Rektální rourka - rada doktorky

106
20.2.12 12:14

Rektální rourka-rada doktorky

Ahoj maminky :kytka: zrovna jsem přijela od dětské doktorky..jak už jsem tu psala naše malá holčička(3 měsíce) mě u jídla strašně pláče až hystericky,prohýbá se do luku atd.. :,( jinak je v pohodě,usměvavá žbrblavá..poradila mě abych zavedla rektální rourku a nechala jí tam do dalšího přebalení :think: :think: takže by jí tam měla skoro furt :nevim: ..já jí dávala jen občas poštourala a vyndala.Nemáte někdo podobnou zkušenost s tím co poradila doktorka jestli jste některá také nechávala rourku tak dlouho :?: :?: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
557
20.2.12 12:16

To ti poradila doktorka? Nie je vhodne aby si ju tam nechavala dlhodobo. Rektalna rirka je na pomoc od plynov. To nastane hned po jej zavedeni. Nenechavaj jej ju tam tak dlho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
20.2.12 12:17

8o Já tedy rektální rourku nikdy neviděla (ani u jednoho z dětí jsem ju nepoužila), ale nemůže nějak dítěti ublížit, když ju zavedeš, přes ňu dáš plínku? Dítě se přece hýbe, ty ho bereš pod zadečkem do náručí :think: Musí nějak překážet, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
20.2.12 12:19

Cože??? Naše malá trpěla na prdíky naprosto šíleně a stejně nám dětská i v nemocnici říkali, že rektální rourku jen velmi výjimečně a jen na chviličku. Použila jsem ji asi jen 2× a stejně moc nepomáhala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
20.2.12 12:21
Drago77 píše:
Ahoj maminky :kytka: zrovna jsem přijela od dětské doktorky..jak už jsem tu psala naše malá holčička(3 měsíce) mě u jídla strašně pláče až hystericky,prohýbá se do luku atd.. :,( jinak je v pohodě,usměvavá žbrblavá..poradila mě abych zavedla rektální rourku a nechala jí tam do dalšího přebalení :think: :think: takže by jí tam měla skoro furt :nevim: ..já jí dávala jen občas poštourala a vyndala.Nemáte někdo podobnou zkušenost s tím co poradila doktorka jestli jste některá také nechávala rourku tak dlouho :?: :?: :kytka:

No to snad neeee 8o 8o 8o 8o :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3037
20.2.12 12:24

To bych se bala,muze dojit k poraneni ve streve prece.Dava se jen na chvilku.Do toho bych nesla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
20.2.12 12:25

Proboha. 8o Tohle vážně nedělej. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
20.2.12 12:32

Vždyť ta rourka má tak 10cm, jak ji tam máš probůh zabalit? 8o Takovou šílenost jsem ještě neslyšela :-O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
751
20.2.12 12:36

Rektální rourku jsem zaváděla 2 až 3 cm, tak do 4 měsíců, bála jsem se, že se malej pak bez ní nevykadí, a úplně v pohodě, nedám na rourku dopustit…Co jsem začala s příkrmama, tak kadí sám. Mě jí dala dětská sestra už v porodnici, ta mi i ukázala jak se používá, fakt se ničeho neboj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
20.2.12 12:42

8o 8o 8o teda to slyším /čtu/ opravdu poprvé. Taky bych neriskovala poranění…ty jo, fakt koukám a přemýšlím, jestli to je vůbec možné 8o …takové nápady od doktorky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
20.2.12 12:49

holky taky jsem z toho paf 8o 8o ..říkala abych jí zavedla tak 4 cm ,přehnout nehoru k břížku a zakrýt plínkou…právě proto píšu jestli neměl někdo taky takové zkušenosti a rady od doktorky…taky se mě to nelíbí a bála bych se :,( ale je smutné že to doporučí doktorka,protože komu pak má člověk věřit :! :! :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
20.2.12 12:50

bříšku…oprava :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
20.2.12 12:59
Luska píše:
Rektální rourku jsem zaváděla 2 až 3 cm, tak do 4 měsíců, bála jsem se, že se malej pak bez ní nevykadí, a úplně v pohodě, nedám na rourku dopustit…Co jsem začala s příkrmama, tak kadí sám. Mě jí dala dětská sestra už v porodnici, ta mi i ukázala jak se používá, fakt se ničeho neboj…

A jak často jsi zaváděla tu rourku?A nechávala jsi jí tam tak dlouho jak mě doporučovala doktorka??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
20.2.12 13:04

já rourkovala syna od jeho měsíce do jeho půl roka denně minimálně 3×..pak začal kakat sám uplně bez problémů.ale zaváděla jsem jí opravdu jen na půl minuty,asi tak 2-3 cm do zadečku a nikdy mi Dr neřekla,abych jí tam nechala!takže rourkuj jak je libo,ale nenechávej jí tam :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
20.2.12 13:11

Po téhle radě bych asi okamžitě změnila doktorku!!! :cert: :cert:
Je tohle vůbec možné??? To si opravdu nedovedu představit! Rodila jsem před 10 měsíci a v porodnici radili též spíš nepoužívat, nebo opravdu v nouzi, aby si na to prcci nezvykli! Nepoužila jsem naštěstí ani jednou a nedám dopustit na probiotické kapičky, je to úplný zázrak! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí