Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Přeji hezký den,
mám žehličku starou rok (Braun TexStyle 9), nicméně špatně napařuje, napařuje jen občas. Myslíte, že za to může vodní kámen? Trochu ho tam i vidím v ní. Koupila jsem na to ješt ěspeciální prostředek na internetu, tak ještě zkusím tím.
Avšak nevím, zda se mi na reklamacích nevysmějí.
Děkuji za radu všem
@slečna97
a ty jsi nečetla návod k použití? samozřejmě, že napařovací žehlička se musí čas od času odvápňovat - kor když tam ten vodní kámen už je viditelný ![]()
Ano, pokud je tam viditelný vodní kámen, tak se ti vysmějí. Jelikož je to tvoje chyba v užívání.
@slečna97 raději nereklamovat, když vidím zde názory některých uživatelek…Jiank, řiď se svými pocity…Ty musíš vědět, jak na to žehlička je a zda by to stálo za opravu nebo ne…Vím, že lidé vracejí a reklamují cokoliv s banalními důvody a některé obchody jim to přijmou, než aby přišly o zakazníka…
@Tony02 píše:
@slečna97 raději nereklamovat, když vidím zde názory některých uživatelek…Jiank, řiď se svými pocity…Ty musíš vědět, jak na to žehlička je a zda by to stálo za opravu nebo ne…Vím, že lidé vracejí a reklamují cokoliv s banalními důvody a některé obchody jim to přijmou, než aby přišly o zakazníka…
Tak já zase žiju v představě, že snad každý ví, že napařovačku, rychlovarku, kávovar nebo třeba pračku, je třeba čas od času odvápnit. A netřeba na to nutně speciální prostředky, stačí starý dobrý ocet.
@stinga tak to jsem přehlédla, že ji zakladatelka neodvápňuje…
@ontarova.stara Přehlédla jsem, že zakladatelka žehličku neodvápňuje. Ano, na tyto věci stačí nalít obyčejný ocet, popř. je dobrý i citron.
@Angry_birds píše:
Ano, pokud je tam viditelný vodní kámen, tak se ti vysmějí. Jelikož je to tvoje chyba v užívání.
no, já vím, že žehličky se musí odvápňovat, je na to i speciální čudlík, ale mamka je zvyklá na pře potopní žehličku, tudíž ji neodvápňovala a po mě chce, abych ji vyreklamovala, ale kupovala jsem jí já, takže jsem to svedla na sebe
. Měla jsem ji lépe informovat o používání. Dobře tak já budu dál odvápňovat
.
No, já právě ten ocet nevím, prý by do ní přijít neměl ![]()
@slečna97 na napařování bys měla používat destilovanou či demineralizovanou vodu pak máš po problému je to ve většině návodu. Jinak stačí občas dát ocet s Vodou nechat ohřát a vystříkat někam do pryč
.
A proč ne ocet? Protože je levný funguje a výrobce by neprodal dráhy čistič který je úplně stejný ![]()
Je tam jen těleso a silikonová hadička to dřív shnije teplem než by ji uškodil ocet
@JiříkMazlík píše:
@slečna97 na napařování bys měla používat destilovanou či demineralizovanou vodu pak máš po problému je to ve většině návodu. Jinak stačí občas dát ocet s Vodou nechat ohřát a vystříkat někam do pryč.
A proč ne ocet? Protože je levný funguje a výrobce by neprodal dráhy čistič který je úplně stejný
Je tam jen těleso a silikonová hadička to dřív shnije teplem než by ji uškodil ocet
no, to je asi fakt, já mám asi jen strach, že je v záruce
, no destilovanou vodu nedoporučuje, máme to v návodu,
,
Dobře půjdu do toho octa
Za občasné vypínání napařování může zhovadilost reklamně zvaná Anti Drip. Spočívá v tom, že se zavře přívod vody, když teplota plochy klesne pod zhruba 150°C. To je teplota **. Při nižší teplotě tak nemůže napařovat. Při nastavení na ** se hystereze termostatu a Anti Dripu překrývají, takže napařuje náhodně. Doporučuju reklamovat a příště raději koupit žehličku bez téhle vymoženosti. Vodní kámen s tím nesouvisí.