Rekvalifikační kurzy dnes

3088
12.7.14 11:32

Rekvalifikační kurzy dnes

Jak je to dnes s těmi rekvalifikačními kurzy? Mohu dostat na nějkaký nabídku z ÚP hned, nebo až po nějaké době? Když si nějaký vebyeru sama, proplatí mi ho ÚP? Jaká jsou dnes pravidla? Pokud některá víte, budu moc ráda, nechce se mi stát fronta jen pro to, abych se na toto zeptala a po telefonu se mi to řešit nechce :(

Díky za každou odpověď :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1137
12.7.14 11:44

Pokud jsi vedena na ÚP, tak je jedno jak dlouho a na kurz jít můžeš. Musíš mít k vybranému kurzu předpoklady, tzn. potřebné vzdělání atd. a pak jdeš na pohovor ÚP, kde s tebou proberou, jestli je ten určitý kurz pro tebe vhodný a zda ti opravdu pomůže pro získání nového místa, zda je po takové kvalifikaci poptávka atd. prostě ti to tam musí schválit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
12.7.14 11:50
@berushkacz píše:
Pokud jsi vedena na ÚP, tak je jedno jak dlouho a na kurz jít můžeš. Musíš mít k vybranému kurzu předpoklady, tzn. potřebné vzdělání atd. a pak jdeš na pohovor ÚP, kde s tebou proberou, jestli je ten určitý kurz pro tebe vhodný a zda ti opravdu pomůže pro získání nového místa, zda je po takové kvalifikaci poptávka atd. prostě ti to tam musí schválit.

Díky, skončil mi rodičák a nevím, zda je lepší být na ÚP, nebo jen vedená jako Pečující o dítě. Pokud by mi ÚP kurz schválilo, samozřejmě by bylo lepší být tam, že. Než si něco „zbytečně“ platit sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
12.7.14 12:01

Na ÚP určitě jdi, máš určitě nárok i na nějakou podporu, nebo ne? Doma můžeš být potom, když nic neseženeš a pokud máš pro dítě školku, tak určitě lepší si udělat aspoň ten kurz. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
12.7.14 12:14

Na podporu nárok určitě nemám, dělala jsem jen 2 měsíce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
12.7.14 12:15

@berushkacz Jinak bych šla na ÚP hned :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
12.7.14 12:15
@Maty1989 píše:
Na podporu nárok určitě nemám, dělala jsem jen 2 měsíce :)

Ale mas…Sice nejdříve 3600 a pak se to snizuje ale mas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
12.7.14 12:33

@kattkka A od kdy? Kde bych nárok vzala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
12.7.14 12:34
@kattkka píše:
Ale mas…Sice nejdříve 3600 a pak se to snizuje ale mas.

A za jakých podmínek ho budu/nebudu mít? Brigáda se počítá jako příjem? Takže tím mi ta podpora padá? O tom teda nevím, že by podpora byla, když člověk nemá na nic nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
12.7.14 12:40

Toto je ono?

Maminky, kterým v roce 2013 vznikne nárok na minimální podporu v zaměstnanosti, celkem dostanou 15 865 Kč (3 661 Kč ∙ 2 měsíce + 2 929 Kč ∙ 2 měsíce + 2 685 Kč).

Zajímavý, o tom jsem neslyšela, nečetla a ani na pojišťovně mi to neřekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
12.7.14 12:42

Takže abych hned v pondělí letěla na pracák a doufala, že mě nevyrazí, že mám 2 týdny po rodičáku. A pokud budu muset čekat, než mi dojde papír o ukončení rodičáku, tak to potěš koště. Můžu mít u toho brigádu? Nebo to tím padá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
12.7.14 12:44

Narok je, protoze rodicovska dovolena je brana jako nahradni doba za zamestnani, tudis mas narok na podporu pocitanou z prumerneho cehosi :D Taky jsem o tom nevedela. Byla jsem na up ve stredu, abych do porodu mela klid, kvuli pojistovne, ktera mi dela problemy a pani mi rekla, at vyplnim i ten papir na podporu, ze dostanu podporu. Ale kdyz ji nechces, nikdo ti ji nutit nebude, ale pri rekvalifikaci je taky podpora ;)

Jinak nikdo te nesprdne. Ja se hlasila ted, a rodicak mi koncil v unoru. Na up si muzes vydelat max 4250,– hrubeho, prijdes o podporu. Pokud si vydelas vic, musis se z up odhlasit

Jo a papir o ukonceni rodicaku neni potreba. Staci rodny list ditka a nahlasit datum ukonceni

Příspěvek upraven 12.07.14 v 12:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
12.7.14 12:46

@Gabulle Tak to je drsný, že se to nikde nezveřejňovalo, nebo jsem to jen prostě neviděla/neslyšela? Každej furt, jak je bez peněz po rodičáku, když nemají hned práci. Nebude snad tedy vadit, když tam půjdu až po 2 týdnech od skončení rodičáku? A to vyplním teda přímo na ÚP ten papír? Zaregistruji se tam, vyplním to a bude to? Co vše je potřeba k tomu doložit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
12.7.14 12:48

@Gabulle Mám smlouvu o spolupráci - nevím tedy, zda se to bere jako brigáda. Sumu tam myslím psanou nemám, to teď nevím přesně, každopádně pojištění mi nehradí, tak nevím, zda to říct, nebo jak to pak je? Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
12.7.14 12:50

@Gabulle Takže vezmu jen RL? Ani dopis o přiznání rodičáku, nebo tak něco, nechcou? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat