Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Chtěla bych povzbudit všechny, kterým byla v Humanicu zamítnuta reklamace s odůvodněním, že reklamují pozdě, sami si obuv poškodili a nosili i přes vadu. Manželovi praskla podrážka durch. Ve Zlíně nás s tím vyhodili. Zaplatili jsme si znalecký posudek, který potvrdil náš názor. Vše jsem zaslala do Brna na centrálu Humanicu a dnes mám zpět na účtě penízky jak za boty a posudek, ale i cestovné a poštovné, co jsem po nich nárokovala v souvislosti s touto reklamací.
Taky mám velmi negativní zkušenost s reklamací bot v Humanicu Jihlava. Prodávají absolutní „křusky“, je to jenom naleštěná bída!!!Když chcete ty jejich zmetky reklamovat, tak musíte ztrácet čas s nějakými hňupkami, které se chovají naprosto neprofesionálně, jsou drzé a neochotné. No já osobně bych si příště raději koupila boty u Vietnamců, tam mám jistotu, že vydrží aspoň jednu sezónu, což se mi ješte u bot z Humanicu nestalo. Takže opravdu, nikdy více!!!
![]()
Jak tady čtu ty příspěvky na reklamace bot v Humanicu, tak to je jak přez kopírák..Oni asi opravdu neptřebují zákazníky. Možná by se vedení společnosti v Rakousku divilo, jak neprofesionálně se chovají některé řadové prodavačky, které jim kazí jméno a odhánějí zákazníky. ![]()
Chci tu také upozornit na špatnou zkušenost s reklamací v Humanic Teplice. Zjevnou závadu bot uznali jako neoduvodněnou reklamaci, prý byly boty nošené po zjištění závady. Do bot mi teklo a byly se závadou více než nepohodlné, tak proč bych to dělala. Ale pozor, boty byly mnohem více zničené, když jsem si je vyzvedávala, než před tím. Tudíž je tam museli více doničit. Nepřiznali to a prodavačka mi lhala do očí, že si je pamatuje. A dodala,
běžte si k jinému znalci… Nemám slov. Takže jediné poučení je vše dokumentovat, fotit a natáčet, aby si to již nedovolovali.
Mě ty negativni zkusenosti dost překvapují. Je to sice několik let zpátky, ale reklamovala jsem kozačky v Humaniku v Praze na Andělu-poslali me dozadu, kde seděl člověk, co to rovnou posuzoval a bez problémů reklamaci uznali.
Kdybych to nezazila,…ale bohuzel…opravdu realita. Boty sami donicili.
Mě se něco podobného stalo s bundou od Klimatexu. také byla několikrát reklamována, ale neuznali reklamaci. Byla také více poškozená než jsem jí tam dala.
No, ale bunda za takové peníze má přeci vydržet více jak 20 použití. Tak jsem si nechala udělat znalecký posudek./Paní to dělá takhle pokud je to vada výrobce tak se platí ten posudek pokud řekne, že je to z mé strany tak se neplatí nic, takže to jen sebere čas/. Posudek byl vyhotoven a tím dádem mi klimatex musel vrátit cenu za bundu + cenu i za znalecký posudek. Vše trvalo tak caa. půl roku. Vím jen, že znalci na obuv málo kde. Jen ve Zlíně a ještě někde. Je jich všeobecně málo.
Humanic už nikdy více!!!Po 4 reklamaci té samé vady mi dali podepsat posudek, podle kterého jsem se o boty špatně starala, aby mi nemuseli vratit peníze. Boty mají hezké, ale už z tohoto důvodu bych si tam nikdy boty nekoupila.
Ahoj, dnes jsem byla reklamovat boty v Humanicu od S. Olivera (Mladá Boleslav) a jsem docela zklamaná. Za boty jsem zaplatila 1 400 Kč a po 3,5 měsících se mi propadla pata, prodavačka mi k nim začala čuchat a tvrdila, že jsem boty vyprala. Boty mi poslala na posouzení, ještě se mi vysmála, takže uvidíme, ale nedoporučuji tam chodit. Nejedná se o první reklamaci bot, už poněkolikáté mi byla reklamace zamítnuta. ![]()
Nevíte někdo, zda mohu u nás v ČR reklamovat boty zakoupené v rakouském Humanicu? Vím, že v daichmanu to jde.