Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Paní si ode mne zakoupila nošený kabátek, míry jsem ji zaslala emailem, kabát mě nyní chce vracet, že ji je malý a vyžaduje peníze nazpět. Jsem povinna ji je vrátit? Než si ho zakoupila, míry ji vyhovovaly a souhlasila. Prosím o radu pokud má někdo zkušenost. Děkuji.
Ne, nemá nárok. 14tidenní lhůta se vztahuje pouze na podnikatele v oboru.
@Janli píše:
Ne, nemá nárok. 14tidenní lhůta se vztahuje pouze na podnikatele v oboru.
děkuji ![]()
Ne..taky se mi to občas stane, protože i když si napíšu o míry, zřejmě každý měří jinak, jeden od ramene, druhý od krku..celkovou délku někdo měří od ramen, jiný třeba i s rolákovou částí ( nákrčníkem apod )..
nikdy jsem ale nevracela zpět, snažila jsem se prodat dále no.. ![]()
na vrácení nárok nemá, leda bych prodávala nějak na ičo - jako barárek nebo tak, záleží to na tobě. Když nechceš nevracej
Prostě bych si ho nechala vrátit už jen ze slušnosti, to se holt stane, že míry vyhovují ale pak to nesedne. Kdyby se to stalo Vám a byla to dražší věc, taky byste jistě chtěla zboží vrátit, i když se jedná o bazar.
Já bych to vrátila, ale jen částku za kabát bez poštovného, tak to koneckonců mají i ty eshopy
Taky bych vrátila, pokud to paní požaduje slušně a ihned po doručení věci. Peníze bych zaslala zpět s odečtením poštovného, ale až poté co věc vrátí a bude ve stejném stavu jako byla odeslána.
I když já osobně nevyhovující věc sama nabídnu na netu k prodeji a vrácení bych žádala jen pokud by ta věc nebyla ve stavu, v jakém byla popsána v inzerátu, ale to se mi ještě naštěstí nestalo.
Nárok ofiko nemá, ale já jsem vždycky ze slušnosti v tomto vyhověla, i mně naopak slečna nechala vrátit sáčko, které mně nesedělo. Jedna věc jsou míry, druhá věc střih, někdy to prostě člověk dá na sebe a zjistí, že to prostě není ono, nevypadá to na něm dobře. (pro mě s atyp postavou je to denní chleba) ![]()
Nechala bych ji zaplatit poštovné a vyhověla - tolik můj názor.
Příspěvek upraven 26.10.17 v 14:00
@Lendeš píše:
Taky bych vrátila, pokud to paní požaduje slušně a ihned po doručení věci. Peníze bych zaslala zpět s odečtením poštovného, ale až poté co věc vrátí a bude ve stejném stavu jako byla odeslána.
I když já osobně nevyhovující věc sama nabídnu na netu k prodeji a vrácení bych žádala jen pokud by ta věc nebyla ve stavu, v jakém byla popsána v inzerátu, ale to se mi ještě naštěstí nestalo.
No moc slušná není, začala mě vyhrožovat vším možným a obviňovat, že jsem ji zaslala špatné míry. Proto se ptám, zdali se něco podobného někomu stalo. Už moc důvěry v ní nemám.
@Linduš91 píše:
Nárok ofiko nemá, ale já jsem vždycky ze slušnosti v tomto vyhověla, i mně naopak slečna nechala vrátit sáčko, které mně nesedělo. Jedna věc jsou míry, druhá věc střih, někdy to prostě člověk dá na sebe a zjistí, že to prostě není ono, nevypadá to na něm dobře. (pro mě s atyp postavou je to denní chleba)
Nechala bych ji zaplatit poštovné a vyhověla - tolik můj názor.Příspěvek upraven 26.10.17 v 14:00
Jenže to poštovné také zkouší, abych ji zaslala nejdříve peníze na poštovné na její účet a ona následně vrátí kabátek.
@p.jahudka TAK četla jste..vracet nemusíte, nehrozí nic.
případně bych ji teda nabídla at ho vrátí, a že peníze dostane až po tom co bude kabát doručený a v jakém bude stavu a bez poštovného..pokud přistoupí na tohle, fajn, pokud i pak bude prskat, přestat komunikovat a je to.. ![]()
@p.jahudka píše:
Jenže to poštovné také zkouší, abych ji zaslala nejdříve peníze na poštovné na její účet a ona následně vrátí kabátek.
Tak na to bych nepřistoupila, buď ať to nejdříve vrátí nebo na dobírku.
@p.jahudka píše:
ona chce něco vracet, ona musí poslat první..pokud nepřistoupí, tak prostě říct ne, nemáte na vrácení nárok, já teda z dobré vůle vrátím, ale za mých podmínek, když ne, tak sbohem
@p.jahudka Na poštovné nemá nárok už vůbec. Kdyby vracela eshopu, tak si ho taky zaplatí. Buď bych se na ni úplně vykašlala a nereagovala, když není slušná nebo bych napsala naposledy, že nabízím možnost vrácení peněz bez poštovného po obdržení kabátu, pokud bude ve stejném stavu v jakém byl odeslán. Pokud na to nepřistoupí, už bych nereagovala nijak.