Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dnes mi byla zamítnuta reklamace v Lindex, jedná se o jasnou vadu materiálu, ne naše zavinění, přesto byla reklamce zamítnuta s odkazem na reklamační řád. Stalo se mi to už podruhé, poprvé jsem tedy byla naštvaná, ale jednalo se o věc z výprodeje za malou částku (i když to naštvalo), teď už jsem ale opravdu vytočená, dříve nedělali s reklamací žádné problémy, nechápu co teď jako předvádí - to je jako všude? Řešil prosím někdo teď v poslední době něco podobného? Nemáte zkušenost např. s nesouhlasem, odmítnutím reklamace (u nich)? Děkuji
Uprimne, v obchodech typu Lindex a HM kupuju veci na bezne noseni, ktere vim, ze v pripade vady donosim na doma nebo na ven s detma a nereklamuju, pac reklamace tam je voser nejvetsi ![]()
A prim v tomhle vedou obchody s radoby znackou Desigual, coz jsou v podstate predrazene smejdy, na reklamaci krivych svu, vybledle barvy a rozjeteho vystrihu mi rekli, ze je to proste Desigual
, a jestli se mi to nelibi, tak at to resim pres soudniho znalce
, takze jejich vyrobky kupuji jen v Deu a ve Španělsku, kde je cena i kvalita nekde uplne jinde…
Tak na H&M nemůžu říct zatím špatného slova, jako jsou věci co vydrží, jsou věci mají za chvíli nějakou vadu, ale zatím vždy když jsem tam přišla, tak bez řečí vyměnili, teda já nemám problém si tam vybrat cokoliv jiného, takže třeba vrácení peněz jsem nikdy nepožadovala, ale ten Lindex mě vytočil.. dřív to tam také bylo úplně bez problémů, pamatuji si dokonce, že jsem tam jednou přinesla naštvaná kalhoty s uvedenou velikostí 116, ale dceři byly malé, ta velikost těch našich kalhot prostě vůbec neodpovídala, nešla jsem tam ani s úmyslem to reklamovat, jen prostě jim to říct, že to není normální a oni mi hned i bez účtenky kalhoty vzali ať si vyberu jiné nebo že vrátí peníze..
proto nechápu, co předvádí teď..
bohužel já prostě rozpárané proděravělé věci nebudu dávat dětem ani „nadoma“, ukazovala jsem kamarádce švadleně a ta mi říkala, že to je vše tou nekvalitou tak puštěné ze švů, že to ani nespraví aniž by to nebylo znatelné..
@Ladybirdies v HM penize nevraceji, bud vymena nebo penize na tu jejich karticku. V Lindexu taky nevraci, jen vymena, jak je to s penezma nevim, vzdycky mi stacilo to vymenit. Jinak ja jsem vicemene s kvalitou taky spokojena, necekam od veci na bezne noseni zazraky, staci mi kdyz se to nevytaha a nevybledne. Ten Desigual tady je tragickej, ale to se vseobecne vi…
Já bych uvítala cokoliv - výměnu za jiný kus (mimochodem na prodejně jsem ho nedávno ještě viděla) nebo za cokoliv jiného, ale tohle???