Reklamace kočárku - ale obchod zrušili.

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3241
26.6.10 07:10

Reklamace??Ale obchod zrušili.

Holky, ráda bych se zeptala, potřebuji reklamovat kočárek, který používám cca rok, ale obchod, kde jsem jej koupila zrušili, nevíte co dělat? Děkuji. Oficiální dovozce je v ČR jen jeden a to babystar praha. Myslíte, že by to šlo přímo tam???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13672
26.6.10 07:30

No určitě jo!!!Až budu mít čas,tak ti sem nakopíruju paragrafy Občanského zákona,tak se jima oháněj!!!!!!!!! :mrgreen:
Můžu se zeptat,co je to za kočárek a co se mu stalo- jen pro sebe :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2972
26.6.10 07:34
k.a.c.k.a.1 píše:
Holky, ráda bych se zeptala, potřebuji reklamovat kočárek, který používám cca rok, ale obchod, kde jsem jej koupila zrušili, nevíte co dělat? Děkuji. Oficiální dovozce je v ČR jen jeden a to babystar praha. Myslíte, že by to šlo přímo tam???

Ahoj, když si najdeš stránky ochrany spotřebitelů (www.spotrebitele.info)a projedeš si tam otázky, tak tam odpověď určo najdeš. Nebo se tam můžeš přímo zeptat ty sama a oni ti poradí, co a jak. Ale nejdřív trošku pohledej, určo to tam je :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
26.6.10 07:38

To je taky fakt-ale ta reklamace se řídí OZ!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2972
26.6.10 07:44
enny3 píše:
To je taky fakt-ale ta reklamace se řídí OZ!

Samozřejmě, že řídí. Jen si myslím, že než pročíst celý OZ, je jednoduší si to najít takto. Obzvlášť, když to tam je. A nemyslím, že by tam neodpovídali dle zákona :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
26.6.10 07:48

Jasně- jsem psala,že to sem nakopíruju-jen ty paragrafy-promiň!Ochrana spotřebitele dobrá věc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2972
26.6.10 07:50
enny3 píše:
Jasně- jsem psala,že to sem nakopíruju-jen ty paragrafy-promiň!Ochrana spotřebitele dobrá věc!

Naprostý souhlas :palec: :palec: :palec: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
26.6.10 07:56

Holky děkuji, já nikde nic nenašla, miliony postupů jak reklamovat, ale co dělat pokud obchod zanikl Nic.
Je to kočárek a během půl roku děsivě vyšisoval. Protože mě stál skoro 13000. Moc se mi to nelíbí.Mám i golfky a tašku v téže barvě a ty jsou úplně v pohodě. Takže se pokusím. Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2972
26.6.10 07:57

DOTAZ:
Dobrý den,
před rokem jsem si zakoupil zboží u internetového obchodu. Nyní došlo k jeho poruše, ale obchod mezitím zanikl, u koho se dá ( zda vůbec ) reklamovat? Děkuji za odpověď.
ODPOVĚĎ:
Výrobek reklamujte u podnikatele, který obchod provozoval, protože tím, že ukončil svoji činnost nekončí jeho odpovědnost za výrobky, které prodal v období kdy podnikal. Za ty ručí až do konce jejich záruky. Pokud neznáte jeho adresu, kontaktujte živnostenský úřad, kde vám jeho adresu sdělí, pokud máte na dokladu o koupi uvedeno IČO můžete si adresu vyhledat sám například na stránkách www.justice.cz. Reklamaci uplatněte klidně na domácí adrese podnikatele doporučeným dopisem s dodejkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
26.6.10 07:59

Shílenko děkuji, no tak to asi nic, už vidím, jak se mi stará o kočár. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2972
26.6.10 08:01
k.a.c.k.a.1 píše:
Shílenko děkuji, no tak to asi nic, už vidím, jak se mi stará o kočár. :cry:

Rozhodně bys to měla zkusit! Zvlášť když je to kočár za 13tisíc. Je to dost, lidi se dohadují i o menší peníze. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2972
26.6.10 08:02

Nebo ještě se zeptat na živnostenském úřadě, protože při ukončení činnosti, tam musí podnikatel nechat info, kde vyřizovat reklamace. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
26.6.10 08:03

No to je fakt.
Teď jsem se koukala, a paní u které jsem to kupovala prodává zase na MMB, pod stejným jménem, ale jiný obchod. Tak uvidím, asi ji napíši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2972
26.6.10 08:04
k.a.c.k.a.1 píše:
No to je fakt.
Teď jsem se koukala, a paní u které jsem to kupovala prodává zase na MMB, pod stejným jménem, ale jiný obchod. Tak uvidím, asi ji napíši.

Normálně jdi do toho, jestliže podniká dál, vůbec bych o tom nepřemýšlela a už jí naháněla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
26.6.10 08:10

Další věc je, že firma perego prý skoro žádné reklamace neuznává, a to si myslím, že jich mají fakt málo, protože kočáry jsou to našlapané.Zkusím to, zkusím. Z čokoládově hnědé- je nějaká rez do červena a pomerančová je jak vybledlá stěna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák