Rekonstrukce bytového domu

Anonymní
2.11.24 14:12

rekonstrukce bytového domu

Ahoj,
nevíte prosím někdo, jaké jsou nyní možnosti dotace na rekonstrukci bytového domu o 4bytov. jednotkách? Jedná se o starý cihlový dům a jednotky jsou ve vlastnictví jednotlivých vlastníků. Okna jsou již měněna. Jednalo by se o zateplení, fasádu, případně co dalšího doporučí firma a je možné zafinancovat. Střecha je vhodná i na fotovoltaiku. Máte někdo představu o cenách, dotacích v tomto roce, nerealizoval jste někdo v domě?
Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20917
2.11.24 14:25

Tak se podívej na zelená úsporám. O jiném dotačním titulu jsem neslyšel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.24 14:31

@Cenarius Konzultovala jsem asi před rokem a vyplynulo z toho jen asi 10%.
Jde mi o celkovou zkušenost s realizací, ne jen financování.

• Citovat
  • Upravit
20917
2.11.24 15:16

No mám zkušenost, ale tobě to neřekne vůbec nic. Že to stálo 10 milionů, nakonec byly více práce. A rozpočítáno na fond oprav na jednotlivé bytové jednotky. Z dotací čerpáno něco málo.

Nepíšeš ani město a máš uvedené nulové informace. Oslov s tím konkrétní firmy. FVE máš úplně jednoduchou, to pošli poptávku 10 firmám a uvidíš kdo se ti ozve. Tam udělají kalkulaci a nabídku jen podle uvedení adresy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.24 15:19

@Cenarius A jak velký to byl dům? Tady se jedná o půdorys 100m2, 3 patra, je to jakoby rodinný dům rozdělený na jednotky.

• Citovat
  • Upravit
20917
2.11.24 15:21
@Anonymní píše: Více

Větší než tvůj. 20 bytů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
2.11.24 15:43

Teď nám rok rekonstrují panelák. Šest pater, čtyři vchody. Střecha, okna, zateplení, fasáda, vchody, venkovní žaluzie, zvětšení lodžií. Celkem 70 milionů a z toho je 50 milionů dotace. A navíc každá nizkoprimova domácnost vždy dostala příspěvek 150 tisíc navíc. Víc o tom nevím, jenom jsem si zapamatovala ta čísla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.24 15:46

A máte to na úvěr na SVJ? Souhlasit musí každý? :lol:

• Citovat
  • Upravit
20917
2.11.24 16:09

No pokud tam jsou lidi, kteří nic dělat nechcou a nic platit nebudou, tak dál nemusíš nic zjišťovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.24 16:10

@Cenarius No snad až tak ne, ale jedná se jen o 4 domácnosti, jedna z nich jsme my :lol:

• Citovat
  • Upravit
20917
2.11.24 17:29

Abyste nedopadlo nějak takto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.24 17:30

@Cenarius 🤣 👍

• Citovat
  • Upravit
59
2.11.24 18:12

Ano, úvěr jsme si museli vzít na celou částku a pak vložit dotaci jako mimoradnou splátku. V hlasování musela být pro renovaci půlka majitelů. Ale je to tak, že já třeba mám menší byt než je průměr, tak nemám ani 1 hlas. Vychází mi to asi na váhu 0,56 hlasu. Na všechno jsme si najali firmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí