Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Jessie8951 píše:
Já ale myslela jen rekonstrukci kuchyně. Koupelna a záchod to nepotřebují.
Pokud budeš dělat jádro, budeš muset udělat i koupelnu…
@Šmoulice píše:
Pokud budeš dělat jádro, budeš muset udělat i koupelnu…
Právě že nechci dělat jádro, napadlo mě ho zpevnit sádrošem nebo nějakým jiným způsobem.
@Jessie8951 píše:
Právě že nechci dělat jádro, napadlo mě ho zpevnit sádrošem nebo nějakým jiným způsobem.
Hmmm, takto zprasit byt, bych si teda nechtěla…
@Šmoulice píše:
Hmmm, takto zprasit byt, bych si teda nechtěla…
Já se ptám na názory. Jestli to jde? Jestli to někdo má? Vím, že mi totiž vyprávěla jedna známá kdysi, že to takhle provedli a povedlo se to pěkně
Ja osobne bych nasetrila na poradnou rekonstrukci. Protoze tyhle „nouzova“ reseni ve vysledku spolknou vic penez, nez kdyz se to udela poradne. Durazne varuji pred levnymi kuchynemi z internetu, mame takhle koupelnovy nabytek a po 2 letech je na vyhozeni. Manzel nutne potreboval usetrit.
Na stranu druhou jsme k babicce kupovali kuchynskou linku z Bauhausu a drzi. Nebydlim v panelaku, ale ve zdenem byte a planujeme cdlkovou kompletni rekonstrukci vsech mistnosti, nemusime nic zdit a i tak je kuchyne ranec. Mam nacenenou ikeu a truhlare a rozdil je 3 tisice. Linka do L bez spotrebicu 50 tis.
Takže tam někdo před vámi udělal novou koupelnu do starého jádra? Nebo je to starší koupelna, ale vypadá ještě dobře? Jestli možnost b), tak bych fakt počkala, linku poladila třeba nějakou tou tapetou, a pak to za pár let udělala pořádně celé.
@Ter85 píše:
Ja osobne bych nasetrila na poradnou rekonstrukci. Protoze tyhle „nouzova“ reseni ve vysledku spolknou vic penez, nez kdyz se to udela poradne. Durazne varuji pred levnymi kuchynemi z internetu, mame takhle koupelnovy nabytek a po 2 letech je na vyhozeni. Manzel nutne potreboval usetrit.Na stranu druhou jsme k babicce kupovali kuchynskou linku z Bauhausu a drzi. Nebydlim v panelaku, ale ve zdenem byte a planujeme cdlkovou kompletni rekonstrukci vsech mistnosti, nemusime nic zdit a i tak je kuchyne ranec. Mam nacenenou ikeu a truhlare a rozdil je 3 tisice. Linka do L bez spotrebicu 50 tis.
Tak my máme koupelnový nábytek ze Sika, ač ani ne 3 roky, tak už se rozlepuje, odchlipuje a asi už moc dlouho nevydrží
(byla to tedy nějaká levnější řada, ale stejně jsme si mysleli, že dá víc…)
S tou Ikeou jsme to měli úplně stejně - na první nacenění sice vycházela levněji, než truhlář, ale pak se přičetla jejich (drahá) doprava, smontování, a rázem byl truhlář levnější a to nám vyrobil úplně co jsme chtěli, žádné nesmyslné příplatky za „atyp“ a podobné výmysly… Proto všude doporučuji zkoušet oslovit truhláře místo kuchyňských studií, my máme tu nejlepší zkušenost. ![]()
Možná by v řešení problému pomohlo, kdyby zakladatelka napsala, jakou částku plus mínus můžou do té kuchyně investovat, ať víme, jestli nemáme psát spíš tipy jako „sleduj bazoš, až bude někdo nabízet něco slušného za odvoz“ ![]()
@Jessie8951 píše:
Já se ptám na názory. Jestli to jde? Jestli to někdo má? Vím, že mi totiž vyprávěla jedna známá kdysi, že to takhle provedli a povedlo se to pěkně
Známí to v bytě podobně udělali. Měli to jako bydlení jen na pár let, tak do toho nechtěli investovat hromadu peněz. Stěna, na které je kuchyňská linka, je umakartová, z druhé strany je koupelna. V koupelně na ten umakart normálně nalipili kachličky, na zem dlažbu. V kuchyni to tedy neřešili sádrokartonem, ale koupili dřevěné hranoly a ty zavrtali do stropu a do země a dva v horní části příčně, na ty připevnili horní část linky. Taky v té mezeře pak vedli elektrické rozvody a přípoje vody. Spodní normálně usadili. Mezi horní a spodní část dali omyvatelnou desku v kouřové barvě. Kuchyň koupili sektorovou, v rozměrech 2,5×3 m (kuchyň je rohová) je bez spotřebičů vyšla na cca 16 tisíc. Kuchyň vypadá velmi dobře, ještě si ji vyšperkovali led osvětlením pod linku a do prosklených skříněk apod. Sporák mají klasický, elektrickou troubu a plynové hořáky, na myčku koupili v rámci koupě té sektorové kuchyně dvířka, stejně tak skříň na lednici. Kuchyň normálně slouží už více než pět let, nic se nerozpadá, všechno funguje, jak má. Na tvém místě bych se toho nebála, chceš to mít doma pěkné, dá se to udělat i s nižším rozpočtem.
A ty tapety na linku bych sehnala kde? Jak to vůbec vypadá? Není to potom opičárna?
Já ale myslela jen rekonstrukci kuchyně. Koupelna a záchod to nepotřebují.