Renovace starého nábytku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9578
6.6.20 06:46

Ahoj, potřebovala bych poradit od těch, co máte zkušenost s renovací nábytku, s jakou zn. barev máte dobrou zkušenost? Jde o renovaci oken, starých dveří, stolu..Koukala jsem, že po oškrábání a vybroušení, je vhodné použít impregnaci (jakou používáte?), následně zádkadovou barvu a až poté koncovou..máte někdo tip na pěknou světle šedou/šedou matnou barvu co se hodí do interiéru i exteriéru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9167
6.6.20 07:21

Doiporučuji syntetickou Herbol Offenporig nebo renovační olejovou barvu Saicos - dům a zahrada. Herbol lze na objednávku natonovat do RAL odstínů a Saicos má několik šedých odstínů už v nabídce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
6.6.20 07:23

@pannda děkuji za odpověď. Olejová barva ale nechá vyniknout textuře dřeva? Jedná se o dveře/okna na chalupu, tak i za rozumnou cenu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80265
6.6.20 07:26

Pokud je to namorene, tak to nesundas. Mořidlo nasákne do dřeva, není to vrstva na povrchu. Namoreny nábytek můžeš leda obrousit do hloubky, to si neumím představit, nebo přetřít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9167
6.6.20 07:28
@jowana píše:
@pannda děkuji za odpověď. Olejová barva ale nechá vyniknout textuře dřeva? Jedná se o dveře/okna na chalupu, tak i za rozumnou cenu..

Olejová barva Dům a zahrada je krycí barva, ale proti světlu je mírně vidět textura let dřeva.
 http://saicoscolor.cz/…um-a-zahradu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
6.6.20 07:37

@inkakřivák mám v plánu to opálit a seškrábat co půjde, pak dobrousit - je to stará barva, která se trochu loupe. S Balakryl uni barvou vrchní matná nemáte někdo zkušenost jak drží? Na oknech a dvěřích texturu nechci..Ráda bych se přiblížila něčemu takovému 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
6.6.20 09:27

S balakrylem mat mám zkušenost dobrou, na dřevo jinou nepoužívám, ale je potřeba opravdu dobře odstranit původní nátěr.

• Citovat
  • Upravit
PaníKadrnožková
6.6.20 15:19
@jowana píše:
@inkakřivák mám v plánu to opálit a seškrábat co půjde, pak dobrousit - je to stará barva, která se trochu loupe. S Balakryl uni barvou vrchní matná nemáte někdo zkušenost jak drží? Na oknech a dvěřích texturu nechci..Ráda bych se přiblížila něčemu takovému

Balakryl pouzivam u sebe na chalupe, presne - okna cajk, ale kdyz se dokonale neodstrani puvodni nater, tak mi to venku pryska. Ale ja jsem Pat a Mat. Celkove ji mam rada, jsou tam hezke odstíny, snadno se s ni pracuje, redi se vodou

• Citovat
  • Upravit
9167
11.6.20 12:39

Olejová je lepší než Balakryl, je pružnější. Záleží, jak moc na okna svítí slunce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13257
1.5.25 17:42

Renovace příborníku

Oživuju diskuzi z roku 2007. Možná došlo za těch 18 let i k vývoji odstraňovačů starých nátěrů ( i když ted se jede hlavně eko, tak možná co se účinnosti týká tak k horšímu :think: ).
Najde se někdo nový se zkušenostmi s odstraněním starých nátěrů z nábytku? Tmavě hnědý příborník k renovaci, nejlépe s bílým nátěrem.
Dík všem za sdílení zkušeností :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný