Rekvalifikační kurz - účetnictví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6021
21.12.22 09:01
@Anonymní píše:
Ahoj, obnovuji diskuzi, omlouvám se za anonym. Chci si udělat rekval. kurz z účetnictví. Mám z účta maturitu, ale před x lety, takže už si toho moc nepamatuji. Rozhoduji se mezi dvěma kurzy - buď účetnictví plus daně nebo účetnictví plus mzdy. Co je podle vás lepší i z hlediska budoucího uplatnění bez praxe v oboru? Je mi 35, jinak mám práci dobrou, dobře placenou, ale teď jsem na RD a do budoucna bych ráda měla možnost práce na HO (je mi jasné, že ne hned, spíš opravdu do budoucna, za pár let po zapracování).
Děkuji za odpovědi.

Je to hlavně o tom, čemu se chceš pak dál věnovat. Já jsem si zvolila kombinaci účetnictví + daně - a pak se postupně propracovala do korporátu na pozici finančního kontrolera, což už bylo jen o jednu úroveň pod CFO. Daně jsem ale dělala na speciálních daňových kurzech, nevím, jak moc do hloubky se chodí na účetnických kurzech…
Pokud by sis vybrala účetnictví + mzdy, tak asi půjdeš spíš pak cestou mzdové účetní, buď interní nebo externí - záleží jen na tom, jestli by tě to bavilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11943
21.12.22 10:02
@Prosimklid píše:
Podle mě je nejlepší kurz u Táni Rukhlové, protože tě naučí to, co vydělává peníze, kolik si za to říct atd. Ty „zdarma“ kurzy přes pracák jsou trapárny na úrovni SŠ a výsledkem bude leda lejstro a prakticky beztak nebudeš umět nic moc. Lepší kurz od ní, koupit software a už při RD můžeš začít účtovat a vydělávat (soc., zdr. platit nebudeš). Na mzdy bych se vykvákla, to je drbačka za min. peněz, učila bych se přesně to, co učí ona svoje „kurzistky“ Většina těch holek je schopná po jejím kurzu vydělávat velice rychle desetitisíce z domu, žádná zaměstnaná účetní z tebe nebude, což mi přijde mnohem lepší.

Jasně, bez praxe a jen s kurzem začne doma účtovat, to víš že jo! :lol: :lol: :lol:

A bude vydělávat desetitisíce měsíčně a neplatit sociální a zdravotní - to jako myslíš vážně? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11943
21.12.22 10:10

Pro zakladatelku - já bych si spíš zvolila účetnictví a daně, je mi to bližší. Mzdy dělám okrajově taky, ale jen poměrně jednoduché. Pokud bych tam měla mít třeba zaměstnance s exekucemi, už bych do toho nešla. Ale zase šikovná mzdovka je velmi žádaná a může si slušně vydělat. Což ovšem platí i o finanční účetní, co má přehled o daních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18333
21.12.22 10:14
@Anonymní píše:
Ahoj, obnovuji diskuzi, omlouvám se za anonym. Chci si udělat rekval. kurz z účetnictví. Mám z účta maturitu, ale před x lety, takže už si toho moc nepamatuji. Rozhoduji se mezi dvěma kurzy - buď účetnictví plus daně nebo účetnictví plus mzdy. Co je podle vás lepší i z hlediska budoucího uplatnění bez praxe v oboru? Je mi 35, jinak mám práci dobrou, dobře placenou, ale teď jsem na RD a do budoucna bych ráda měla možnost práce na HO (je mi jasné, že ne hned, spíš opravdu do budoucna, za pár let po zapracování).
Děkuji za odpovědi.

je to vázaná živnost, musíš mít praxi, vysokoškolské vzdělání a 3 roky praxe v oboru, nebo, vyšší odborné vzdělání a 5 let praxe v oboru, střední vzdělání s maturitní zkouškou a 5 let praxe v oboru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36402
21.12.22 10:17
@Anonymní píše:
Děkuji za odpovědi.

Jako účetní bez praxe se k danim asi moc nedostaneš. To si většinou řeší hlavní účetní s daňovým poradcem. Stejně tak mzdy, to většinou dělá komplet mzdovka, která zase nedělá účetnictvi. Jedině by si našla práci v účetní kanceláři kde by jsi dělala klientům komplet vše takže i daně i mzdy.
Záleží taky jako moc to v tom kurzu bude řešeno do hloubky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36402
21.12.22 10:23
@Prosimklid píše:
Podle mě je nejlepší kurz u Táni Rukhlové, protože tě naučí to, co vydělává peníze, kolik si za to říct atd. Ty „zdarma“ kurzy přes pracák jsou trapárny na úrovni SŠ a výsledkem bude leda lejstro a prakticky beztak nebudeš umět nic moc. Lepší kurz od ní, koupit software a už při RD můžeš začít účtovat a vydělávat (soc., zdr. platit nebudeš). Na mzdy bych se vykvákla, to je drbačka za min. peněz, učila bych se přesně to, co učí ona svoje „kurzistky“ Většina těch holek je schopná po jejím kurzu vydělávat velice rychle desetitisíce z domu, žádná zaměstnaná účetní z tebe nebude, což mi přijde mnohem lepší.

Jasně a kde vezme zivnostak bez praxe? A sociální a zdravotní pri výdělku těch údajných desetitisíců platit bude u když je na rodicaku.
A koupit software není taky otázka par stovek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18333
21.12.22 10:24

Účetní už nemůže za své klienty zpracovávat daňová přiznání, nespadá to do rozsahu jeho živnostenského oprávnění. Jsou za to velké pokuty a také se dopouštíš nedovoleného podnikání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11943
21.12.22 10:29
@DanielaD píše:
je to vázaná živnost, musíš mít praxi, vysokoškolské vzdělání a 3 roky praxe v oboru, nebo, vyšší odborné vzdělání a 5 let praxe v oboru, střední vzdělání s maturitní zkouškou a 5 let praxe v oboru.

A nebo může být zaměstnanec, což má zakladatelka nejspíš v plánu, když píše o možném home office.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.22 10:30

Děkuji všem za odpovědi. Kurzy u nějaké pochybné influencerky opravdu nemám v plánu :) Vybrala jsem si kurzy s certifikací MŠMT.
Jinak z toho, co píšete, mi tedy vychází nejlépe udělat si čistě jen kurz účetnictví bez daní či mezd? A případně potom za pár let po zapracování si nějakou specializaci doplnit.

• Citovat
  • Upravit
11943
21.12.22 10:31
@DanielaD píše: Účetní už nemůže za své klienty zpracovávat daňová přiznání, nespadá to do rozsahu jeho živnostenského oprávnění. Jsou za to velké pokuty a také se dopouštíš nedovoleného podnikání

Ano, to je pravda. Ale mít přehled o daních mi pro práci v účetnictví přijde rozhodně přínosné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.22 10:33
@Titty píše:
A nebo může být zaměstnanec, což má zakladatelka nejspíš v plánu, když píše o možném home office.

Samozřejmě vím, že je to živnost vázaná, ale určitě preferuji být zaměstnaná. Mám v okolí účetní - zaměstnankyně, které minimálně částečný HO mají. Ale jak jsem psala, to až případně za pár let po zapracování.

• Citovat
  • Upravit
11943
21.12.22 12:38
@Anonymní píše:
Jinak z toho, co píšete, mi tedy vychází nejlépe udělat si čistě jen kurz účetnictví bez daní či mezd? A případně potom za pár let po zapracování si nějakou specializaci doplnit.

To by myslím bylo nejlepší.

Pro mě byla potom dobrá praxe práce v účetní společnosti - měla jsem na starosti několik společností a pár živnostníků, mohla jsem se ptát kolegyň, když jsem něco nevěděla, moji práci kontrolovala zkušená kolegyně a daňová poradkyně.

Setkala jsem se s různými typy podnikání a s nimi souvisejícími „špeky“ v účtování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11943
21.12.22 12:40
@Anonymní píše:
Samozřejmě vím, že je to živnost vázaná, ale určitě preferuji být zaměstnaná. Mám v okolí účetní - zaměstnankyně, které minimálně částečný HO mají. Ale jak jsem psala, to až případně za pár let po zapracování.

To si myslím, že je v mnoha firmách reálné, mít jako účetní částečný HO. Já ho v té poslední firmě měla už asi po roce, ale zase jsem už předtím měla dost praxe. Tak uvidíš. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.22 13:40
@Titty píše:

Pro mě byla potom dobrá praxe práce v účetní společnosti - měla jsem na starosti několik společností a pár živnostníků, mohla jsem se ptát kolegyň, když jsem něco nevěděla, moji práci kontrolovala zkušená kolegyně a daňová poradkyně.

Setkala jsem se s různými typy podnikání a s nimi souvisejícími „špeky“ v účtování.

Super, moc moc děkuji :) snad se pak někde uchytím.

• Citovat
  • Upravit
8518
21.12.22 13:59
@Titty píše:

Takhle je to do začátku nejlepší. Já jsem účetní zaměstnanec + mám pár klientů na ŽL. V zaměstnání z 80% HO. A momentálně nemám uklizeno, napečeno, zabalené dárky, vánoční výzdoba tak z poloviny a jen sedím u PC. Protože všichni chtějí vše dokončit před koncem roku, denně asi 50 telefonátů a DPH budu dodělávat asi o Vánocích. Takže asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze