Rekonstrukce prsu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
3.3.17 20:08

Ahoj, jsem krátce po ablaci jednoho prsu. Kdyby to byla obě prsa, tak tu následní plastiku asi neřeším. Ale jedno prso velikost D a druhé v háji… Pooperační epitéza je fajn, ale od určité velikosti prsu je rozdíl hlavně váha.
Zatím co jsem si přečetla o plastikách, tak půjdu do silikonu, až to bude všechno dostatečně zhojené, právě proto, abych mohla dál sportovat a neměla postižené břišní svaly

• Citovat
  • Upravit
37154
4.3.17 21:51

Držím palce. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37154
7.3.17 16:36

edit admin - trol ( iživatel blokován)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
7.3.17 16:50
@Anonymní píše:
Byl za mnou jeden kamarat, co mu manželka takle onemocněla a vzali jí obě prsa. Má šilené jizvi. A on má problém, že mu to.. nejde, protože ji vidí jak na pitevně. :jazyk: Tak byl u doktora a ten mu dal nějaké pilulky, aby se mu to postavilo. Ale řekla jsem mu, že dyž se ta jeho neda do hromady, tak že si myslím, že by si měl najít normálni ženskou. :srdce: Nebo z něj bude za chvílu uchyl na mrtvoly, nebo pedofil a pude po ceři. :mrgreen:

Tak to doufám, že si nenajde nějakou „normální“ jako jsi třeba ty…To je hrozný, co některý lidi z držky vypustěj :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80119
7.3.17 18:35
@Anonymní píše:
Byl za mnou jeden kamarat, co mu manželka takle onemocněla a vzali jí obě prsa. Má šilené jizvi. A on má problém, že mu to.. nejde, protože ji vidí jak na pitevně. :jazyk: Tak byl u doktora a ten mu dal nějaké pilulky, aby se mu to postavilo. Ale řekla jsem mu, že dyž se ta jeho neda do hromady, tak že si myslím, že by si měl najít normálni ženskou. :srdce: Nebo z něj bude za chvílu uchyl na mrtvoly, nebo pedofil a pude po ceři. :mrgreen:

Zabte to, zabte to hned, at to nenaklade vajíčka!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37154
10.3.17 00:00

No teda nic moc. :nevim: 8o
Ale na druhou stranu to nutí se zamyslet, který kousek z toho mi nejvíc štve a proč. :nevim: :oops:
Myslíte, že je to chlapovi všechno úplně fuk? :?
Ujišťuji vás, že každý máme nějaké vrozené preference, se kterýma je těžké se poprat a někdy to prostě není ono… :zed: Vůle nevůle, láska neláska. :,(
Chlap akci nemůže nijak simulovat, nebo okecat. :? A zkuste to, když máte depku. :,(
Co pak odpovědět hezkého na větu: „Ty už mě nemáš rád?“ a to za situace, kdy je na tom partnerka viditelně blbě a potřebuje nějak vidět, že jo a ono nic. :oops: :nevim: „Ale mám miláčku!“ :hug: v téhle situaci fakt moc přesvědčivě nezní. :nevim:
S kýmpak si o tom můžete pokecat? S ní? :,( S kamarádama? :roll:

Napište. Ale konkrétně. Výraz „je to bl..“ nic v tématu nevyřeší. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80119
10.3.17 09:35

Stročně to co tu napsala je skuečně blbost a hnus prvního řádu. Mohla přece klidně říci jo je to zlé, ale podívej, ty jizvy jsou ted, ale pak si je půjde nechat upravit, a může si pak nechat udělat krásná prsa. nakonec třeba po císaři by tu jizvu měla taky, a nikdo by se jí s ní nějak extra nevyšíval. Takže ještě takhle - po oboustranné ablaci, když je pacientka mladá a počítá se s rekonstrukcí, se zachovává dost kůže, aby se dala prsa vymodelovat (alespon u nás to tak je). A ty jizvy se nedělají bůhvíjaké vyšívání, bere se, že pak půjde pacientka na plastickou operaci a tam jí udělají prsa taková, že budou hérečky slintat. A jizvy nebudou vůbec vidět. No a tady mi to přijde, že jsou nějak v té fázi po první operaci, čili nevzhledné jizvy.
Takže reakce té anonymní je úplně blbá, to se nedá jinak říct. A navíc formulace najít si normální ženskou to jako tahle není normální? A co třeba chlap, který nemá žlučník, je ještě normální nebo je už jiný?
Proto i ten můj výkřik, na tyhle řečičky jsem skutečně alergická. A myslím si, že když může chlap milovat ženu, která prostě celý život má prsa jako korejská plavkyně, tak proč by měl mít nějaké potíže v tomhle případě? On může mít totiž problém spíš jiný _ a to s tou nemocí jako takovou. Ona rakovina je nemoc, která zasáhne celou rodinu, jo? At tak nebo tak, a každý v té rodině se s ní musí vyrovnat. takže až si chlap uvědomí, že mu žena přežila, je zdravá, zůstala s ním, tak se s tím vyrovná. Je to pořád ona, a jeho ženu jistě nedělají jenom prsa, nebral si ji asi jenom kvůli tomu, že má prsa. Nebo snad ano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80119
10.3.17 09:37

Jo a myslm si, že takto nemocná žena, nebo lépe žena v remisi, se asi nebude moc vyptávat miluješ mně? Ale to nevím. Jenom si myslím, že ona řeší skutečné obrovské problémy - přežiju? vrátí se to? vychovám děti do dospělosti? Co ty všechny moje plány? Zvládnu to? A když bude mít vedle sebe chlapa, který se usměje a řekne - ty jsi hvězda, ty to zvládneš, tak se už nemusí ptát takto banálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37154
11.3.17 01:43

Jistě. Je poukazuji na to, že existují i pro chlapa problémy, které musí řešit a to sám a pokud to aspoň trochu jde, s úsměvem. Asi víte že milování je nikoliv nevýznamná část dialogu, která se těžko jinak nahrazuje. :nevim:
I já se o svou drahou polovičku bojím. I já jsem měl strach o budoucnost, ale nesměl jsem to nikomu říct. A ne vždycky je zalito sluncem.
Pokud je vše v pořádku, tak bych moc nevykřikoval ať se na rekonstrukci vy…Připadá mi to jako - buď ráda, že si přežila jako postižená. Takový fatalistický pohled se mi nelíbí. Co nelíbí - štve mě. :cert: Můj názor je, že spíš potřebuje povzbudit a léčbou přiblížit stavu, kdy se nebude cítit nijak zasažená nemocí seč to jen jde :srdce:
Musím přiznat, že sám nedokážu přesvědčit svojí milovanou o všem, o čem bych chtěl. Asi to tak má být, no. :P A doktoři mě štvou. Já z téhle strany necítím vůbec žádný zájem. Za ty roky ignorace mám už asi alergii. :? Nicméně musím přiznat, že pokud se samotné léčby nemoci týče, odvedli špičkovou práci a zaslouží uznání. :potlesk: :pankac:
Ročně je v Česku diagnostikováno asi 7000 nových případů. Kolika z nich se asi dostane odborné psychologické péče? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.3.17 20:50

Ahoj:) moc vam drzim palce. Chapu, ze sem zena nenapise. Ani ja nikdy nechtela. Nicmene me tvuj prispevek k tomu vyprovokoval:-) v dobrem:-) a chapu i tebe, mam stejne skveleho muze doma…a pravdepodobne stejne nic po detech na hrudniku, pravdepodobne stejne potize pri milovani, nezavisle na uprimnych citech a pravdepodobne stejnou touhu skromne si z ty hruzy aspon trochu neco pekneho odnest do budoucna…az bude clovek prohlasen za zdraveho a jedina pripominka toho zbesileho obdobi ze nemusi bejt jizva na tele a na dusi. Vazim si toho, ze se snazis svou zenu podporit, proto se ti ozyvam. Byla jsem tehulka, kdyz jsem si bulku cca 1cm nasla. Miminko se neudrzelo, zamlkle tehotenstvi, takze nucena interupce..z toho „nictonebude“ na sono a mamografii -byl nakonec racek zpatecnik, prislo se na nej na biopsii. Operace, chemo a kdyz uz jsem mela pocit, ze vic nezvladnu, prisly vysledky z genetiky - BRCA2. Takze znovu na zacatku behu:-/ tak jsem litala po cele republice a hledala, kdo by byl ochoten udelat prolyfaktickou mastektomii do pul roka, abych se aspon vyhnula tomu ozarovani..bez zbytecnych zasahu navic..No nasla jsem:-) V soucasne dobe mam pres mesic po operaci, zatim expander, ale uz ted to vypada pekne - a v brzske dobe se chystam na posledni fazi rekonstrukce:-) Takze vlastne nevim, co me jeste ceka a jak to bude vypadat, ale uz ted je to zajimavy:-) chces-li, ozvete se na gretka71 ****

edit admin - odstraněn kontakt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.3.17 21:53

edit admin - odstraněn odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37154
16.3.17 23:37

Dík, ještě se sem určitě kouknu… odkaz fuč :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37154
17.4.17 15:44

Měl bych dotaz: Podaří se někdy, alespoň částečně, po rekonstrukci obnovit citlivost? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
1.5.17 10:23

Bohužel ne :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
1.5.17 10:26

Kdybyste chtěl se na něco zeptat rada pomůžu, jsem po oboustranné rekonstrukci prsů metodou Diep flap-vlastní tkaní z břicha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí