domluv s nimi. Možná to pomůže. ..