Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, potřebovala bych poradit od těch, co máte zkušenost s renovací nábytku, s jakou zn. barev máte dobrou zkušenost? Jde o renovaci oken, starých dveří, stolu..Koukala jsem, že po oškrábání a vybroušení, je vhodné použít impregnaci (jakou používáte?), následně zádkadovou barvu a až poté koncovou..máte někdo tip na pěknou světle šedou/šedou matnou barvu co se hodí do interiéru i exteriéru?
Doiporučuji syntetickou Herbol Offenporig nebo renovační olejovou barvu Saicos - dům a zahrada. Herbol lze na objednávku natonovat do RAL odstínů a Saicos má několik šedých odstínů už v nabídce..
@pannda děkuji za odpověď. Olejová barva ale nechá vyniknout textuře dřeva? Jedná se o dveře/okna na chalupu, tak i za rozumnou cenu..
Pokud je to namorene, tak to nesundas. Mořidlo nasákne do dřeva, není to vrstva na povrchu. Namoreny nábytek můžeš leda obrousit do hloubky, to si neumím představit, nebo přetřít.
@jowana píše:
@pannda děkuji za odpověď. Olejová barva ale nechá vyniknout textuře dřeva? Jedná se o dveře/okna na chalupu, tak i za rozumnou cenu..
Olejová barva Dům a zahrada je krycí barva, ale proti světlu je mírně vidět textura let dřeva.
http://saicoscolor.cz/…um-a-zahradu
@inkakřivák mám v plánu to opálit a seškrábat co půjde, pak dobrousit - je to stará barva, která se trochu loupe. S Balakryl uni barvou vrchní matná nemáte někdo zkušenost jak drží? Na oknech a dvěřích texturu nechci..Ráda bych se přiblížila něčemu takovému 
S balakrylem mat mám zkušenost dobrou, na dřevo jinou nepoužívám, ale je potřeba opravdu dobře odstranit původní nátěr.
@jowana píše:
@inkakřivák mám v plánu to opálit a seškrábat co půjde, pak dobrousit - je to stará barva, která se trochu loupe. S Balakryl uni barvou vrchní matná nemáte někdo zkušenost jak drží? Na oknech a dvěřích texturu nechci..Ráda bych se přiblížila něčemu takovému
Balakryl pouzivam u sebe na chalupe, presne - okna cajk, ale kdyz se dokonale neodstrani puvodni nater, tak mi to venku pryska. Ale ja jsem Pat a Mat. Celkove ji mam rada, jsou tam hezke odstíny, snadno se s ni pracuje, redi se vodou
Olejová je lepší než Balakryl, je pružnější. Záleží, jak moc na okna svítí slunce.
Oživuju diskuzi z roku 2007. Možná došlo za těch 18 let i k vývoji odstraňovačů starých nátěrů ( i když ted se jede hlavně eko, tak možná co se účinnosti týká tak k horšímu
).
Najde se někdo nový se zkušenostmi s odstraněním starých nátěrů z nábytku? Tmavě hnědý příborník k renovaci, nejlépe s bílým nátěrem.
Dík všem za sdílení zkušeností ![]()